23 évesen nappali képzésben résztvevő személynek jár a családi pótlék?
18 éves koromban tanultam nappalin utoljára, azóta levelezős vagyok, tehát nem kaptam családit, sem egyéb támogatást.
Most 23 évesen felvételt nyertem egy nappalis szakközépiskolába, amit még szeretnék elvégezni.
Kérhetek magam után így családit vagy bármilyen támogatást? Anya egyedül finanszíroz, rokkantnyugdíjas. Egyedül nevelt.
Valaki tudna segíteni? Köszönöm szépen előre is! Hátha jártas valaki a témában.
"Az iskoláztatási támogatás a tankötelessé válás évének november 1-jétől a tankötelezettség teljes időtartamára, valamint a tankötelezettség megszűnését követően közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermekre tekintettel annak a tanévnek az utolsó napjáig jár, amelyben a gyermek a 20. életévét, sajátos nevelési igényű gyermek esetén a 23. életévét betölti."
Nem
Barátnőm 20 éves és ő se kap semmit.
Sajnos, csak 20 éves korig jár... :-((
Esetleg érdeklődjetek a helyi önkormányzatnál, milyen támogatást, vagy segélyt kaphatnátok, tekintettel a helyzetetekre...
Pont ez a gondom, én szakközépbe mentem, viszont olyan képzésre, ami az államot szolgálja.
Én nem értem meg, hogy miért az olyanokat támogatják, ahol a 2 szülő dolgozik, jól élnek, ahelyett, hogy a ténylegesen rászorulókat támogatnák, ha tanulnak, kortól függetlenül. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!