Akinek az apja és anyja palóc volt, akkor az az illető menyire számít magyarnak?
Tengerpici, ön olvassa egyáltalán mit írok, vagy jobban tudja mint én mit akarok? Kinek hódoltam be, te tengerpucu? Milyen aprópénzért? Én akkor sem hódoltam be a kommunista lumpenproletár arisztokráciának amikor abból valóban nagy hasznom lett volna. Ellentétben önnel, mert ugye akinek 1970-ben tiszteletbeli állampolgárságot osztogattak, az csak óberkommunista lehetett, az egyenlőbb az egyenlők között. (egyébbként ma a legtöbb állam szégyenkezik a szoci idején lett tiszteletbeli állampolgárai miatt. Meg azt is tudhatná, hogy ha akarná sem élhetne jogokkal, mert a tb. állampolgársághoz az nem jár!)) Nem elvtárs, én a másik oldalra álltam. Én munkát adtam a spicliknek akik megfigyeltek és jelentéseket írtak rólam ☻.
Hogy nem vesszük tudomásul a népszavazás eredményét a kettős állampolgárságról? De nagyon is tudomásul vesszük. Ott mutattátok meg ti kryptokommunisták és általuk elnemzetlenített idegenlelkű liberálbolsevikok, hogy egy kartaj zsíroskenyérér eldjátok a nemzetet. És az a zsíroskenyeret féltettétek tőlünk. Nem kell félteni, adja meg a címét és küldök önnek pár vekni kenyeret (Ha akarja, akár magyart is, lehet itt is kapni az üzletekben Hídvégardóit), még mangalicazsírt is küldök, ha éhes. Én nem sajnálom öntől. Milyen támogatásér állunk sorba? Arra a pár fillérre gondol amivel a magyar kormány igyekszik pótolni azt amit a mi adónkból nem ad meg a tót kormány a magyar kultúrára? Vagy amit a magyar iskoláknak juttatnak? Na azt az utóbit inkább ne adnák! Mert csak bevonzza a cigány purgyékat oda, és a magyar inkább nem adja oda a gyerekét. Kérdezi, hol voltunk a szocializmus idején? Na azt önnek kellene tudni! A bolsevik csürhe hirdette a proletár internacionalizmust, a nemzetnélküli munkásosztályt. Az akkori hatalom titkolta el létünket és ráadásul a magyar komcsik tagadtak meg már akkor. De úgy látom nem érdemes vitázni egy bolsevikkel, az amit a foxi-maxi egyetemek beléjök sulykoltak, súlyosan rögzült a kigumizott elmékben. Ha ´van miért a magyarságnak szégyelni magát, az az ilyen idegenlelkűek tömege mint ön.
Értem, a kért tB állampolgárság az Izraeli. így már értehető az a mocskolódás amit ellenünk művel.
Egyébbként még egyszer mondom, olvassa el amit írtam és meglátja hoyg magasról tojok a magyar állampolgárságra.
És írja már meg konkrétan mi az nagy haszon amivel kizsákmányolom Magyarországot.
Ha 1970-ben kapta a tb. állampolgárságot, akkor valószinűleg ön volt az a magyar katonatiszt aki megkérdezte tőlem 1968-ban, hogy: -gyerekek honnan tudtok ilyen szépen magyarul?
Mi ugyanis akkor éppen azzal voltunk elfoglalva, hogy fél téglával dobáljuk a magyar és szovjet katonai autókat, tankokat, amik jöttek elvtársi segítséget nyujtani a Dubčeki opportunisták ellen Csehszlovákiába. Kösz :(
Igen tisztelt mustafa 33 ! Először is nem tartozom azok közé akiket ön említett. Én a szakmai elismerésemért kaptam amit kaptam és nem izraeli, ha így jobban tetszik. De nekem minden ember egyforma, éljen is az a Föld bármely államában, vagy földrészén. A fene nagy magyarságáról csak annyit, hogy nem kérdeztem meg 68ban öntől semmit, a másik meg az, hogy ha már, kiakar oktatni, magyar nyelvből, hát olvassa vissza, hogy tele van helyesírási hibával amit ír! Legalább arra figyeljen oda. Még mindég nem tudta megmondani, hogy mit szeretne elérni a kettős állampolgárságával. Inkább azzal foglalkozna, hogy konkrétan megmondaná, vagy leírná. De ez helyett ön mocskolódik, és mindenkit szid és elítél aki csak eszébe jut. Már bánom, hogy nem lettem kommunista, mert akkor most legalább szidhatna, de mivel mindég szabadgondolkodású, és demokratikusan gondolkodó egyén voltam, így leírom önnek is, hogy a demokrácia, az " NÉPHATALOM " , a demokratikus gondolkodás, pedig: " ANNYI ROSSZAT OKOZZ MÁSOKNAK, AMENNYI ROSSZAT MAGAD IS ELFOGADSZ MÁSOKTÓL " a KIVÁLTSÁGOSSÁG, MEG A DEMOKRÁCIA HALÁLA. Ahhoz hogy az emberek békésen tudjanak egymásmellet élni, tisztán világosan kell beszélni, mert azzal, hogy másokat mindenféle indok és ismeret nélkül el ítél, vagy ítélkezik felettük, még nem biztos, hogy igaza van. Abból csak az tűnik ki, hogy foggal körömmel ragaszkodik az önös érdekeihez. Nos 68 előtt és 68 után is jártam, az Ön által jelzett Csehszlovákiában, és amikor bementem egy üzletbe, vagy presszóba, a magyarul beszélők, ahogy meghallották a magyar szót, már nem is értették, csak a saját állam nyelvüket használták. Lehet, hogy Ön is ezek közé tartozik??? De akár igen, akár nem, elárulná, hogy mit is vár el a kettős állampolgársága révén, a határon belüli Magyaroktól???? Úgy teljesen egyértelműen, köntörfalazás nélkül!!! Mert erre még nem adott választ!!! Pedig a határon belüliek, szeretnék tudni, hogy mit szeretnének vagy akarnak, a kettős állampolgársággal, mi a céljuk, és mi az elvárásuk???? Mert szitkozódni azt tudnak, el ítélni, már tudnak, az önös érdekeik kapzsi kihasználását, már kinyilvánították, bele akarnak szólni egy ország belügyeibe, onnan határon kívülről, amikor nem is itt élnek. No már csak arra lennék kíváncsi, hogy mit is akarnak, a határon kívüli kettős állampolgársággal, el érni????? Ne feledje, nem voltam és nem vagyok, semmilyen ideológiának elkötelezve, és nem vagyok zsidó sem mint azt Ön tette, az utalásában. De fajgyűlölő sem vagyok! Amennyiben válaszolni kíván, a mocskolódás helyett, csak röviden tömören a kérdéseimre szíveskedjen válaszolni. Mert én szégyenlem magam, hogy egy állítólagos MAGYAR így kommunikál, mint ÖN! Ki kérem a MAGYAROK nevében, hogy gyalázkodjon, ítélkezzen, a Magyarok nevében!!!
Tisztelettel: TENGERPICI
Rendben, Gráner úr. Röviden és tömören. Amikor ön lehordja a határontúli magyarokat mindenféle kapzsi, telhetetlen, lelkét eladóknak, akkor nem ön mocskolódik? És azután csodálkozik, hogy ény ugyan olyan hangnemben beszélek önről?
Már megint azt kérdezi mit akarok a kettős állampolgárságal, mit várok el e révén a határon belüli Magyaroktól. SEMMIT! még egyszer leírom, NEM KÉREK BELŐLE éppen ezért mert nem akarom, hogy élősködőnek nézzenek a maga fajták. Mert nekem nem kell az ön vagy a Gyurcsány kaviáros krutonja, de akár a zsíroskenyere sem. Nem akarjuk, hogy miattunk menjen tönkre Magyarország ☻.
De írja már le végre, nem is tudom hányadszor kérdezem, mi az a sok amit nekük adnak és attól megy tönkre Magyarország?
Eddig 36 szlovákiai magyar kérte a kettős állampolgárságot. El is vesztették az eddigi állampolgárságukat és hontalanok lettek, az állandó lakhelyükről kitörölték őket, pedig saját házukban laknak, most már idegenként. Köztük a 100 éves Tamás Ilonka néni. Tőle fél, hogy beleszól a politikába és szavazata megváltoztatja a választások eredményét. Ők eddig csak kellemetlenséget és megtorlást kaptak, mégis válalják. Vajon miért? Én tudom, ön nem? Sajnálom, nem is fogja tudni, mert az az önféléknek felfoghatatlan. És ha valami konkrét anyagi haszon nélkül történik, az önnek duplán érthetetlen. Mert vannak fogalmak, amik a materialista, mamon híveknek teljességel ismeretlenek. Mert úgy látom csak a saját kapzsi szemszögéből látja a világot és más embereket.
Ön miért kérvényezte több országtól a tiszteletbeli állampolgárságot? Abból mi haszna van? lehet hogy nekünk is az kell? Meg aztán miféle tiszteletbeli állampolgárság az amit kérvényezni kell? Azt máskép osztjaák, mint ahogy azt megkapta annó Sztálin elvtárs, Jászir Arrafat, vagy Csehszlovákiától Mohamed Reza Pahlavi iráni sah-in-sah.
Más, ha egy vitában valaki a helyesírásal kezd érvelni, azt jelenti, hogy más érve már nincs, be kell fejezni. Be is fejezem. Csak annyit fűzök hozzá, hogy bizonyára önnek érthetetlen okokból nem volt lehetőségem magyar helyesírást tanulni, ezért úgy írok, ahogy azt csak ellestem másoktól.
Még egyszer megismétlem csak az ön kedveért: Nem kérek magyar állampolgárságot és nem fogadok el semmit Magyarországtól (mármint az anyásoktól, vagy ahogy a székely testvérek nevezik, a táposoktól). Mert a sajnált falatot még a kódús is visszadobja. A mi, vagyis nagyapáink magyar állampolgárságát elvették megkérdezés nélkül. Akkor sem adták vissza, amikor kollektíven meg voltak apáink fosztva az "új" állampolgárságtól (1945-1948). Ezért az lett volna elfogadható, ha an bloc, szimbolikusan kijelenti Magyarország, hogy visszakaptuk MINDEN POLITIKAI JOG NÉLKüL! Nem úgy hogy azt kérni kell.
Nem koldulok! Az őseim a tizenharmadik századtól bizonyítottan itt éltek és magyarok voltak. tehát én is az vagyok. Ezen semmilyen határtologatás nem változtat, és ha ezt ön kétségbe vonja, arra magasról tojok.
Befejeztem, eszembe jutott, hogy vitázni csak egyenrangú partnerrel lehet, ha nem így van akkor az ember mindig a partnere szintjére süllyed. Ettől akarom önt megóvni ☻.
Gráner úr, sokadszor írom le, nem akarok semmit. Ahogy már írtam néhányszor, amikor először volt szó a kettős államplogárság lehetőségéről, minden politikai jog nélkül(!), örültem. Igen, akkor szerettem volna, mert erkölcsi elégtétel lett volna nekem és a többi elszakított magyarnak. Mondom erkölcsi, mert eszem ágában sem volt átköltözni Magyarországra és ott bármit is élvezni a jogokból. Ěppen hogy mi itt, az otthonunkban, Kassán, Léván, Munkácson, Sepsiszentgyörgyben, Temerinben... szerettünk volna Magyar állampolgárok lenni, nem Pesten vagy Miskolcon. Aki ott akar magyar állampolgár lenni, az lehet. Átköltözik és megszerzi a rendes állampolgárságot. Ez a lehetőség mindig is megvolt, de nem ez kellet. Ezzel csak Gyurcsányék ijesztgették a népet ("majd jön a sok román és szlovák, ideköltöznek és itt fogják szedni a nyugdíjat...") és a nép ezt bevette, pedig a nyugdíj onnan megy ahol az illető dolgozott, bárhol lakik is, de erről nem beszélt Fletó. (Az osztrák és német nyugdíjas is odaköltözik, mert a német nyugdíjból gazdagon él MO-n.)
De akkor mit szól azokhoz a magyar állampolgárokhoz akik kimennek dolgozni klülföldre és ott adóznak. Ezek félmillióan vannak. Ezektől nem sajnál semmit?
Mit szól azokhoz, akik felvásárolják Rajkát és más határmenti falut, ott élnek, de nem ott dogoznak, nem ott adóznak, de ott követelik az infastruktúrát, a szlovák óvodát, pedig nem magyarok, sem állampolgáságilag, sem nemzetileg?
Még mindig nem írta le azokat a javakat amiket nem adózván mégis a kettős állampolgár élvez?
Én a magyar igazolványt sem váltottam ki, mert nemzeti öntudatomhoz nem kell igazolvány és mert nem volt szükségem utazási, kulturális és más kedvezményekre. Attól én büszkébb vagyok. De elismerem, egy szegényebb sorsban élőnek lehet hogy szüksége van rá, ha Magyarországra akar látogatni.
Románia, Szlovákia osztogatta az állampolgárságot a külföldön élő szlovákoknak, románoknak, moldávoknak. Sok Magyarországi szlováknak is van kettős állampolgársága. Na és? Legyen. De akkor ne sajnálják ugyan azt tőlűnk. Mint ahogy ön. Önnek van nem is egy. De másoktól sajnálja. Önnek minek kellet? Ön milyen jogokkal él azok által? Gondolom semilyenekkel. Akkor miért nem hiszi el hogy másnak sem azért kell?
Írja: "Először is nem kérvényeztem senkitől semmit! DFelajánlották, hogy fogadjam el."
idézem a 23-as válaszát: " Az állampolgárságrtól még anyit, hogy a TB- én kértem a rendes helyett és 89 után is kaptam kettőt..." Ez nem ellentmondás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!