Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogyan tudom megtalálni a...

Hogyan tudom megtalálni a rokonomat?

Figyelt kérdés

Egy kiskunsági faluban született, a szülei ott is vannak eltemetve, de ő elszármazott valahová, úgy tudom, Székesfehérvárra. Sajnos a családban senki nem tud róla semmit ezen kívül. Írtam e-mailt a falu református lelkészének, már kétszer is, de eddig nem méltatott válaszra. Ma pedig az önkormányzatnak írtam, kb ebben van az utolsó reményem. Ha pénzt kérnek, nem probléma, csak kapnék már legalább valami visszajelzést, mert mindenki csak hallgatott eddig. A születési dátum megtudakolása miatt írtam egyébként az önkormányzatnak, mert sajnos azt nem tudom. Valaki azt tanácsolta, hogy a születési dátum birtokában már a népesség-nyilvántartónál is tudnak segíteni. Én sajnos erről a nyilvántartóról eddig semmi értelmeset nem találtam. Valaki kereste már meg rokonát ezen keresztül? A Vöröskereszt keresőszolgálata is eszembe jutott mint alternatíva, de ők szimpla, rokoni kapcsolatfelvételnél nem segítenek, csak ha valami nyomós indok lenne a háttérben. Ez meg ugye nincs. A netes fórumok jutottak még eszembe, vagyis kiírni hirdetés formában, hogy ezt és ezt keresem. Az ilyen oldalak közül melyek azok, amikre érdemes lenne kiírni?

Bocsánat, hogy sok a kérdés, csak nem igazán tudom, merre tovább, ha esetleg az önkormányzat se válaszolna, és próbálok előre tervezni. Biztosan nem én vagyok az első, akinek fontos lenne megkeresnie egy ismeretlen rokonát. Nekem is eléggé fontos lenne. Kérem, hogy aki tud adni néhány ötletet, tanácsot, illetve van tapasztalata, az ne fogja vissza magát. Előre is nagyon köszönöm.

2014. ápr. 8. 12:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Írj ki egy üzenetet a Facebookra, hogy keresed, és kérd az ismerőseidet, hogy osszák meg.
2014. ápr. 8. 13:04
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Vöröskereszten keresztül. Apumat is így találta meg egy régi barátja, aki kiment Amerikába.

Mikor hazajött Magyarországra, felkereste a Vöröskeresztet és kérte, hogy keressék meg apumat. A vöröskereszt megtalálta, és értesített minket, hogy XY fel akarja venni velünk a kapcsolatot, beleegyezünk e, hogy kiadják az elérhetőségeinket.

Így találtak újra egymásra :D

2014. ápr. 8. 13:06
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Ja, most láttam, hogy nem segítettek... Nem is értem! Nálunk semmilyen nyomós indok nem volt. Akkor bocs :(

2-es voltam

2014. ápr. 8. 13:08
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Voroskereszt es/vagy Salvation Army. Egyaltalan nem kell nyomos ugy ahhoz hogy segitsenek. Onkormanyzat nem hiszem hogy megadja neked a szuletesi datumot.
2014. ápr. 8. 13:09
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

mit tudsz róla egyáltalán? Mármint milyen személyes adatait, ne ma haja színére gondolok.

A KEKKH nyilvántartást akkor tudod igénybe venni, ha legalább 2 adatot tudsz, amiből egyértelműen kiderül, hogy róla van szó, tehát más nem lehet ezzel a két adattal

mondjuk a születéskori nevét és az anyja nevét. Ha mázlid van, akkor nem tucatnevek. Ez az írtam az önkormányzatnak, hogy majd akkor a tőlük kapott infóval írjak a népesség nyilvántartónak, hogy nézze meg a KEKKH-ben téves út, hiszen mindenki ugyanott keres, ez ha megvan a születési ideje, akkor megvan az összes többi adata is, tehát ha esze van az ügyintézőnek, akkor máris tudsz mindent a rokonodról

egyébként igen, az adatszolgáltatási díjat ki kell fizetni

2014. ápr. 8. 13:13
 6/20 A kérdező kommentje:

Azt ugyan nem írtam bele a mondókámba, de a közösségi oldalak alapból ki vannak lőve. Természetesen legelőször azokon kerestem. Az a baj, hogy egy egy nőről van szó, tehát fogalmam nincs, mi a férje neve, és így a gyerekei vezetéknevére se tudok keresni.

A Vöröskeresztnél azt olvastam, hogy általában csak akkor segítenek a kapcsolatfelvételben, ha valamelyik fél külföldön él. Nálam erről nincs szó. Azt is leírták, hogy mikor nem, azaz nem segítenek, és ebbe a körbe tartozik például a családfakutatás. Igaz, még nem kérdeztem rá, csak a szabályzatukat olvasgattam, de az alapján nem látok rá esélyt, hogy segíteni fognak.

2014. ápr. 8. 13:17
 7/20 A kérdező kommentje:

5-ös, a születési név és az anyja neve természetesen megvan. Egyedül a születési dátumát nem tudom. Emiatt írtam csak az önkormányzatnak. Nem kerestem még így senkit, ezt a "írj az önkormányzatnak, aztán a népesség-nyilvántartónak" dolgot is csak tanácsolta nekem valaki itt.

Köszönöm a válaszokat, többé-kevésbé hasznosak voltak. Megpróbálom akkor ezt az előbb említett keresőt.

2014. ápr. 8. 13:21
 8/20 A kérdező kommentje:

A KEKKH honlapján ezt írják:

"A kérelemnek tartalmaznia kell az alábbi adatokat:

a kérelmező adatait (nevét, lakcímét, székhelyét, telephelyét, egyéb elérhetőségét: telefonszámát)

a keresett személy azonosítására alkalmas természetes személyazonosító adatait:

nevét

születési helyét és idejét

anyja nevét

vagy

nevét

a kérelmező által ismert lakcímét (településnév, közterület elnevezés, házszám)

a kérelmező arra vonatkozó nyilatkozatát, hogy a kapcsolatfelvételi formák közül melyik teljesítését igényli:

írásos hozzájárulás beszerzése vagy

az értesítést illetve üzenettovábbítást"

Mégiscsak kell a születési dátum. Mert ugye a másik opciónál a kereső által ismert lakcím kell, én meg nem tudom, hol lakik. Magyarán meg kell tudni valahogy a születési dátumot.

2014. ápr. 8. 13:28
 9/20 anonim válasza:

A lelkésztől ne is várj semmit,én ugyanúgy jártam mint te,semmi

segítőkészség,semmi válasz.

Viszont az Önkormányzatnál nagyon rendesek voltak. Elmentem a faluba és a Polgármester rengeteget segített.

De nem lehet tudni ki milyen segítőkész. Nekem még így is több a negatív tapasztalat.

2014. ápr. 10. 07:52
 10/20 anonim ***** válasza:

kérdező, hivatalosan kell tudnod igen, de amennyiben minden kétséget kizáróan igazolható, hogy 1 személy létezik az általad megadott adatokkal ,akkor senki nem fogja kérni a születési dátumát pluszban

ezért írtam ,hogy ha Kovácsnak hívják, az anyja meg Tóth, akkor sokkal kevesebb esélyed van születési dátum nélkül, mint egy egyedi névnél

naponta szolgáltatok adatokat a KEKKH nyilvántartásból, egyetlen kitétel van, hogy EGY ember felehet meg a lekérdezés alapján csak és akkor ki lehet adni a kért adatokat

2014. ápr. 10. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!