Te mit gondolsz erről? Megfordult a fejemben, hogy ha fiam születik, az én vezetéknevemet viselné, hogy továbbvigye a nevemet.
Legegyszerűbb megoldás: megszületik az apja nevére, ugyanúgy, mint a testvére. Utána beadjátok a névmódosítási kérelmet: nyomtatvány+kérelem+10e Ft. Kb 3 hét alatt megvan. Megkapjátok az új születési anyakönyvit, utána lehet új papírokat csináltatni a kicsinek.
Nyoma se lesz az eredeti születési nevének és senki sem kötelez arra, hogy a nagyobbiknak is megváltoztasd a családi nevét. Tapasztalat.
Ha már terhes akkor válás ellenére is a férfi nevére kerül a gyere, mivel a fogantatás és a válás között nem telt el 300 nap, így az sem működik.
Szerintem elég nagy hülyeség lenne, tuti mindenkinek az jutna eszébe, hogy nem az férjedé a második gyerek.
Nem vagyok terhes.
Ez az egész elméleti síkon megy csak bennem, a férjem valszeg nem menne bele, és meg is érteném az indokait.
Ez ilyen maradi dolog, hogy valaki továbbvinné a családom nevét, de szerintem ez is érthető.
már egyszer válaszoltam. amúgy többször az fordult meg a fejemben, hogy azért is igazságtalan, mert a lányotok nem fogja valószínűleg továbbvinni a férjed nevét. így ha fiatok lenne, csak a Te családneved menne tovább. ez meg a férjeddel szemben igazságtalan. és maradinak tényleg maradi egy kicsit, de ha így érzel...
egyébként a kötőjeles verzió gyereknek nálunk is szóba került, mert az én nevem kötőjeles a férjemével, de elvetettük, mert ha ő is házasodik, vagy leadja az egészet, vagy felveszi a férje nevét, mert 3 vezetéknév kötőjellel nagyon hosszú, hát még ha egy kötőjeles férjet talál magának :)
azt meg nem hiszem, hogy bárki szívesen választana a kötőjeles verzió közül melyiket tartja meg, mert melyik szülőjét sértse meg? (melyik ujját harapja?)
18-as. Három vezetéknevet nem is használhatna egyszerre. Kettőt lehet. Ha megházasodnak a gyerekeink, majd választanak, hogy melyiket használják. Ha kettős vezetéknevű házastársat találnak, akkor majd a négyből választanak kettőt. Mi azért is választottuk a kettős vezetéknevet, mert a férjem neve tucatnév, több oldal a telefonkönyvben, az enyém meg nagyon ritka és nincs fiútesóm se.
Amúgy Európa nagy részén tökéletesen működik, hogy mindkét szülő vezetéknevét megkapja a gyerek automatikusan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!