Ha egy férj folyton többesszámban beszél magáról és a feleségéről, az mit jelent? Hogy nagyon szereti? Vagy ez normális egy házasságban?
Én is így beszélek, pedig még fél évig nem vagyunk a szó szoros értelmében házasok. :)
Én úgy tudom elképzelni, hogy együtt tervezték el/beszélték meg, hogy legyen etető, hogy mit tegyenek bele stb. Így közös dolognak számít, akkor is, ha tevőlegesen csak az egyikük csinálja,mert az övék. :)
24N
Párom is így beszél,sokszor én is ha jobban belegondolok.
Nem szándékos,ez csak úgy jön.
Nagyszüleim is sokszor így mondják.
(Nagyapám :"felástuk a kertet".Pedig nagymamám a közelébe se megy,az nagyapa felségterülte.Vagy nagymamám telefonban:"siessetek,mert már megfőztünk,csak rátok várunk".Pesig ő egyedül főzte,nagyapa max kritizálta)
Mindent?
"Tegnap voltunk megvizsgáltatni a prosztatánkat." :))
Nem, ez nem normális - holott sokan szeretik azt hinni, hogy igen -; nőknél láttam eddig sok ilyen példát.
Azt jelenti, hogy a dominánsabb fél (az, aki szeret többes számban beszélni dolgokról úgy, hogy azokat valójában maga végzi) azonosítja magával a másikat, szinte "befalja" magába, semmiféle önállóságot nem enged neki, és nem hajlandó tudomásul venni azt, hogy a "mi" csak bizonyos dolgokra vonatkozik a házasságban, nem mindenre. Nem ismeri azt, hogy "én", azt végképp nem, hogy "te".
Idős embernél a feleség vagy a férj nyílván beletörődött ebbe, de ez nem jelenti azt, hogy ez normális dolog, és azt sem, hogy utánozandó. Az ilyen "mi" pároknál fordul ugyanis elő az, hogy BÁRMELYIK fél halála esetén a másik kb. egy hónap-fél év után szintén meghal. Nem tudja elképzelni az életét "én"-ként, aki esetleg újra keres egy "te-t" és "mi"-vé lehet.
Kedves 19-es válaszadó!
Akkor mit jelentett az, hogy eleinte a férjem, hiába ültem ott mellette, mindig úgy beszélt pl. telefonba, hogy "mindjárt odaérek"? Pedig ketten voltunk és engem is vártak.
Nagyon zavart, mindig kijavítottam, azt mondta, így szokta meg.
Most gondolkodtam, sok év után nincs ilyen vita, de nem tudom megmondani, hogy ő szokott le róla, vagy én siklok el felette. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!