A szüleim örökbe fogadtak csecsemő koromban. Hogy kereshetném fel, a vér szerinti anyámat?
1991ben születtem, és 1 évesen hoztak ki az árvaházból. Nincs információm róla hogy melyikből, és nem szeretnék itthon direktbe rákérdezni. Merre induljak el, hol érdeklődjek? Van valami intézmény, ahova besétálva, feltehetem a kérdéseimet, és kiadják a papírokat? Egyáltalán vannak ilyen papírok, amiken szerepelnek a vér szerinti szüleim adatai?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
A lakhelyed szerinti gyámhivatalba kell elmenned, segíteni fognak. Amit a gyámügyesek tehetnek:
A születési neved megmondják, a vér szerinti szüleid fellelhető és közölhető adatait megtudod, illetve, hogy van-e testvéred. Ha a szülők (és testvérek) beleegyeznek, akkor találkozhatsz velük.
Abba azért gondolj bele, hogy szerető családban nőttél fel, és volt valami komoly oka, hogy a vér szerinti családból kikerültél.
23 évesen meg tudod keresni a helyi TEGYESZ-t, ők mindent elmondanak, amit tudnak a múltadról. - Esetleg segítenek felvenni vele a kapcsolatot.
Szerintem jól teszed, h. megkeresed.- Minimum az életedet neki köszönheted, és ez fontos... - Lehet a szüleid először megijednek, ha elmondod, de szerintem, ha megmondod miért akarod., - hogy Ő is egy gyökered, meg fogják érteni, s remélem támogatnak majd venne...
Az utolsó szépen írt.
Annyit pontosítanék, hogy nem a tegyesz-t kell megkeresni, ott az aktuális örökbefogadási ügyeket intézik. Régi örökbefogadással kapcsolatosan az illetékes önkormányzat gyámhivatala ad felvilágosítást.
Megrokonyodve olvastam az elso oldal kommentjeit, koszonom az epito jellegunek szant hsz-eket, de egyertelmu h az orokbefogado anyukam az "igazi" anyukam, ot szeretem mindennel jobban. Azonban a kivancsisag a gyokerek jtan termeszetes, es ezt o is igy gondolja, es tamogat. Szo nincs arrol h le akarom cserelni oket...
Kozbem talaltam egy forumot ahol orokbefogadottak meselik el a tortenetuket, es rengetegen dontenek ugy h utana jarnak az oseiknek. Meglepo dolgokat talalt egy ket szemely. Van akit az anyja a melyszegenysegbol menekitett ki. A gyerek diplomaskent,gazdag emberkent talalt ra az omladozo hazban az anyjara akitol megtudta, h 14 evesen megeroszakoltak,es azrrt hagyta ot a lelenc hazban,h jobb sorsot adomanyozzon neki. Ez ketseg kivul igy lett.
Vannak akinek meggyilkoltak a csalad utolso tagjakent elo szuloket.
Persze, olyan is irt akit siman felre dobtak, mert nem kellett nekik.
Barmit talalhat az ember. Engem erdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!