Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 23 évesen nappali képzésben...

23 évesen nappali képzésben résztvevő személynek jár a családi pótlék?

Figyelt kérdés

18 éves koromban tanultam nappalin utoljára, azóta levelezős vagyok, tehát nem kaptam családit, sem egyéb támogatást.

Most 23 évesen felvételt nyertem egy nappalis szakközépiskolába, amit még szeretnék elvégezni.

Kérhetek magam után így családit vagy bármilyen támogatást? Anya egyedül finanszíroz, rokkantnyugdíjas. Egyedül nevelt.

Valaki tudna segíteni? Köszönöm szépen előre is! Hátha jártas valaki a témában.

2012. aug. 28. 09:55
 1/7 anonim ***** válasza:
79%

"Az iskoláztatási támogatás a tankötelessé válás évének november 1-jétől a tankötelezettség teljes időtartamára, valamint a tankötelezettség megszűnését követően közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermekre tekintettel annak a tanévnek az utolsó napjáig jár, amelyben a gyermek a 20. életévét, sajátos nevelési igényű gyermek esetén a 23. életévét betölti."

[link]

2012. aug. 28. 10:01
 2/7 anonim ***** válasza:
86%

Nem

Barátnőm 20 éves és ő se kap semmit.

2012. aug. 28. 10:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos, csak 20 éves korig jár... :-((

Esetleg érdeklődjetek a helyi önkormányzatnál, milyen támogatást, vagy segélyt kaphatnátok, tekintettel a helyzetetekre...

2012. aug. 28. 10:05
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, és azt nem tudjátok esetleg, hogy nincs-e bármilyen módja annak, hogy ilyen korral támogatást kérjek, mert rászorulok?
2012. aug. 28. 10:06
 5/7 A kérdező kommentje:
Már megérdeklődtem. Az önkormányzat a bursa hungaricát említette, de kizárt, mivel ez nem egyetemi, sem főiskolai képzés.
2012. aug. 28. 10:11
 6/7 anonim ***** válasza:
88%
Erről a bursa dologról én is hallottam, és az egyetemi...
2012. aug. 28. 10:12
 7/7 A kérdező kommentje:

Pont ez a gondom, én szakközépbe mentem, viszont olyan képzésre, ami az államot szolgálja.

Én nem értem meg, hogy miért az olyanokat támogatják, ahol a 2 szülő dolgozik, jól élnek, ahelyett, hogy a ténylegesen rászorulókat támogatnák, ha tanulnak, kortól függetlenül. :(

2012. aug. 28. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!