11/13 anonim válasza:
Török eredetű semmiképp, mivel a törököknek nem is voltak vezetékneveik, mikor itt voltak. Csak úgy hogy Ali fia Mustafa stb. Én is az Ágoston rövidítését tudom. Nagymamám Agócs csányi származású.
12/13 anonim válasza:
Agócs Családnév: A latin Augustus személynév jelentése ’fenséges, tiszteletre méltó’. Ebből alakult még a latin nyelvben az Augustinus ’Augustushoz tartozó’ jelentésű név, amelyet több mártír és szent viselt. Így keresztnévként elterjedt az egész keresztény világban, s Agoston ~ Ágoston alakban a középkori Magyarországon különösen kedvelt név lett
Ezek rövidítése az Agos, Agots,Ágos formában
Én is hallottam még török eredetről is.
13/13 anonim válasza:
Az Ágoston az igazi. A török eredetet többen cáfolták már, mert a törökök hatása csak a keresztneveknél érezhető. Török eredetű vezetéknevek nincsenek, nem is voltak. Mi abban alávetett szolgák voltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!