Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A szüleim örökbe fogadtak...

A szüleim örökbe fogadtak csecsemő koromban. Hogy kereshetném fel, a vér szerinti anyámat?

Figyelt kérdés

1991ben születtem, és 1 évesen hoztak ki az árvaházból. Nincs információm róla hogy melyikből, és nem szeretnék itthon direktbe rákérdezni. Merre induljak el, hol érdeklődjek? Van valami intézmény, ahova besétálva, feltehetem a kérdéseimet, és kiadják a papírokat? Egyáltalán vannak ilyen papírok, amiken szerepelnek a vér szerinti szüleim adatai?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2014. aug. 5. 07:46
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
85%
Én nem keresném fel. Ha annyira akart volna, nem ad árvaházba. Ne okozz magadnak törést ezzel. Van anyukád, aki nevel pici korod óta.
2014. aug. 5. 07:52
 2/21 anonim ***** válasza:
85%
Ha eldobott magától miért akarod felkeresni??? Ezzel az igazi,téged felnevelő anyádnak is fájdalmat okozol,még ha nem is mondja neked.
2014. aug. 5. 08:06
 3/21 anonim ***** válasza:
68%

Ez a hátránya az örökbefogadásnak! A Gyámhivatalban próbálj érdeklődni. De úgy tudom, hogy csak 18 éves korod után fognak adni információt.

De ha szereted a szüleidet, ne a hátuk mögött keresd a szülőanyádat. Megfogják érteni, hogy miért akarod megismerni.

2014. aug. 5. 08:11
 4/21 anonim ***** válasza:
89%

Neked az Anyád az, aki felnevelt. A vér szerinti eldobott,

és ezért nem az anyád.

Akaratlanul is megbántanád az igazi, felnevelő Anyádat.

Nem tudta milyen vagy, milyen géneket hordozol, de így is vállalt, felnevelt, ápolt, gondozott, szeretett.

2014. aug. 5. 08:15
 5/21 anonim ***** válasza:
45%
1. és 2. válaszoló: akkor is ezt írnátok (marminthogy "Nem akart", "eldobott"), ha arról lenne szó, hogy egy fiatal lány terhes és nem tudja felnevelni a gyerekét? Mert ilyenkor jön a rengetege válasz, hogy "inkább add örökbe" - és nem azért, mert nem akarta, vagy el akarta dobni, hanem mert nincs lehezösége felnevelni, és a gyereknek akar "jobb" életet?
2014. aug. 5. 08:16
 6/21 anonim ***** válasza:
81%

Ennyire tudjak itt egyesek, hogy miert kerult arvahazba a kerdezo??

Gyamhivatalban kezdj erdeklodni, de szerintem mondd el a szuleidnek, hogy szeretned megkeresni a csaladod.

2014. aug. 5. 08:24
 7/21 anonim ***** válasza:
92%
Utolsóval értek egyet, a barátnőm is nemrég tudta meg, hogy örökbe fogadták. Ő azt mondta, hogy nagyon szerencsés, mert a szülei, akik felnevelték, annyira szerették, hogy őt választották, magukhoz vették és normális életet biztosítottak neki. A vér szerinti szülei pedig szintén nagyon szerethették, ha le tudtak róla mondani azért, hogy jobb élete lehessen, mint mellettük lehetett volna.
2014. aug. 5. 08:26
 8/21 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nem adnak ki ilyen adatokat, ez csak a filmekben van így.
2014. aug. 5. 09:02
 9/21 anonim ***** válasza:
28%

"1. és 2. válaszoló: akkor is ezt írnátok (marminthogy "Nem akart", "eldobott"), ha arról lenne szó, hogy egy fiatal lány terhes és nem tudja felnevelni a gyerekét? Mert ilyenkor jön a rengetege válasz, hogy "inkább add örökbe" - és nem azért, mert nem akarta, vagy el akarta dobni, hanem mert nincs lehezösége felnevelni, és a gyereknek akar "jobb" életet?"

2. vagyok: Igen akkor is ezt írnám.Természetesen lehet valaki olyan helyzetben hogy nem megy abortuszra akármilyen okból,és lemond a gyerekéről,ám sokan nem tudják,hogy jogilag nem vagy köteles lemondani róla,és akkor nem adhatják örökbe,nevelő szülőkhöz kerülhet maximum,ahol a vér szerinti anya látogathatja és ha rendeződnek a dolgai vissza kaphatja.Egy ok van mikor nem kell a szülő jogi lemondó nyilatkozata,ha fél évig felé sem néz a gyerekének.Akkor örökbe adhatóvá válik.

Összegezve tehát,attól hogy egy szülő átmenetileg nem tudja nevelni,még nem kerül örökbe adásra a gyermek,csak abban az esetben ha a szülő beleegyezik,ergó lemond a gyerekéről.Viszont ha a szülő anyám lemond rólam,akkor miért keressem? Miért szakítsak fel sebeket?Miért bántsak meg embereket? Miért gyalogoljak bele az életébe? Lehet annak a nőnek a családja nem is tud erről,lehet a szülő anya soha nem is akarná hogy felkeresse.Lehet erőszakból született,vagy lehet gondatlanság miatt került örökbe fogadhatóvá.

Bármi is a konkrét indok a lényeg az,hogy a szülő NEM AKARTA! Nem elvették,nem megfosztották,nem elrabolták,hanem valamilyen indokból ő döntött így,hogy köszöni,de ezt a gyereket nem akarja nevelni.Nekem ez pont elég lenne.

Egyébként mellékesen magánvélemény,de nem hiszek abban,hogy nincsen lehetősége nevelni.Bocs,de ha Szabolcsban itt a putriban a romák 6-7 gyereket nevelnek közmunkából meg segélyből,és nekik van lehetőségük,akkor mindenkinek van!

2014. aug. 5. 09:20
 10/21 anonim ***** válasza:
93%

Na azért a megélhetési gyerekcsinálókat ne állítsuk be követendő példának.

A férjem is szabolcsi, a szülei nevelőszülők voltak 16 évig. Több mint húsz gyerek volt náluk ez idő alatt és tippelj, hány fehér volt köztük? Nulla.

És telljesen szocializálatlanok voltak, például nem értették miért nem vécézhetnek az udvaron, a szekrényben, sikoltoztak fürdés közben.

Loptak, verekedtek, volt egy nagyfiú akit javítóba küldtek inkább mert a saját húgát majdnem megerőszakolta, és nem értette hogy ezt neki miért nem szabad, hiszen az övé. Hét éves volt a kislány.

Aki örökbeadja a gyerekét az ennél jobb életet akar neki.

Nem segélyekből putriban tengődni.

2014. aug. 5. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!