Ha a nagymamám agyondolgozta magát a férfiakra (kiszolgálta őket a végletekig), az anyám ugyanezt csinálja, és én is erre vagyok kényszerülve, akkor köttessem el magam, hogy ez ne menjen így tovább?
"Most viccelsz? Az öcsém nagydarab ember, testépítéssel tölti a szabadidejét. Ha nem tetszik neki, amit mondok, akkor rám vágja az ajtót. "
És én ezt honnan szoptam volna ki? Akkor költözz el.
A gyerekeitek olyanok lesznek, amilyenre ti nevelitek őket. Ha már kiskorukban csinálják a családi teendőket, pl saját szoba kitakarítása, szednek maguknak kaját, nem várják el, hogy szedjenek, közös mosogatás (én kiskoromban míg anya mosogatott én elöblítettem). Közös vásárlás, aki bepakolja a szennyest a gépbe és beállít mindent nem tereget. Ha ezeket kiskoruktól kezdve a gyerekeid tanítod, és tényleg szorgos kis hangyákat nevelsz belőlük, akkor nem fordulhat elő, hogy te leszel a cseléd.
Ha meg egy neveletlen tapló bandát sikerül összehozzatok, akkor meg magadra vess. Mondjuk akkor is ott lesz még az apai szigor.
Engem is és az öcsémet is arra neveltek, hogy takarítsuk ki a szobánkat, tartsunk rendet magunk körül, viselkedjünk jól, stb.
Én ilyen is maradtam. De aztán az öcsém megváltozott - persze ez egy lassú folyamat volt, 4 év, amíg a középiskolába járt(nem oda, ahová én). Bárki bármit mondhatott neki, nem használt, erőszakos emberré vált. Gyermekkorában a jóra lett nevelve, mégsem maradt benne, annak ellenére, hogy az édesanyám mindent megtett. Akkor most genetika vagy nevelés kérdése? Vagy a középiskolai környezet rontotta el? De ez volt az egyenetlen középiskola, ahová bekerült. Most akkor nem genetikusan van beprogramozva az ilyenfélére?
Apukám máshol lakik, mert anyukámtól már gyerekkoromban elvált. elég sok probléma volt ott is: alkoholizmus, erőszak - pont mint a testvéremnél. Lehet, hogy apukámtól örökölte a testvérem?
Fenyegetni, hogy az utcára kerül nem lehet, mert erőszakossá, vadállattá válik. A múltkor lecseréltük a zárat az ajtón, erre berúgta az ajtót, az egész keretet és az ajtót meg kellet javítani. Persze a javítás költsége is a miénk volt. Hogy lehet az ilyentől megszabadulni?
Igyekezz azon, hogy minél előbb el tudj menni, tanulj tovább, menj kollégiumba, stb.
A későbbiekben pedig jól kell párt választani, ennyi. Egy teljesen más családból való ember hozzáállása más lesz és mivel új helyzet lesz a számára is, alakíthatóbb.
Sajnos a párom családja olyasmi volt, mint a tiéd, anyu az ételt is a szájukba rágta (kb. szó szerint, 30 éves kisgyerekének kicsavarja a narancsot, reszeli az almát), magától nem nagyon csinál semmit (az elején még próbált háziasabbnak tűnni) de ha szépen megkérem, mostanában már egy idő után bevándorolnak a zoknik a szennyesbe és az ablakot is kinyitja.
"A múltkor lecseréltük a zárat az ajtón, erre berúgta az ajtót, az egész keretet és az ajtót meg kellet javítani."
Amikor berugta az ajtót, AKKOR kellett volan a rendörséget kihivni!!!!
az valóban igaz, hogy magasra kell tennem a mércét a kapcsolataimat tekintve, és tényleg el is kell menekülnöm erről a helyről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!