Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Lehetséges hogy anyukám...

Lehetséges hogy anyukám cigány származású?

Figyelt kérdés
Annyi, hogy anyu kreol bőrű, a testvére is, illetve cigányok közt is előforduló (de nem gyakori) vezetéknevük van. Anyai nagyapámmal (édesapjukkal) soha nem tartották a kapcsolatot, ő mindig is tabutéma volt a családban. Édesanyjuk dzsentri családból származik, és soha semmit nem árultak el arról, hogy ismerkedett és házasodott össze a nagyapámmal. Nagyapámmal állítólag azért nem lehetett kapcsolatot tartani, mert notórius alkoholista volt, és titkolni kellett, hol élnek a lányai, mert volt hogy megkereste őket és pénzt akart tőlük szerezni piára, meg balhézott velük a nyílt utcán, munkahelyük előtt stb. Ő is tanult ember egyébként, mérnök volt, csak szétitta az agyát fiatalon.16 éves voltam mikor elhunyt, soha nem találkozhattam vele, pedig tobbszor jeleztem szüleim felé, hogy szeretném nagyapám megismerni. Fotót láttam róla, magas, szikár, szabályos arcú férfi volt, erős fizikummal, markáns arccal, sötét színkomplexióval. Sajnos nem vagyok jó abban, hogy kiszúrjam a cigány vonásokat valakin. de ebből a történetből esetleg valószínűsíthető a cigány származás? Hihetetlenül megijeszt a gondolat, hogy esetleg titkol előlem valamit a családom. Annyit hozzátennék még, hogy anyuék rettenetesen utálják a cigányokat, eszméletlenül bunkók velük, és megkülönböztetik őket. Néhány kulturáltabb életvitelt élő cigány családnál láttam hasonlókat, totális megvetést az alacsonyabb sorban élő cigányok iránt. Mi lehet a háttérben? Én nagyon fehér bőrű vagyok, de sötét hajú, szemű, stb. Tesóm kreol bőrű. Amúgy szép külsejű emberek vagyunk, de nem tudom hogy most cigányok e vagy sem? Mindannyian tanult, értelmiségi, középosztálybeli életmódot élő emberek vagyunk. Az egész család amúgy rettenetesen elítelő a cigányokkal szemben, és erős rasszizmust neveltek belénk gyerekekkorunkban. Elitsuliba járattak gyerekként, kesőbb egyetem, stb. Soha nem barátkozhattunk cigány gyerekekkel. Próbálkoztam családfakutatással, de anyai nagyapámnálmindig elakadtam, semmit nem találtam róla. Az összes többi vonal köznemesi családokra vezet vissza. Hogy tudnám kideríteni nagyapám családi hátterét? Hogy lehetnek ilyenek a szüleim, hogy nem beszéltek róla sosem?
2014. febr. 7. 19:38
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Inkább anyukám elmeállapota miatt aggódok, hogy ennyire nem tudta elfogadni a származását apai ágról.
2014. febr. 7. 20:00
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Én is csináltam egy nagyon lájtos családfa kutatást, na jó az apai dédnagyapámat találtam meg, aki állítólag tapasztó cigányként dolgozott. Fogalmam sincs miféle munka volt az, de hát benne van a cigány szó... Én csak jót röhögtem rajta.

Nem kell ebből akkora ügyet csinálni.

2014. febr. 7. 20:05
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

"Inkább anyukám elmeállapota miatt aggódok, hogy ennyire nem tudta elfogadni a származását apai ágról."

Azt ugyan NEM TUDOD, hogy cigány származású-e anyukád, de amiatt aggódsz, hogy éppen azt, ami vagy igaz, vagy sem, azt nem tudja "elfogadni"?!?!?!

Próbálj meg logikusan gondolkodni!!!!

2014. febr. 7. 20:12
 14/28 anonim ***** válasza:
67%

"Azt ugyan NEM TUDOD, hogy cigány származású-e anyukád, de amiatt aggódsz, hogy éppen azt, ami vagy igaz, vagy sem, azt nem tudja "elfogadni"?!?!?!

Próbálj meg logikusan gondolkodni!!!!"

Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy akkor is, ha kiderülne hogy cigány, mégis mit tennél? Szembesítenéd a tényekkel? Abból indulok ki, hogy anyukád legalább 50 éves. Nem fog időskorára megváltozni, hanem még extrémebb lesz, mint a legtöbb idősödő ember.

2014. febr. 7. 20:17
 15/28 anonim ***** válasza:
67%

Csakis az számít, hogy milyen ember vagy, nem pedig az, hogy milyen különféle népcsoportokból származol. Édesanyád problémája az övé, nem a tiéd. Ez nagyon fontos. Egy csomó olyan ember van, aki nem tud elfogadni magán valamit. Kicsi a mellem, nagy a mellem, ronda a térdem, göndör a hajam, cigány vagyok, bármi. Ez időnként óriási görcsökbe tud torkollni. Idős korában már nem lesz ez kinevelve édesanyádból, mert leélt már így egy életet, de nem is kell kinevelni belőle. Hadd utálja a cigányokat, szerintem buta dolog ugyan, de neki is jár a tolerancia (legalábbis a te részedről).

Arra az egyre vigyázz, hogy benned ne legyen ilyen görcs. Hülyeség. Az számít, hogy milyen ember vagy, semmi más.

2014. febr. 7. 20:58
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hany eves vagy,de az en nagyszuleim koraban nem volt "divat", hogy a ciganyok egyetemet vegezzenek.Akkoriban a tehetosebb,nemesi csaladok gyerekei jartak egyetemre,igy ha csak nem a cigany vajda fia volt a nagypapad,kicsi a valoszinusege,hogy egyetemet tudott volna vegezni.Az en nagyszuleim is kozepnemesi csaladok leszarmazottjai voltak,diplomas emberek,de most,hogy belegondolok a korosztalyukbol nehezen tudnek olyan szemelyt emliteni aki szinten egyetemet vegzett,es nem csaladtag.

Egyszeruen szamomra a 70-80 eves cigany mernok nagyon nem passzol:)

Sokkal valoszinubbnek tartom,hogy esetleg kulfoldi lehetett a nagypapad(ha mar ennyire bele akarod beszelni,hogy nem magyar szarmazasu)Ha nem idosek a szuleid,valoban elkepzelheto,hogy esetleg gorog volt.A 60-as evekben rengeteg gorog vandorolt be az orszagba.

2014. febr. 7. 22:34
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
ebből nem lehet megmondani, az én anyukámnak az egyik nagyszülőjén kívül minden felmenője cigány, és én ezt 17 éves korom körül tudtam meg...nem értem miért kellett titkolni, nagyon mérges voltam a szüleimre.
2014. febr. 8. 00:13
 18/28 anonim válasza:
83%
Az én anyukám cigány családból származik, 6an voltak testvérek és ebből 4 ez tipikus barna bőrű, barnaszemű, fekete hajú cigány.. anyukám és egyik bátyja szőke, kék szemü, mint nagyim meg papim :) Apukám aki magyar származású, sötét barna bőr, barna szem, fekete haj... és a nagyim szerint ök tirpákok.. mi nem nézünk le senkit.. bár az olyan cigányokat akik a kosztól nem látszanak, lopnak, csalnak mi is negvetjük. mert az én családom mindig tisztességes, becsületes munkával kereste a pénzét még akkor is ha nem vagyunk diplomások.. :)
2014. febr. 8. 08:01
 19/28 anonim ***** válasza:
79%
Nem tudni..nekem anyai nagyapám volt elég kreol bőrű, és az ő anyja Horváth vezetéknevű volt..viszont csak egyszer-kétszer láttam őket, és kiskoromban, nem emlékszem az arcukra..pedig az arcvonások sokat számítanak. Anyunak nincsenek cigányos arcvonásai, sötét barna szemű és hajú, nem kreol bőrű, de könnyebben barnul, mint én. Két húga van, nekik sincs az a kimondott cigányos arcuk.Engem még nem, de öcséimet egyszer már nézték cigánynak (lebarnulva). Én nem kaptam ilyen "rasszista nevelést", magamtól megutáltam őket. Anya se az rasszista, de mostanában ő is utálja őket. Régebben felvetődött ez a téma, mert politikai nézeteim miatt egyszer cigánynak csúfoltak, akkor anyu nevetett, meg azt mondta, hogy nem vagyok az. Egyszer viszont, amikor azt mondtam, hogy szerintem Mesterházy Attilában (MSZP elnök) van cigány, akkor meg felháborodott és azt mondta, és? Lehet hogy van benne is, (mármint anyumban) és akkor bennem is! Máskor viszont meg utálja őket....Még annyi, nagyapám temetésén voltam, ott voltak az unokatesói, akiket életemben nem láttam, de ők sem néztek ki cigánynak. Én sem tudom ezt hova tenni.
2014. febr. 9. 18:10
 20/28 anonim ***** válasza:
59%
Ja és az egyik öcsém viszont megmagyarázhatatlan módon vonzódik a cigány lányokhoz.
2014. febr. 9. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!