A Jakab zsidó vezetéknév?
Akiket ismerek Jakab vezetéknévvel, azok inkább cigányok (bár van magyar is.)
Szerintem attól, hogy 1 Jakab zsidó, még nem kell messzemenő következtetést levonni :D
(Utolsó: Én is ismerek olyan cigányt, akin nem látszik semennyire... De amint megszólal, bukta van, beszédstílus, gesztikulálás, mozdulatok... xD Mondjuk biztos van, akinek abból se lehet levenni. Itt inkább számít, milyen közegben nőtt fel, stb.)
Szatmárban Kocsord községnek a fele Jakab családnevü. (A másik fele Bakos) Nincsen köztük egyetlen zsidó sem, az utolsó falusi zsidajuk 1956.-ban lépett ki nyugatra családostól.
Namost ezek a kocsordi Jakabok olyan tipikusan magyar-kun arcuak, hogy az magáért beszél. Persze vannak itt-ott keresztnéven Jakabok (Jakobok, Jákobok) de ez más lapra tartozik. Bizonyára egy részük zsidaj.
Nekem egy dédnagyapám pl. Jakob Schiesler volt, szepesi szász kádármester, akinek a nagyapja Svájcból vándorolt el 1700 körül a Szepességbe (Spis) és olyan reformátusok voltak mint ide Lacháza. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!