Vezetéknév változtatásánál (nem házasság útján) ugyanúgy meg fog maradni a születési nevem?
Tehát pl. a gyermekemnél mindig a születési nevemet fogják megadni? Holott én éppen azt változtatnám meg.
Mert ha ez valóban így van, akkor nem sok értelme van, hogy úton-útfélen emlékeztetnek rá, holott nem vagyok rá túl büszke.
Ez szerintem teljesen hibás gyakorlat, ha a születési nevet megváltoztatják. Olyan, mintha a születési dátumot akarnák átírni.
Az, hogy most valakit Blaha Lujzának hívnak, az oké, abból lehet Kiss Julis. De a születési ÁLLAPOTOT megváltoztatni lehetséges lenne? Az a tények meghamisítása.
Mert oké, Hüvely Mari nem szereti a családnevét. Mostantól ő Gerely Mari lesz. De amikor ő megszületett, akkor még Hüvely Marinak hívták, azt nem hiszem, hogy át lehet írni. Ha igen, az nagyon rossz gyakorlat.
Köszönöm az infót!
Jövő héten intézem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!