Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A vezetékneveknek is van...

A vezetékneveknek is van eredete? Hogyan deríthetem ki, honnan származik? Sajnos semmit nem találok a párom nevéről az interneten sem.

Figyelt kérdés
Hefkó a vezetékneve és nagyon érdekelne bennünket az eredete, honnan kellene elkezdenem a kutatást?
2014. aug. 5. 13:32
 1/7 anonim válasza:

Én sem találtam semmit a saját vezetéknevemről az interneten. :-D

De ha kisebb településről származik meg van rá a lehetőség, hogy a könyvtárban találsz a családjáról feljegyzéseket. Egyébként nekem sincs ötletem

2014. aug. 5. 15:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ruszin eredetű. Ha északkeleten éltek, akkor szinte biztos. De vándoroltak másfelé is.
2014. aug. 5. 16:22
 3/7 A kérdező kommentje:
Délen, Dél-Keleten lakunk. :) Sajnos nem tudok családfát visszakeresni, mert a dédapja árvaházból való és fogalmam sincs, hogy kezdjem így el. :/
2014. aug. 6. 08:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem jobb lenne, ha megbíznátok egy családfakutatót. Sokan évekig tanulják, hogy és miként kell keresgélni. Elég bonyolult dolog ez, és hosszadalmas egy olyan ember számára aki még nem foglalkozott vele. Egyébként a KÓ végződése miatt gondoltam a ruszin eredetre. A szlovák jöhetne még szóba, de náluk nem nagyon van ilyen nevű. Inkább a keleti szláv népeknél kell keresgélni.
2014. aug. 6. 11:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja értem, hogy így nincs is adat. Hát akkor sajnos más megoldást nem tudok.
2014. aug. 6. 11:35
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a válaszokat! :)
2014. aug. 6. 15:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Én itt kezdtem és elég jól haladtam/haladok vele:

[link]

2014. aug. 8. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!