Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ha apukám teljes cigány...

Ha apukám teljes cigány férfi, és az anyai oldalról az egyik dédim is teljes cigány, meg lehet, hogy az anyai nagypapám is az. Akkor Én az vagyok? Annak számítok?

Figyelt kérdés

Világos a bőröm, de szerintem cigány arcvonásaim vannak. És imádom a zenéjüket, meg az egész "kúltúrát", giccses, mintás virágos arany dolgokat is........

F/17

2013. ápr. 24. 00:34
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszi. :-) Mindig is "zavarok" voltak bennem, hogy most akkor, mi is vagyok...
2013. ápr. 25. 13:02
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Még csak 17 vagy, nem késtél le semmiről. Ebben az idszakban mindenki másban is zavarok vannak, ki ő, mit keres a világban, ki akar lenni stb. Ezen még azok is átesnek, akiknek nem kétféle származása van.

Egyébként a legsikeresebb akkor leszel, ha valamennyire mindkét kultúrát sikerül átvenned. Magyarországon élsz, tehát azt is ismerned kell, hogy ne kerülj összeütközésbe a környezeteddel. De a cigány zenét, kultúrát stb. is tartsd meg, hiszen a tiéd! (Ha nagyon érdekel, akár tanulhatsz is ilyen témában, akár egyetemi szinten is, mert nagyon fontos lenne, hogy a cigány kultúra értelmes, képzett, nyitott emberek kezébe kerüljön.)

2013. ápr. 26. 08:23
 13/14 anonim ***** válasza:
most minek érzed magad?
2017. okt. 5. 02:18
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerintem a félvér a megfelelő szó, de nyilván itt kettős identitásról van szó. Ez véleményem szerint ajándék, remélem, Te sem teherként éled meg.

Ált. a 'keverék' embereknek különlegesek a vonásaik (ezért van annyi különböző, szép arcú ember Mo.-on, mert nem vagyunk homogének - szerintem.)

Én hivatalosan, papíron 'magyar' vagyok, magyar az anyanyelvem, itt születtem. (Az anyai dédszüleim/ nagyszüleim svábok, nagyon szőke hajjal, kék szemmel, de nekem barna, kicsit 'húzott' szemem van, közép-ázsiai beütéssel (másik nagymamám öröksége). A hajam is barna, a szemöldököm erős, és fekete (gyerekkoromban nem gondoltam, h. harmincas éveimre ez lesz a divat - mármint, h. tetováltatják, feketére festik, vastagítják a nők a szemöldöküket...), viszont nagyon fehér a bőröm.

Ha vonásaid romásak, az nem egy hátrány, nagy valószínűséggel jóképű vagy :)

(Nekem van ismerősöm, akinek az anyukája felvidéki magyar, apukája szlovák cigány, szóval ő cigány is, magyar is, szlovák is (mindkettő anyanyelve).

Szerintem neki ez természetes, h. több 'csoportoz' is tartozik. Ahogy látom, tud minden vonallal azonosulni, örül neki.

2019. márc. 20. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!