Származás megállapítása lehetséges fotóról?
7 generációra fel összeírtam a családfát, beszereztem régi fényképeket és digitalizáltattam. A gondom az, hogy van egy család az anyai ágon, ami német nevű család, de nem tudom eldönteni, hogy zsidó-e vagy német. Tényleg nagyon határeset. Hogy miért érdekel ez engem?
Egész életemben "Zsidóztak" és szörnyű komplexusaim vannak emiatt. Már az üknagyapámat is zsidónak nézték a faluban ahol élt (tehát ugyanezen átesett mint én, és én rá nagyon-nagyon hasonlítok). Az arcunk szinte egy az egyben egyezik. Szeretnék pontot tenni a kérdés végére, akár az vagyok, akár nem, csak tudjak valami konkrétumot.
Vannak olyan szakértők, akik meg tudják mondani 10-15 fotóról, hogy a család vajon zsidó származású-e, vagy német?
egyébként római katolikusok az anyakönyvben
06:43 - a zsidóság nem csak és kizárólag vallás, és nem egy népcsoport neve.
A népcsoportoknak vannak genetikai jellemzői, amelyek a külső és belső tulajdonságokban megnyilvánulnak, amennyiben nincs 100%-os keveredés más népekkel, és többnyire nincs. Vannak különbségek, legfeljebb nem olyan látványosak, mint a nagyrasszok esetén. Ez nem rasszizmus vagy bármilyen negatív vélemény, hanem antropológiai téma.
Mellesleg a nácizmus legsúlyosabb következménye, hogy manapság egyesek nem mernek ilyesmire még gondolni se, hanem elvi alapon rögtön nagy betűkkel tiltakoznak...
MA 7:00-as: "megallapitjak neked. nem fenykeprol, genmintabol."
Jobb, ha tudod, hogy génmintából csak annyit lehet megállapitani, hogy van benned középeurópai, ázsiai, stb gén IS - azt, hogy pl. zsidó öseid voltak-e, nem. Ugyanis olyan, hogy zsidó - vagy magyarl, német, stb - gén, NINCS!
SZóval jó esetben kidobsz egy csomó pénzt, hogy megállapitsák, van benned egy csomó géntipus.
Fotóról nem lehet megállapitani, hogy valaki zsidó vagy sem, kivéve, ha tipikus zsidó viseletben van.
Az, hogy katolikusnak vannak anyakönyvezve - de nem mindegy, hogy mikortól - jelenthet német ösöket is, de kikeresztelkedett zsidókat is.
A családvnév általában jobban mutatja, hogy milyen származású a családod. (Ha gondolod, privátban megirhatod, akkor tudok esetleg segiteni)
Az meg, hogy zsidóznak - a legokosabb, ha nem foglalkozol velük, akik ennyire primitev emberek, azok miatt nem érdemes problémázni.
Marha egyszerű! Keresd fel a zsidóságot (asszem a zsido.hu-n van ilyen, hogy "Segítség, megzsidultam"), hogy szeretnél közéjük tartozni, ráadásul zsidó is vagy.
Ők ki fogják deríteni. Mert ugyan ma elvileg nálunk a zsidókat kirekesztik és szégyellje mindenki magát ezrediziglen, de a valóság azonban a fordítottja. Ők rekesztenek ki mindenkit, aki "gój", aki nem közéjük való, ők kiválasztottnak tartják magukat. Így a legjobb tesztelés lenne felvenni a kapcsolatot egy rabbival és megkérdezni, hogy mit tégy, hogy be lehet-e bizonyítani, hogy zsidó vagy.
Amúgy, mielőtt bárki le antiszemitázna engem, jelzem, hogy a fent írottak nem gyűlöletbeszéd, nem utálkozás, pusztán tényközlés. Jómagam ismerek mindenfajta "rasszból" és ideológiából származó embereket és soha senkit nem utáltam a származásáért. Tehát nem vagyok sem antiszemita, sem rasszista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!