Lehet, hogy félig Szlovák vagyok? HELP!
Figyelt kérdés
Apukám 4-5 éves koromban meghalt.A nagyszüleimet (apai ágról) sosem ismertem.Nagymamám meghalt, nagypapámmal pedig elváltak.A családnevem Szepesi, most pedig megtudtam, hogy magyarosítani kellett a nagyszüleimnek a nevét (talán apájét is).Kiderítettem, hogy eredeti nevük Spišák volt.Nagymamám az 1900 akárhányban születhetett.
A Spišák név nem szlovák??
2014. febr. 25. 15:35
1/21 anonim válasza:
Nincs olyan, aki 100% magyar lenne. A magyarság már mindenféle néppel keveredett.
Talán ezek után könnyebb feldolgoznod ezt a hatalmas traumát!
2/21 anonim válasza:
Szlovák és Lengyel név. Ha Magyarországról származnak a rokonaid akkor valószínűbb a szlovák, de persze nem biztos.
3/21 anonim válasza:
jah és nézd meg Szlovákia mikortól létezik... hamarabb cseh, vagy lengyel..
ez annyira számít?
4/21 anonim válasza:
Mondjuk az utolsó jó nagy hülyeséget mondott. Mert attól, hogy Szlovákia nem létezett ezelőtt 150 évvel attól a szlovák nemzettudat igenis megvolt.
6/21 anonim válasza:
/ jó ez a saját véleményem, én élek benne.../
7/21 anonim válasza:
Nem vagyok Szlovák, de ennek semmi köze ahhoz, hogy az vagyok-e vagy sem. Sőt ahhoz sem, hogy valaki benne él-e vagy sem. Azt, hogy voltak Szlovákok a történelmi Magyarország területén hülyeség lenne tagadni. Akkor pedig valószínűbb a név Szlovák eredete.
8/21 A kérdező kommentje:
Oké, azt tudtam, hogy a magyar sok másik néppel is keveredett, de az kicsit sok, hogy lehet hogy a nagyszüleim (lehet hogy az apám is) Szlovákok voltak.Bár tudtak magyarul...
2014. febr. 25. 15:58
9/21 anonim válasza:
Ugyan mit számít? Ettől most jobb vagy rosszabb ember lettél?
10/21 anonim válasza:
Az attól függ - idősebb vagy, mint Szlovákia?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!