Milyen eredetű a Szimon családnév?
Figyelt kérdés
(Mielőtt írnátok) Nem, nem írtam el! Nem Simonnak hanem Szimonnak hívták az ősömet. Tudjátok milyen eredetű ez a családnév?2014. nov. 28. 21:46
1/10 anonim válasza:
örmény
Szima, Szimáon, Szimávon, Szimon, Szina
2/10 anonim válasza:
egyébként meg itt kersd az ősöket:
4/10 anonim válasza:
Szia!
Ez a Simon egyik alakváltozata, német kiejtésből való fonetikus átirata. Az én családfámban Simon-nak és Szimonnak is írták az ősöket és német származású, katolikus vallásúak voltak. A Simon héber eredetű név, de a családnév a zsidó-keresztény kultúrkörben elterjedt apanév, tehát személynévi eredetű.
6/10 A kérdező kommentje:
Akkor most milyen? :D
2014. nov. 30. 19:15
8/10 anonim válasza:
Mennyi örmény él Magyarországon? Vajon mennyi az esélye, hogy inkább örmény származású a kérdező felmenője, mint inkább német, akiket tömegével telepítettek be a Kárpát-medencébe? Ne legyünk már ennyire földtől elrugaszkodottak. Kedves kérdező, ezt nem mi fogjuk eldönteni, neked kell utánanézned az anyakönyvekben. Személy szerint a német eredet mellett teszem le a voksom. A familysearch renszerben is tisztán látszik, hogy a Szimon családnevek mellett a feleségek nevei német eredetűek és nemzetiségi településekről adatolhatóak. Mi nem tudhatjuk egyébként, csak te, hogy hol kell keresni az ősöket.
9/10 anonim válasza:
Simon biblia név, és ebből lett a Szimon. Én ismerek olyan embert, nőt akit szimonának hívnak, de ő francia származású, vagyis kanadai francia. Lehet sok ágú ez a név szerintem. Felmenőidet kérdezd meg elsősorban, talán ők tudnak felvilágosítást adni erről.Lehet eredetileg más volt, és átírták valamikor.
10/10 Vadkorte81 válasza:
Nekem volt egy Francia munkatarsam ezzel a nevvel....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!