Ha a gyermek a 18. életévét betölti, akkor onnantól neki jár a családi pótlék, ha nappali tagozatos tanuló még?
Figyelt kérdés
2012. aug. 1. 22:20
2/10 anonim válasza:
sőt estin is jár csak sokan ezt nem tudják.
3/10 anonim válasza:
1./ Nem jár neki automatikusan : igényelnie kell!...
Akkor fogja megkapni a saját jogán, ha másik állandó bejelentett lakcímen lakik, mint a szülei...
2./ Nem csak nappalin (középiskola!) jár 20 éves korig a családi pótlék, hanem esti középiskolai oktatás idejére is, egészen addig, amíg nem tölti be a 20. évet...
6/10 anonim válasza:
Úgy van pontozzatok csak le..Egyszer elkövettem azt a hibát hogy itt kérdeztem meg hogy jár e esti gimibe a csp azt mondták nem csak nappalin..sajnos beletörődtem 1 évet le is húztam hogy semmiféle jövedelmem nem volt.pedig járt volna a csp simán..
7/10 anonim válasza:
Pedig estire jártam tavaly, és senki nem kapott családit. Azt mondták pont pár éve változtatták meg, és ezt is olvastam a frissebb oldalakon.
8/10 anonim válasza:
Az nagyon érdekes, hogy estin nem kaptad. Én is 2 éve járok esti gimibe, és ugyanúgy jön a családi. Nem is kellett újból igényelni sem, mert rögtön, hogy kiiratkoztam nappaliról folytattam estin. Idén lettem 20 éves, tehát akkor gondolom most augusztusban jön az utolsó, ha már csak 20 év a korhatár.
9/10 anonim válasza:
én most fejeztem be az estit , 20 éves vagyok és kaptam a családit . Sokan nem tudják, de valóban meg lehet igényelni a családit, de csak akkor ha a tanulónak nincs más jövedelme .
10/10 anonim válasza:
Érdekes, és 19 évesen még javában kaptam a nappali OKJ-n a családit, pedig nem is igényeltem. Úgyhogy hiába pontoztatok le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!