Mi a véleményetek a Marvin névről?
És valami magyaros névvel együtt? Marvin Nándor vagy Marvin Álmos esetleg Marvin Attila?
Úgy kiegyenlítené az angol - magyar különbséget is .
Bejegyeztethető egyáltalán?
Miért lennének a régi magyar nevek gázak külföldön? :O
Egyébként kedves kérdező, ha már ennyire tetszik neked ez a név, miért nem veszed fel magadnak, mint második név?
Tőlem azt csinálsz amit akarsz, csak gondold át, hogy ilyen ritka nevet adni a gyermekednek veszélyes mulatság, mert lehet, hogy ő ezért éveken át lesz csalódott. Míg egy mittudom én egy Dávidban nem nagyon lehet azért. Ezek az adok valami ritka, esetleg már már extrém nevet a gyermekemnek annyira önző dolog. Szegény még meg sem született, de te már arra vágysz, hogy ő különleges legyen. Nem lesz ő elég különleges magától számodra, feltétlen kell hozzá az is, hogy kitünjön a tömegből már csak névre is?!
Ne, ne adjatok mellé ilyen ősmagyar nevet, röhejesen hangzik, nagyon ütnék egymást...
Nekem volt egy Roxána nevű osztálytársam, és bár annyira nem is egyedi név, minden tanárnéni imádta, mert hogy "milyen szép nevű kislány!" Rögtön elsőre megjegyezték, kérdezgették, ki adta neki a nevét, így szép, úgy gyönyörű, stb. Valahol azért jó, ha még nem csináltál semmit, de már kitűnsz a tömegből, felfigyelnek rád, különlegesnek éreztetnek. Az osztályban is népszerű lány volt, már csak azért is, mert az alsósok körében nagy szó volt, ha valakinek "X" betű volt a nevében. :) Nagyon kis irigy voltam/vagyok rá, nekem inkább tucat nevem van. Szerintem még mindig jobb, ha különleges, mint ha tucat.
Szerintem nincs baj ezzel a névvel, közel sem olyan abnormális, mint az angolos kiejtést igénylő, de undorítóan magyarosított nevek.
Marvin - ez nem hangzik rosszul. Nem rosszabb, mint a Martin, csak nem annyira gyakori. Az meg még jó pár név, hasonlóan idegenként hangzott X éve, csak ma már sokan viselik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!