Szerintetek szép név a Villő név? Hogyan lehet becézni?
Vilinek gondolom furcsa lenne, lévén hogy kislány név.
Különleges névnek számít? A környezetemben még nem nagyon találkoztam ezzel a névvel.
szép, de túlságosan divatba jött
én Vilcsinek hívnám
"Nem divatból ,flancból adtuk ,hanem mert tetszett /tetszik "
azért tetszik, mert divatba jött... :D
Ez egy gyönyörű név egyáltalán nem az a kategória ami miatt rí itt mindig mindenki. Szóval nem egy Kevin, vagy Brendon.
"A Villő[1] magyar eredetű női név, újabb keletű magyar névalkotás, Kodály Zoltán 1925-ben szerzett gyermekkórusának címe nyomán."
Ja és nem jött divatba, csak maximum magához képest:
"Az 1990-es években szórványos név, a 2000-es években nem szerepel a 100 leggyakoribb női név között"
Jelentése: "lomb" szlovákot véve "tündér"
Amúgy a Tünde is hasonló, műből alkotott név. Képzelem azzal mennyi baja lehetett akkoriban a sok birkának :D
Nagyon szép név, különleges. Tündért jelent egyébként. Én ismerek egy ilyen kislányt, és volt évfolyamtársam is, akit így hívtak. Nem becézték sehogyan sem.
Egyébként bármilyen becenevet adhatsz neki, akár Vili-ként is hívhatod. Ha a Gabriellának és a Gábornak lehet egyazon Gabi a beceneve, akkor a Villő és lehet Vili. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!