Egy arab férfinak a fiú gyermeke vagy a lány a fontosabb?
Azt tudjuk hogy a kultúrájukban a feleségeiket miként kezelik, de a lány gyerekeiket is ugyanúgy? A fiúk többet érnek a gyerekek között is egy családon belül?
A fiú gyerek is beszélhet úgy az anyjával mint az apja?
Muszlim vallású külföldi férjem van (pont nem az Arab Emnirátusból de az ország mindegy).
Ez nagy általánosítás és butaság, amiket itt egyesek leírnak.
Egy édesapa, aki tanult, normális, normális családból és értékrenddel jött el hazulról, az ugyanúgy szereti a gyermekeit, legyenek azok lányok vagy fiúk.
...és ennek ellentettje is igaz: mindegy, hogy honnan származik valaki vagy milyen a vallása, ha korlátolt, előítéletes, buta vagy rossz családi mintákat hozott, akkor igen, lehet olyan rossz apa, hogy a gyerekei között különbséget tesz a nemük alapján. Ez meglehetősen primitív felfogás.
A többség valószínűleg az aktuális Szulejmán szappanoperából tájékozódik :)
Azt a kérdést pedig, hogy "fiú gyerek is beszélhet úgy az anyjával, mint az apja?" nem is értem.
Nálunk a családban természetes az egymás tisztelete, a kérem, köszönöm, légy szíves kifejezések használata vagy pl. a levéltitok tisztelete is, a beszélgetés, a kedves, nyugodt hangnem. Így mi egymással mindannyian normális hangnemben beszélünk. A férjem sem tart cselédnek, én sem hajbókolok előtte, a gyereket sem istenítjük és nem ordibálunk egymással. Így mindenki egyformán értékes a családban. A férjem nem "nagyobb főnök", mint én, a gyerek sem uralkodik senkin :)
Természetes, hogy én is megadom a tiszteletet a férjem idős szüleinek és segítőkész vagyok, de ők is ugyanígy tisztelik az én eltérő kultúrámat és nem kell itt senkinek behódolnia... ez nagy butaság. Semmilyen módon nem függ össze a vallással vagy a nemzetiséggel.
Fejtsd már ki jobban, mit értesz ez alatt :)
üdv: egy édesanya
11. válaszoló vagyok.
Igen valóban vannak tradícionálisabb, elmaradottabb régiók is a Közel-Keleten éppúgy, mint Afrikában, de akár hazánkban is.
A 12. válaszoló pedig tipikus példája annak, aki életében nem járt az adott országokban, semmi tapasztalata nincs, de előítéletességből széépen tudja szajkózni a szociológiai könyvek konklúzióit.
Hidd el nekem, hogy a Közel-Kelet is sokat változik- talán túlságosan is gyorsan. Hála pl. az internetnek, az egyetemeknek (ahol igen, nők is járhatnak, akármennyire hihetetlen is számodra!!!), a vallási-társadalmi normák lazulásának.
Igen, vannak még hegyek között vagy elmaradt infrastruktúrával rendelkező területeken élő, mezőgazdasággal foglalkozók is szép számmal, de ugyanebben a régióban vannak azok a városok, ahol haltamas beruházások vannak az olaj vagy más ásványkincsekből befolyó jövedelmekből, turizmus és IT-parkok stb.
Kicsit nehéz ebből a szempontból összehasonlítani az elmaradott pakisztáni falut az EAE fővárosával.
Sajnos nem volt még szerencsém minden Közel-Keleti országban járni, de jónéhányban már igen. Nőként.
A legtöbb helyen igenis azt tapasztaltam, hogy az általad leírtak ELŐÍTÉLETEK olyanoktól, akiknek fogalma nincs a valós helyzetről, csak a magyar média által felkapott egy-egy szélsőséges eset alapján alakít ki véleményt.
...de látom, neked könnyű általános könyvigazságokat hangoztatni.
Lehet lepontozni, mert úgy látom, hogy nem csak feketék-fehérek a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!