Kié a családi pótlék?
a családi pótlék az anyukádnak jár! :DD
miért ne költene rád? mire gondolsz pontosan? nem ad étel? nem fizeti a fűtést és te fagyoskodsz?
ha ruhát nem vesz neked vagy telefont, akkor még szép hogy nem arra van :)
A kérdésedre a válasz, a Tiéd a pénz mármint Rád kellene költenie. Igaz, ha annyira kevés anyud pénze akkor érthető, hogy a fontosabb dolgokat fizeti vele, bizony nálunk is előfordult, hogy gyerektartásból a reszit fizettük, de ez van, meg lehet érteni. Azt nem, ha cigire, piára megy el az az összeg. Akkor már baj van.
Azt nem tudjuk, hogy vonják apukád fizetéséből vagy kézbe kapja, mert ha kézbe akkor kérd meg, adja oda. Ha levonják és anyud számláján landol akkor pedig anyukáddal kellene erről beszélgetni.
A szülőé.
Úgy veszem ki, hogy te anyukáddal élsz, így kapja ő a családit. Apádnak mi köze van hozzá?
Úgyértem elveszi anyukád kártyáját és levenné róla? Nem a gyerektartásra gondolsz?
Egyébként gondolom anyukád fizet rezsit, vagy te semmi vizet, villanyt, fűtést nem használsz?
Én sem értem, mi az hogy soha nem költ rád?
Tán azt hiszed hogy az internet, az áram meg a kaja ingyen van?
Azért kapja utánad a pénzt hogy a létszükségleteidet fedezze, nem azért hogy "költsön rád".
Legfeljebb akkor emelheted fel a szavad ha olyan anyagi helyzetben van hogy simán kidobhatná azt a pénzt az ablakon.
A családi pótlék, gyerektartás arra való, hogy első körben a létszükségleteket fedezze, legyen hol laknod, legyen télen meleg, legyen mit enned, iskolai kiadások. Ezek mind igen sokba kerülnek. Ha marad a kasszában, akkor lehet "költeni rád. Gondolom itt új ruhákra, telefonra, műkörömre, szórakozásra, ilyesmire gondolsz.
Biztos Anyukád is szívesen adna neked többet, ha lenne miből.
AZ nem lehetséges, hogy Apukád neked adja a gyerektartást, mert az nem zsebpénz.
Se a családi pótlék, se a gyerektartás NEM a Te zsebpénzed.
Mindkettő annak a segítésére van, hogy a számlák, kaja, iskola, háztartás rendben legyen. Van tiszta, rendes ruhád? Van mit enned? Van fedél a fejed felett? Van víz, áram, fűtés? Gondolom igen.
Neked az a bajod, hogy nem kapsz külön pénzt bulira, nem kapsz meg mindent amit kiejtesz a szádon (márkás ruhák, drága mobil, kütyük)
A tartásdíj az eltartásodra van, nem az extra igényeidre. És nem. Nem lehetséges, hogy Te kapd apukádtól.
Szegény.
Akkor neked nincs ruhád,nem kapsz enni és fűtés sincs a a szobádba.
Remélem ez nem komoly. nem tudom hányan vagytok tesók de a családi pótlék maximum 15ezer ft.
Az tudod te mire elég(a havi kajádra sem)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!