Ti mit tennétek a helyünkben? A nagymama nem hajlandó a nevén szólítani az unokát?
2 hónapos a kisfiunk. Második névként megkapta az apukájáét, de csak azért mert a férjem az 5. Attila, nem akartuk megszakítani a hagyományt, és végül is szép, a nevével együtt is jól hangzik. Anyósom azóta Attikázza, hiába mondjuk neki,hogy ne csinálja, nem az a fő neve. De azt mondja neki nem tetszik a gyerek neve. A kislányunkat sem szólítja a nevén, hanem kitalált egy becenevet neki, mert az sem tetszik. Ezzel nincs bajom, mondtam, neki, hogy akkor becézze a kisfiam nevét is, de hagyja azt az Attilát. Már bánom, hogy megkapta második névként.
Mit lehet csinálni egy értetlen nagymamával??
Hát erre már akkor rájöttem mikor először attikázta a fiamat:) de ez csak olyan utólag okos az ember. Honnan tudtam volna hogy lesz egy ember aki így szólítja.
Mindegy. Túlélem. Csak tényleg nem értem miért nem lehet elfogadni a mi döntésünket. Tudja jól, hogy a másik nevet szántuk valójában a kisfiunknak.
Hasonló a helyzet nálunk, de mi úgy döntöttünk, hogy felesleges ezen megsértődni, vagy folyton bosszankodni. Nem fog megváltozni, a gyerekeket meg egyáltalán nem zavarja.
Nálunk a dédipapa (férjem nagyapja) mindhárom lány dédunokáját "a gyerek"- nek hívja. Ha csak az egyik van jelen, akkor azt kérdezi" és hol a többi"? Úgy döntött a sokadik dédunoka után, hogy ezt a sok "modern" nevet nem hajlandó megjegyezni (kivétel egy Zsófi nevezetű, vele még képben van).
Én az unokájával való 7 év házasság után is stabilan megmaradtam "a lány" poszton, sógornőm meg a "másik".:)
Saját élettársát "bolond magyar asszony"- nak hívja, amikor összebalhéznak (ő sváb).
Ez van.
az anyósok már csak ilyenek.
az első fiamnál fel sem merült benne,ohgy miért is nem viszi tovább az apja nevét. A másodiknál már kaptam a célozgatásokat különböző formában,hogy miért nem az. Aztán megszületett és nem lett a férjem neve.. erre anyós megkérdezte,hogy honnan a búsból ( így ezzel a hangsúllyal9 szedtünk ilyen neveket 8 nevezetesen Levente, Gergely9. Férjem tök nyugodtan annyit mondott a Gergely naptárból. Azóta csend van.:)
Nálunk a Dédimamának mindenki Ibolya. Mindenki hallgat rá, amikor a dédivel beszél. Babát várok, mondtam hogy hívhatja őt is Ibolyának, oly mindegy már, valószínűleg így is lesz:-)
Anyósod a saját fiát látja a fiadban, ő ezt a nevet szokta meg, ez tetszik neki, lehet hogy lesz idő amikor megunja, lehet hogy soha, a kisfiad hallgatni fog rá, amikor a nagyijával beszél, de ha mindenki az első nevén hívja, azzal fog azonosulni. Nem ér egy bosszankodást sem az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!