Szerintetek ebben van valami "illetlenség"?
A párom családjának az apai ági rokonai mind Lengyelországban élnek, és volt már több családi összejövetel is amikor a Lengyelo.-ban élő rokonok összekaptak valamin egymással, és a konfliktusaikat lengyelül rendezik ,gondolom,hogy ne teregessék ki mindenki előtt a dolgokat.
Anyukám viszont ezt illetlenségnek tartja, szerintem inkább azért mert nem érti amit mondanak és szeret az ilyen dolgokra figyelni és később véleményt alkotni ezekről, de ő azzal magyarázza, hogy szerinte akár rólunk is beszélhetnek és ez micsoda illetlenség. (és ha elmennek nem beszélhetnek ki minket akár magyarul is?!)
Ha tényleg mondanak is rólunk valami negatívumot akkor sem tudunk mit csinálni, mert ez olyan mint mikor a hátunk mögött beszélnek ki, ha nem tudsz róla akkor nem is tudsz vele mit kezdeni.(de én ezt alaptalannak tartom)
Anyukámnak nagyon, úgymond "egyedi" az életfelfogása, de szerintem semmi illetlenség nincs abban,hogy így rendezik a konfliktusaikat, bár az tényleg rossz amikor tőlük zeng a szoba és megzavarják a beszélgetést, de akkor sem lenne jobb ha magyarul folytatnák a vitáikat.
Ha valami illetlenség van az magában az,hogy vitatkoznak/veszekednek vendégségben, de mint mondtam szerintem anyukámat inkább az zavarja,hogy nem ért belőle egy szót sem, így pedig nem értem minek problémázik ezen.
17 eve elek New Yorkban, sokszor amikor veszekszem a parommal, magyarul karomkodo, vagy magyarul mondok tobb mondatot is, fel sem tunik.
Illetve ha a kislanyom valami nagyon rosszat tesz, ot is magyarul szidom. Na jo a szidas tulzas.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!