Apai ágon, nagyapám zsidó volt, most akkor én is zsidó származású lennék?
Figyelt kérdés
Persze, összességben én magyar vagyok, az is leszek, ezen nem lehet mit félre érteni vagy megváltoztatni, de őseimből kiindulva, én zsidó származású is vagyok?2014. aug. 16. 21:38
11/20 anonim válasza:
Azért az anyai ágat nézik, mert az anya mindig biztos. Az apa viszont nem :)
12/20 anonim válasza:
Hát ez érdekes. Ezt még sose hallottam. Bár van benne logika, csak elsőre nem láttam meg. :)
13/20 anonim válasza:
Így van: a zsidóknál anyáról öröklődik a vallás, a muszlimoknál apáról.
Kedves #4, a helyesírást gyakorold még!
14/20 anonim válasza:
Na most akkor a vallás öröklődik vagy a származás? Nagyon nem mindegy.
15/20 anonim válasza:
Igen zsidó származású, de a zsidók szemében gój vagy. Nem anyukád révén és nem gyakorlod a zsidó vallást. De egyébként még lehet benned sváb és még millió vér is. Ebből ne indulj ki.
17/20 anonim válasza:
Azér' ezek a zsidók kirekesztő egy népség. :D
18/20 anonim válasza:
A mai (rabbinikus) zsidó hitközségek valóban az anyai ágat nézik. De a Bibliában (mind az Ószövetségben, mind a Újszövetségben) apai ágon futnak a nemzetségtáblázatok.
Neonáci körök ugyanakkor, mint ún. "negyedzsidó"-t, téged is utálnak.
Ha az én személyes véleményemet kérdezed, nem sokat számít a származás.
Az a lényeg; hogy TE milyen nemzethez tartozónak érzed magad, milyen nyelven beszélsz; illetve milyen vallás/Hit tanaiban hiszel.
20/20 A kérdező kommentje:
nem is akartam nyúl lenni.. :D
2014. aug. 24. 20:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!