A sógorom testvére az nekem kim?
Ha a testvéred férjének testvére, akkor csak simán a sógorod testvére, nincs más szavunk rá..
(Ha a házastársad testvére a sógor, akkor vagy a hazastársad, vagy pedig ugyanúgy sógorod, mert házastársad testvére.. Szerintem az előző esetre gondoltál, ak az első válasz miatt írtam ezt is le.
Természetesen az első esetre gondoltam. A nővérem férjének van 3 testvére, gondolkodtam rajta, hogy milyen szó van rá :P
Egyébként mindig is furcsának találtam, hogy mind a házastárs testvérét, mind a testvér házastársát a "sógor" szóval jelöljük. Azért merültek fel ezek bennem, mert oroszt tanulok és épp a családi kapcsolatoknál tartok, és ott aszerint, hogy melyik oldalról nézzük, több szó is van arra, amire nekünk csak egy: a férj más szót használ a felesége fivérére, mint a nő a férjéére. A férfi apósa és anyósa más szavak, mint a nő apósa és anyósa meg ilyenek. Viszont angolban úgy látom, még nálunk is kevesebb szót használnak, ott pl. az ángy és a nagynéni ugyanaz a szó.
Bocs a nyelvi kitérőért, gondoltam, hátha valakit érdekel. Szerintem tök érdekes :P
Kérdező!! :)
Engem érdekelt, ezért szeretném megköszönni neked, hogy leírtad nekünk!! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!