Milyen eredetű a Szabácsik családnév?
Figyelt kérdés
eredet,családnév2014. nov. 9. 19:54
1/4 anonim válasza:
Ezt egy vezetéknév kutató oldalon találtam talán ezzel kicsit előre haladsz majd.
A családom Szabácsik ágát sajnos csak Szabácsik Jánosig (1902-1979) tudom visszavezetni, ő a Fejér megyei Csákváron élt. A feleségét Schvanner Katalinnak (1901-1967) hívták. Tudtommal hat gyermekük született: József, Lajos, János, Katalin, Margit (a nagyanyám) és László (ő kisgyermekként halt meg a II. világháborúban).
2/4 A kérdező kommentje:
köszi,lehet hogy rokonok vagyunk. én 1979-ben születtem Szabácsik István első lányaként.nagyapám Szabácsik András volt. sajnos már egyikük sem él!
2014. nov. 9. 21:01
3/4 anonim válasza:
Én is tettem fel az én vezetéknevemről ami szintén -ik végződésű és ott azt írták, hogy szlovák eredetű. Szóval a tied is valami északi szláv lehet.
4/4 mustafa33 válasza:
Az -ik kicsinyítő képző. A szabáka oroszul kutya, a szabácsik kutyácska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!