Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Lehet, hogy félig Szlovák...

Lehet, hogy félig Szlovák vagyok? HELP!

Figyelt kérdés

Apukám 4-5 éves koromban meghalt.A nagyszüleimet (apai ágról) sosem ismertem.Nagymamám meghalt, nagypapámmal pedig elváltak.A családnevem Szepesi, most pedig megtudtam, hogy magyarosítani kellett a nagyszüleimnek a nevét (talán apájét is).Kiderítettem, hogy eredeti nevük Spišák volt.Nagymamám az 1900 akárhányban születhetett.

A Spišák név nem szlovák??

2014. febr. 25. 15:35
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a válaszokat, de egy vezetéknév nem tesz semmit. Lehet, hogy nagyon régen volt a családban egy szlovák férfi, aki után az utódok vitték tovább a nevet, viszont nagyrészt mégis magyar apukád családja. De persze az is lehet, hogy teljesen szlovákok.

Szerbiában élek, és ne tudd meg, hány embert ismerek, akinek szerb vezetéknevük van, de fogalmuk sincs, hogy ez hogy lehet, mert ők csak magyar felmenőkről tudnak.

2014. márc. 2. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!