Ha apukám teljes cigány férfi, és az anyai oldalról az egyik dédim is teljes cigány, meg lehet, hogy az anyai nagypapám is az. Akkor Én az vagyok? Annak számítok?
Világos a bőröm, de szerintem cigány arcvonásaim vannak. És imádom a zenéjüket, meg az egész "kúltúrát", giccses, mintás virágos arany dolgokat is........
F/17
Még csak 17 vagy, nem késtél le semmiről. Ebben az idszakban mindenki másban is zavarok vannak, ki ő, mit keres a világban, ki akar lenni stb. Ezen még azok is átesnek, akiknek nem kétféle származása van.
Egyébként a legsikeresebb akkor leszel, ha valamennyire mindkét kultúrát sikerül átvenned. Magyarországon élsz, tehát azt is ismerned kell, hogy ne kerülj összeütközésbe a környezeteddel. De a cigány zenét, kultúrát stb. is tartsd meg, hiszen a tiéd! (Ha nagyon érdekel, akár tanulhatsz is ilyen témában, akár egyetemi szinten is, mert nagyon fontos lenne, hogy a cigány kultúra értelmes, képzett, nyitott emberek kezébe kerüljön.)
Szerintem a félvér a megfelelő szó, de nyilván itt kettős identitásról van szó. Ez véleményem szerint ajándék, remélem, Te sem teherként éled meg.
Ált. a 'keverék' embereknek különlegesek a vonásaik (ezért van annyi különböző, szép arcú ember Mo.-on, mert nem vagyunk homogének - szerintem.)
Én hivatalosan, papíron 'magyar' vagyok, magyar az anyanyelvem, itt születtem. (Az anyai dédszüleim/ nagyszüleim svábok, nagyon szőke hajjal, kék szemmel, de nekem barna, kicsit 'húzott' szemem van, közép-ázsiai beütéssel (másik nagymamám öröksége). A hajam is barna, a szemöldököm erős, és fekete (gyerekkoromban nem gondoltam, h. harmincas éveimre ez lesz a divat - mármint, h. tetováltatják, feketére festik, vastagítják a nők a szemöldöküket...), viszont nagyon fehér a bőröm.
Ha vonásaid romásak, az nem egy hátrány, nagy valószínűséggel jóképű vagy :)
(Nekem van ismerősöm, akinek az anyukája felvidéki magyar, apukája szlovák cigány, szóval ő cigány is, magyar is, szlovák is (mindkettő anyanyelve).
Szerintem neki ez természetes, h. több 'csoportoz' is tartozik. Ahogy látom, tud minden vonallal azonosulni, örül neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!