Hogyan tudom megtalálni a rokonomat?
Egy kiskunsági faluban született, a szülei ott is vannak eltemetve, de ő elszármazott valahová, úgy tudom, Székesfehérvárra. Sajnos a családban senki nem tud róla semmit ezen kívül. Írtam e-mailt a falu református lelkészének, már kétszer is, de eddig nem méltatott válaszra. Ma pedig az önkormányzatnak írtam, kb ebben van az utolsó reményem. Ha pénzt kérnek, nem probléma, csak kapnék már legalább valami visszajelzést, mert mindenki csak hallgatott eddig. A születési dátum megtudakolása miatt írtam egyébként az önkormányzatnak, mert sajnos azt nem tudom. Valaki azt tanácsolta, hogy a születési dátum birtokában már a népesség-nyilvántartónál is tudnak segíteni. Én sajnos erről a nyilvántartóról eddig semmi értelmeset nem találtam. Valaki kereste már meg rokonát ezen keresztül? A Vöröskereszt keresőszolgálata is eszembe jutott mint alternatíva, de ők szimpla, rokoni kapcsolatfelvételnél nem segítenek, csak ha valami nyomós indok lenne a háttérben. Ez meg ugye nincs. A netes fórumok jutottak még eszembe, vagyis kiírni hirdetés formában, hogy ezt és ezt keresem. Az ilyen oldalak közül melyek azok, amikre érdemes lenne kiírni?
Bocsánat, hogy sok a kérdés, csak nem igazán tudom, merre tovább, ha esetleg az önkormányzat se válaszolna, és próbálok előre tervezni. Biztosan nem én vagyok az első, akinek fontos lenne megkeresnie egy ismeretlen rokonát. Nekem is eléggé fontos lenne. Kérem, hogy aki tud adni néhány ötletet, tanácsot, illetve van tapasztalata, az ne fogja vissza magát. Előre is nagyon köszönöm.
Mindjárt mondom, hogy hova menjél a GPS-eddel együtt, pajtás...
Vicae, a pap azóta se válaszolt, valahogy nem lepődtem meg. Viszont még az önkormányzattól se voltak hajlandók válaszra méltatni... Pedig írtam nekik is, meg előtte a papnak is, hogy akkor is jelezzenek már vissza, ha nem tudnak segíteni. Hiába vártam. Magyar mentalitás... Az önkormányzatnak azt is világosan megírtam, hogy nyilván megfizetem a kikeresésért kért pénzt is, csak jelezzenek vissza mindenképp. Nem értem én ezeket...
Legszívesebben személyesen mennék el a faluba, de ez sajnos eléggé esélytelen. Nagy a távolság, rossz oda a közlekedés. Egyszer biztos rászánom majd magam, de az nem most lesz.
Ha nem válaszol az Önkormányzat hívd fel őket.
Akkor már kénytelenek lesznek valamit mondani.
Sok sikert,majd írd le ha sikerült találni valamit!
igen, így van
másrészt a KET alapján 15 napja van az önkormányzatnak az ügyintézésre, ebbe nem tartozik bele a postázási idő, tehát nem tudom mikor adtad be a kérelmet, letelt-e már ez az időszak
kötelező iktatni és válaszolni, tehát nem tudom elképzelni, hogy ne reagálnának (bár a határidő meghosszabbítható)
Hát én alapvetően a fővárosban élek, csak hétvégente többnyire vidéken vagyok a szüleimnél. Szóval mindenképp a fővárosban ütném nyélbe a kérelem előterjesztését. Amúgy a honlapon azt olvastam, hogy magánál a Hivatalnál is elő lehet terjeszteni, például úgy is, hogy személyesen viszem be. Viszont azt gondoltam, hogy legalább van valami formanyomtatvány, és nem csak úgy a vakvilágba kell nekikezdeni az adatok összeírásának. Na mindegy, végül is nem gond. Csak jó lett volna, ha van.
Köszönöm, hogy segítettél, tényleg nagyon hasznos volt.
Kérdező, kérdező...
Magyar mentalitás? Próbáld ki másutt, ott se törődnek az ilyesmivel. A bélyeget mentik csak meg a leveledről, annyi.
Manapság sehol nem dolgoznak helyettünk, arra gondolnak, ha odamegy valaki, előnyösebb nekik. Külföldön sok helyen valami darabonkénti díja van az egyházaknál az ilyen keresésnek, és van ahol a katolikus plébániák is így szolgáltatnak adatot.
De nem szabad dömpingidőszakban zavarni őket.
Válaszoló, válaszoló...
Kipróbáltam már másutt, úgyhogy tapasztalatból mondom, hogy nem mindenütt csinálják így. Általánosítani tehát teljesen fölösleges. Azóta egyébként már a nyomára bukkantam a hölgynek, sikerült is fölvenni a kapcsolatot vele. Mégegyszer köszönöm mindenkinek, aki segíteni próbált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!