Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mire számítsak a saját apámtól...

Mire számítsak a saját apámtól? Szerintetek elfogadja?

Figyelt kérdés
Appámal 1éve nem beszélünk, mióta megszületett a fiam. Még ráadásul egy helyen lakunk csak Ő faluba én vizparton.Nem jön ki hozzám én nem megyek hozzájuk.Most elhatároztam mivel költözünk hogy kihívom ebédre magunkhoz. Persze félek mi lesz a reakciója arra ha elmondom a költözést, töle meg nem fogatuk el a házat.
2009. szept. 15. 12:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
ha nem megy el hozzátok,és ha szereted édesapád akkor nyugodtan menj(etek) el te/ti hozzá+valami kis ajándék neki(pl.:bor,családi fotó stb.)
2009. szept. 15. 13:21
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az attól függ miért nem beszéltek,mindenesetre szép gesztus hogy kezdeményezel és ha elutasító,akkor se csüggedj,mert lehet hogy kéreti magát,de te vagy a gyereke,legyél vele szemben "alázatos"
2009. szept. 15. 13:21
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szép és kedves gesztus, hogy megteszed felé az első lépést.

Igazán te ismered, te tudhatod, hogy ő milyen ember, és erre mit reagálhat.Gondolom van oka, amiért már egy éve nem beszéltek:-(

Bárhogyan is lesz, szerintem az a lényeg, hogy megpróbálod oldani a köztetek lévő feszültséget és "haragot"!

Bár nem tudom mennyire sürgős elmondani, de mi lenne ha picit még várnál. Most elmenne hozzátok ebédre, és találkoznátok legközelebb is, majd azután is, és így közelebb kerülhettek ismét egymáshoz. Akkor szerintem már te is jobban megéreznéd, hogy mi lenne a reakciója!

Ha esetleg nem fogadja a közeledést (remélem nem így lesz) akkor te magad elmondhatod, hogy megpróbáltad! Ezzel szerintem a saját lelkednek is jót teszel!

2009. szept. 15. 13:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát azért nem beszélünk mert nem fogatuk el a házat amit kinált, és mert akkor be kellett volna járni dolgozni de a gyerek mellett én nem tudtam volna. Meg a kijelentése miatt "3éves koráig nem akarja látni az unokáját ott mert ő már fáradt nem fiatal ember és szeretné kipihenni magát nyugottan......
2009. szept. 15. 13:26
 5/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm ezeket a válaszokat.

Az az igaság hogy nem szeretnék úgy elmenni innen hogy nem tudja mert azzal csak még rontanék a helyzeten. 1hét múlva költözünk.

2009. szept. 15. 13:30
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok: érdekes apud gondolkodása és viselkedése, ha ez tényleg így van , akkor lehet, hogy nem fogja örömmel fogadni a költözést! Szerintem ismét sértődés lesz:-(

De így korrekt szerintem is , hogy elmondjátok neki!

Sajnálom, hogy ennyire makacs apukád....örülni kellene, hogy van unokája és családja!:-(

De ti megpróbáljátok, és szerintem ez a kulcsa mindennek!

2009. szept. 15. 13:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Feltétlenül próbáld meg rendezni a dolgaitokat! Ez az egy Apukád van!!!
2009. szept. 15. 19:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Én csak pár hónapja tudtam meg, hogy mi is zajlott a családunkban. A nagyszüleim elváltak, még anyu születése után nem sokkal. Ezek után a nagypapám rá sem nézett anyura. Amikor megszülettünk tesómmal, akkor anyu még is úgy döntött, hogy félreteszi a sértettségét és nem a miértekkel keresi fel 30 év (!!!) után, hanem hogy tudjon róla unokái születtek, és ha már neki nem volt édesapja, szeretné ha nekünk lenne nagypapánk. Bár keveset találkozunk, de én nagyon szeretem a nagypapámat, és bár most kicsit elgondolkodtam azon hogy milyen ember is volt ő valójában még is csak a nagyapám, és valahol szükségem van rá, hisz én már olyannak ismertem meg, mint egy szeretni való papa. Ha másért nem is, hát a gyereke(i)dért próbáld újra felvenni vele a kapcsolatot. Hívd el két három hetente ebédre vacsorára, mond el neki hogy szeretnéd ha megismerné az unokáját, és ígérd meg hogy ha amikor szeretne menni, haza is viszed.

Mond el neki, hogy sajnálod hogy így alakult a kapcsolatotok, de értse meg hogy az a ház nem álmaitok háza volt, és ti a saját, közös vagyonotokból akartatok új házba költözni, ami most össze is jött szerencsére. Illetve ott is szívesen látjátok. Te vagy a "gyerek", ő egy "öregember", neki már nehezebb engednie, neked kell kicsit, de a hajlam megvan benned és ez mindenképpen jó. Ha rosszul reagál próbálkozhatsz újra... de ha többször is elutasít, akkor szerintem nem érdemes vesződni miatta. Igaz hogy az édesapád, de ha már több szomorúságot okoz, mint örömet hoz, akkor talán jobb is ha nem erőltetitek ezt a dolgot.

2009. szept. 18. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!