Szerintetek szep nev a Petra?
Anya 3 nev kozott gondolkodott
Leila
Zulejka / volt valamilyen torok rokonunk,O utana/
Es a Petra
Szerintetek jol dontott hogy ez lett a nevem?? :)
Milyen lany jut eszetekbe ha meghalljatok ezt a nevet?
Héber-görög-latin eredetű név jelentése kőszikla. Egy alap. Az katolikus egyház alapja is egy kőszikla volt.
Van egy város, minek neve Petra, amit a kősziklába véstek nagyon szép: [link]
Nekem csupa jó jut róla eszembe.
Bocs, hogy így gondolom! (Szerintem azoknak, akinek nem tetszik a név, azoknak is hasznos infókkal szolgáltam.)
Én is Petra vagyok, én szeretem, nem is egy tucatnév szerencsére, nem vagyok agyon becézgetve.
De érdekes, hogy egyáltalán nem vagyok egy csendes visszafogott nő. Elég határozott vagyok, hangosan beszélek, gesztikulálok, nevetek.
Anyukám anno, a típus leírása miatt választott nekem ezt a nevet, illetve a kőszikla jelentése miatt.
"Minden élethelyzetben a céltudatos gondolkodás vezérli. Személyiségében az érzelmek szélsőségesen jelennek meg. Az egyik esetben nem veszi figyelembe az érzelmeket, hidegen cselekszik, ezt sokan nem fogadják el. A másik véglet, mikor szenvedélyesen veti magát a dolgokba. Számára olyan nincs, hogy valami nem sikerül. Céljait képtelen feladni, ezért gyakran makacs és merev. Hivatásában is keresi azokat a lehetőségeket, ahol a céltudatosság megjelenhet. Mindent mérlegel, így sokszor az üzlet lehetőségét keresi. A férjétől is támogatást és teljes bizalmat vár el, akkor képes becsülni és elfogadni. Nem vitatkozik, egyszerűen csak az történhet, amit ő akar. A jó választás olyan életterület, ahol mások céljait és reményeit valósítja meg. Érzelmeit nehezen éli meg, emiatt nehézségeket az elmagányosodás okozhat neki."
Uram atyam.. de igaz ram a jellemzese
Detto
Igen - lepontozva
Nem - lepontozva
Én is Petra vagyok - felpontozva
Jellemzés, ami tetszik neked - felpontozva
Jellemzés, ami nem tetszik neked - lepontozva
Alapvető jelentések felsorolása, hogy még jobban tetsszen neked a név - lepontozva :)
Hát érdekes. (ez is lepontozva)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!