Lehetséges hogy anyukám cigány származású?
1.miért itt kutatod hogy a saját anyád milyen származású volt?
-kutass a családfa után vagy ha van lehetőséged kérdezd meg anyukádat.
2.és mi van akkor ha az?! "kreol bőrű" ..
-egy paraszt vagy ne csodálkozz ha majd téged is elítélnek csak úgy a külsőd alapján
3.ha ő az valószínű hogy benned is van olyan "kodulós,büdös,kreol vér" ...
Uramisten!
A legtöbb válaszolóban semmi empátia nincs! Olyan provokatív kérdéseket tesztek fel a kérdezőnek, hogy ez nem igaz!
Nem értitek, hogy dilemmában van, és aggódik az anyjáért? Az én nagyapám cigány volt, én mégis utálom a cigányokat. Vagy mondjuk úgy, hogy nem 'ennek ellenére', hanem emiatt is. A nagyapám molesztálta az anyámat, és a legtöbb cigány, akivel találkoztam vagy barátkoztam, mind tirpákul viselkedett előbb vagy utóbb. Én fizikusnak tanulok az egyetemen, és nem igazán mondják meg rólam, hogy cigány lennék. Alapból világosbarna a bőröm, de hamar barnulok (de abban is van egy határ, tehát cigány színem sose lesz). Na mindegy, szóval én teljesen megértelek, hogy elvárnád az őszinteséget a családodtól, és meg is próbálhatnál erről beszélgetni anyukáddal, hogy megtudd az igazságot. Ettől függetlenül példát mutathatunk a világ cigányjainak, hogy lám! Normálisan is lehet cigánynak lenni! :) Én legalábbis nem szoktam kötekedni az emberekkel az utcán.
23/N
És miért lettem lepontozva? Mert sokszor megloptak és belém kötöttek cigányok? Aki lepontozott, az nem érzékeli a társadalmi súlyát annak, hogy egyáltalán nem véletlen a cigányokkal szembeni ellenszenv. Sajnálom a cigánygyerekeket, hogy arra nevelik őket, hogy lopjanak, csaljanak, hazudjanak és verekedjenek. Voltam korrepetálni egy közepesen jómódú roma családnál is, és nem értettem, hogy mi a francért nem bízik a két tinilány önmagában. Aztán idővel kimutatták a foguk fehérjét. Az apjuk úgy beszélt az egyik lányhoz, ahogy a kutyámhoz se beszélnék. Konkrétan megalázta egy kis tévedés miatt. Aztán a kapu előtt hallottam, hogy a lánytestvérek így ordítanak egymásnak: "Evelin! Nyisd má' ki az ajtót, te k*csög!"
Cigányfiú a 61-es villamoson mindenkivel kötekedett, meg az élet áldozatának tartotta magát, amit meg is értek, de én voltam az egyedüli, aki nem dőlt be a provokálásnak (pedig szemérmetlen módon jött udvarolni), hanem elbeszélgettem vele, hogy nagyon nem jó, amit csinál, és jobban kellene adjon a személyiségére. Na, kb. 15 percbe telt, rohadtul nem volt kedvem beszélgetni a műveletlen lelkével, de ha én nem vagyok hozzá normális és őszinte, akkor kitől fog jó példát látni?
De vannak rendes cigányok is, csak épp túl kevés. És szerencsés a kérdező, hogy őt rendesnek nevelték, de azért az anyjától a származásuk letagadása nem helyes példa.
Épp az a lényeg, hogy mindegy milyen a színünk vagy az orrunk vagy a szemünk, mert a személyiségünket nem kell predesztinálja, hogy milyen rasszhoz tartozunk. Azért, mert vannak arab terroristák, vannak jóérzésű arabok is.
Én bevállalom, hogy van bennem:
magyar, cigány, szlovák, székely, szász, sváb, zsidó
de nem ez tesz azzá, aki vagyok. Persze, genetikai értelemben igen...meg hogy milyen betegségekre vagyok hajlamos, fizikailag mik a pozitív és negatív adottságaim...stb. De a Kérdező anyja hiába menekül a téma elől, mert ezzel pont azt mutatja, hogy a származásod meghatározza, hogy ki vagy. Hát egyáltalán nem, ha céltudatos és jószívű ember vagy! És ezt miért kellett lepontozni? Ja... azért, mert ezt eddig senki sem tudta normálisan leírni a Kérdezőnek, csak szidni tudtátok, hogy milyen rasszista. Ez nekem nem tetszett, hogy így álltatok hozzá, és vállalom a véleményem!
Előző előtti meg előző voltam.
Megint előző vagyok. Na, szóval csak azok válasza nem tetszett, akik belekötöttek, hogy őt ez miért érdekli annyira. Meg hogy: "és akkor mit fogsz csinálni, ha kiderül, hogy cigány származású?"
Mit csinálna...istenem. Átértékeli az anyja véleményét bizonyos dolgokról. Régen én is elhittem apám minden szavát, mert ő orvos meg bla bla bla. Aztán miután realizáltam, hogy tönkrevágta az önbecsülésem azzal, hogy állandóan maximalizmust várt el tőlem a tanulásban, meg kikiáltott lusta cigánynak, meg pszichopatának meg szociopatának, illetve 10-20 éves koromig molesztált szexuálisan... Szóval apám egy kiégett "árja", anyám meg paranoid skizofrén "szlovák cigány"...ha túlozni akarok.
Na, okoskák... ehhez mit szóltok? Igenis fontos, hogy milyen a szüleink elmeállapota, mert az életünk egynegyedében tőlük függünk, róluk veszünk mintát, és kb. őket szeretjük a legjobban a világon. De nemcsak a gyerekek tanulnak a szülőktől, hanem a szülők is rengeteget a gyereküktől. És nem kell a szülők minden hülyesége alá adni a lovat. Én majdnem öngyilkos lettem, mert a szüleim nem voltak képesek rendesen szeretni, csak becsmérelni...miközben egy példamutató és jó tanuló gyerek voltam mindig. Apám is rasszista, de ez még kisebb gond lenne a személyiségében.
Felbőszítettetek. Szerintem a kérdező igen kulturáltan és tudatos gondolkodásmód szerint tette fel a kérdéseit, szóval szerintem semmi szükség sem volt az ilyen kérdésekre, hogy: "minek az neked". Minek-minek. Mert használja az eszét, szereti az anyját, és önmagának is jót akar. Ezért.
Az én nevem is olyan, hogy tudok ilyen nevű cigányról is, zsidóról is (amennyire tudom, senem, semsem). A családnak is vannak ágai, akik civakodnak, nem állnak egymással szóba, - pedig ezek is "tabutémák voltak", nagyjából kiderítettem - nőügy (ugyanarra ketten "hajtottak"), örökösödési ügy, stb. miatt civakodtak.
A másik nagyszüleim erdélyi székelyek (valószínűleg "echte" magyarok), a család egyik ága arisztrokrata, a másik "elszegényedett kisnemes" (ezek sem álltak egymással "szóba), ráadásul ők is kreolok. Szóval van ilyen...
Nem a "származás" számít, hanem az életvitel és az "öntudat". (Vedd figylembe, hogy a magyarok az évezredek alatt sokakkal "keveredtek".)
Tedd túl rajta magad! A "szóbeszédekre" ne adj!
Ha magyarnak tartod magad, s magyar az életviteled, "öntudatod", az vagy.
Mindannyian tanult, értelmiségi, középosztálybeli életmódot élő emberek vagyunk.
Majd azt is tanuljatok meg, hogy undorító dolog valakit azért utalni, AMINEK SZÜLETETT. Egy cigány ember voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!