Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Vezetéknév változtatásánál...

Vezetéknév változtatásánál (nem házasság útján) ugyanúgy meg fog maradni a születési nevem?

Figyelt kérdés

Tehát pl. a gyermekemnél mindig a születési nevemet fogják megadni? Holott én éppen azt változtatnám meg.

Mert ha ez valóban így van, akkor nem sok értelme van, hogy úton-útfélen emlékeztetnek rá, holott nem vagyok rá túl büszke.

2014. nov. 19. 18:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
5%

Ez szerintem teljesen hibás gyakorlat, ha a születési nevet megváltoztatják. Olyan, mintha a születési dátumot akarnák átírni.

Az, hogy most valakit Blaha Lujzának hívnak, az oké, abból lehet Kiss Julis. De a születési ÁLLAPOTOT megváltoztatni lehetséges lenne? Az a tények meghamisítása.

Mert oké, Hüvely Mari nem szereti a családnevét. Mostantól ő Gerely Mari lesz. De amikor ő megszületett, akkor még Hüvely Marinak hívták, azt nem hiszem, hogy át lehet írni. Ha igen, az nagyon rossz gyakorlat.

2014. nov. 19. 20:08
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes leírást is, hasznos volt!
2014. nov. 19. 23:12
 13/16 A kérdező kommentje:
Kedves 11-es válaszoló! Nem azért változtatnám, mert nem tetszik. Hanem mert szégyen viselnem. És azt gondolom, ha alkotmány adta jogunk a változtatásra, miért ne élnék vele? Nem vagyok köteles olyan nevet viselni, amely stigma számomra.
2014. nov. 20. 09:37
 14/16 mi a fene ***** válasza:
41%
Meg kell indokolni, hogy miért szeretnéd a születési nevedet megváltoztatni, az eljárást a 9-es leirta. a kérelembe azt is ird bele, hogy mit szeretnél helyette, ha van 2-3 ötleted, ird le. Természetesen történelmi név, mondjuk Kossuth nem kérhető, csak ha valamelyik felmenőd viselte. Drukkolok, sikerülni fog, rendesek a hivatalban !
2014. nov. 24. 15:18
 15/16 mi a fene ***** válasza:
62%
Ja, és a továbbiakban a régit elfelejtheted- hiszen ezért változtattad meg-és a születendő gyermeked kivonatában term. az új név lesz. A régit nem is kell neki tudni !
2014. nov. 24. 15:20
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm az infót!

Jövő héten intézem :)

2014. nov. 25. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!