Hogyan vegyem rá az apát hogy engedélyezze külföldön élést gyermeke számára?
Már nem élünk együtt.
A gyermeke felől alig érdeklődik, azóta mióta konkrétan rákérdeztem hogy engedélyezi e vagy sem hogy legalább had járhasson óvodába a gyermek külföldön azóta az interneten 1 mondatot nem írt.
Persze előtte megírta hogy nem hajlandó együtt működni.
Most ilyenkor mit tegyek?
Nekem egyenlőre itt az otthonom, itt vagyok terhesen és azt szeretném ha gyermekem is továbbra is velem maradna úgy mint 4 éven keresztül eddig is.
Én ugy tudom a határátlépést tilthatja az apa.
Utána kell nézzni a konkrét törvényeknek.
Az is számithat hogy unión belűl vagy kivül van az a külföld.
Én emailezni kezdenék velük de személyes rossz tapasztalatok miatt nem biznék bennük ezért álnéven kezdeném a kapcsolatfelvételt más országot neveznék meg és annyira elferditeném a történetet hogy ha mégis pozitiv a reakciójuk s ujra fel kell vennem velük a kapcsolatot akkor ne ismerjenek rám.
El tudom ugyanis képzelni hogy olyan negativan állnak hozzá hogy csak más alternativa jöhet szóba.
Szóval ovatosan azzal a gyámhivatallal mert nem a gyerek érdekeit nézik hanem a törvény betüjét és a szempont az hogy a lehető legkevesebb munkájuk legyen.
Lehet levelben is inditani a kervenyezest. Ami kell hozza: A külföldi hatóság által kiállított környezettanulmány,
- iskolalátogatási igazolás,
- jövedelemigazolás,
- befogadó nyilatkozat, amelyekből megállapítható, hogy a gyermek nevelése, tartása, ellátása, tanulmányainak folytatása külföldön biztosítva van.
Ha a masik szulo nem egyezik bele, bevonjak a birosagot.
Ez az hogy kezdhetném el ha az apa hallani sem akar arról hogy a gyermeke külföldön éljen?
Inkább nem is beszél azóta velem mióta tudja mit szeretnék.
És ráadásul a gyermeket sem tudom beíratni sehova amíg az apa nem engedélyezi, nehogy még vízuma legyen.
Annyiban vagyunk előnyben hogy férjhez mentem és a vízumom folyamatban van.
Tehát a gyámügy látja hogy van hova vinnem a gyermeket.
Csak hogy meg lehet e ezt úszni gyermekelhelyezési per és bíróság nélkül?
Mert az apa arra vár hogy én lépjek. Ha magyarban élnénk ilyen probléma nem lenne mert nem kell fennakadni a határon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!