Lehetséges hogy anyukám cigány származású?
Én is csináltam egy nagyon lájtos családfa kutatást, na jó az apai dédnagyapámat találtam meg, aki állítólag tapasztó cigányként dolgozott. Fogalmam sincs miféle munka volt az, de hát benne van a cigány szó... Én csak jót röhögtem rajta.
Nem kell ebből akkora ügyet csinálni.
"Inkább anyukám elmeállapota miatt aggódok, hogy ennyire nem tudta elfogadni a származását apai ágról."
Azt ugyan NEM TUDOD, hogy cigány származású-e anyukád, de amiatt aggódsz, hogy éppen azt, ami vagy igaz, vagy sem, azt nem tudja "elfogadni"?!?!?!
Próbálj meg logikusan gondolkodni!!!!
"Azt ugyan NEM TUDOD, hogy cigány származású-e anyukád, de amiatt aggódsz, hogy éppen azt, ami vagy igaz, vagy sem, azt nem tudja "elfogadni"?!?!?!
Próbálj meg logikusan gondolkodni!!!!"
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy akkor is, ha kiderülne hogy cigány, mégis mit tennél? Szembesítenéd a tényekkel? Abból indulok ki, hogy anyukád legalább 50 éves. Nem fog időskorára megváltozni, hanem még extrémebb lesz, mint a legtöbb idősödő ember.
Csakis az számít, hogy milyen ember vagy, nem pedig az, hogy milyen különféle népcsoportokból származol. Édesanyád problémája az övé, nem a tiéd. Ez nagyon fontos. Egy csomó olyan ember van, aki nem tud elfogadni magán valamit. Kicsi a mellem, nagy a mellem, ronda a térdem, göndör a hajam, cigány vagyok, bármi. Ez időnként óriási görcsökbe tud torkollni. Idős korában már nem lesz ez kinevelve édesanyádból, mert leélt már így egy életet, de nem is kell kinevelni belőle. Hadd utálja a cigányokat, szerintem buta dolog ugyan, de neki is jár a tolerancia (legalábbis a te részedről).
Arra az egyre vigyázz, hogy benned ne legyen ilyen görcs. Hülyeség. Az számít, hogy milyen ember vagy, semmi más.
Nem tudom hany eves vagy,de az en nagyszuleim koraban nem volt "divat", hogy a ciganyok egyetemet vegezzenek.Akkoriban a tehetosebb,nemesi csaladok gyerekei jartak egyetemre,igy ha csak nem a cigany vajda fia volt a nagypapad,kicsi a valoszinusege,hogy egyetemet tudott volna vegezni.Az en nagyszuleim is kozepnemesi csaladok leszarmazottjai voltak,diplomas emberek,de most,hogy belegondolok a korosztalyukbol nehezen tudnek olyan szemelyt emliteni aki szinten egyetemet vegzett,es nem csaladtag.
Egyszeruen szamomra a 70-80 eves cigany mernok nagyon nem passzol:)
Sokkal valoszinubbnek tartom,hogy esetleg kulfoldi lehetett a nagypapad(ha mar ennyire bele akarod beszelni,hogy nem magyar szarmazasu)Ha nem idosek a szuleid,valoban elkepzelheto,hogy esetleg gorog volt.A 60-as evekben rengeteg gorog vandorolt be az orszagba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!