Honnan ered az Erdősi családnév?
Figyelt kérdés
2013. aug. 10. 01:36
4/8 schocko válasza:
Darth Vader főgonosz egy késői leszármazottja vagy...persze a neved a néhány félrehallás miatt módosult, merthogy eleinte nemigen írogattak az emberek
- Vader-Wader-Walder-Erdős(fordítás)-Erdősi
6/8 anonim válasza:
Hát nekem az jut eszembe, hogy régen, úgy értem a múlt század elején elterjedt szokás volt, hogy az úgymond zsidó neveket magyarították, és új vezetéknevet vettek fel, ekkor születtek pl. az erdősi vagy erdei vagy völgyi vagy mezőségi vagy alföldi vagy ezekhez hasonló nevek. De ettől nem törvényszerű, hogy minden erdői völgyi és alföldinek zsidó eredetű ősei vannak, csak eszembe jutott ez a verzió, mert egyszer olvastam erről. Én örülnék neki, ha lennének zsidó eredetű őseim, de hát sajnos nincsenek, ezért néztem utána akkoriban. :)
7/8 mustafa33 válasza:
Ja, lehetett Waldmann. De lehetett Erdős községből is, ami ma Lesnica, falu az Ólublói járásban felvidéken a Dunajec partján a lengyel határnál. Lakosai goralok (lengyel népcsoport Árva, Tátra és a Pieniny vidékén, az ezeréves határ mentén).
8/8 mustafa33 válasza:
És érdemes ellátogatni oda, nagyon szép hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!