Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Akinek az apja és anyja palóc...

Akinek az apja és anyja palóc volt, akkor az az illető menyire számít magyarnak?

Figyelt kérdés

#magyar #palóc #csládfa
2013. jan. 11. 14:28
1 2 3 4
 21/32 gráner andrás ***** válasza:
Igen tisztelt mustafa 33! Ön pontosan olyan, mint aki azt sem tudja felmérni elvakultságában és a kapzsi harácsolásában, hogy mikor mit mond, és tesz! Ön a saját lelkét eladja egy kis behódolásért, és egy kis aprópénzért. Miközben Ön szerint Ön a legnagyobb Magyar, aki csak a saját önös érdekét képviseli, miközben, embereket ítél, szidalmaz, és egyáltalán nem képes tudomásul venni, hogy a határon belüliek már szavaztak, a kettős állampolgárságról. Amit Ön meg az Önhöz hasonlók, nem akarnak tudomásul venni. Vajon miért nem?????? Hol voltak akkor ezek a nagy Magyarok, amikor a szocializmus idején állítólag nekik jobban ment??? Ha már annyira jól ment és jól megy a határon túl, akkor mi a francért nem utasítják vissza a támogatást, amiért sorba állva követelőznek????? Miközben juttatásért idejönnek beleszólni a határon lévő belügyekbe. Idejönnek békemenetet tartani, olyan hatalom mellet, amelyik a dolgozó munkaszerződésében lévő járandóságot nem fizeti, ha jog-i útra tereli az ügyet, nem foglalkoznak vele, Településeken, orvosi rendelőket szüntetnek meg. Helyi közlekedési lehetőséget vesznek el idősektől. Mondja maga és az önhöz tartozó határon kívüli. Miért ragaszkodik az ilyen hatalomhoz???? Ha semmilyen érdeke nem fűződik hozzá? Ugyan mi okozza a tolakodó magatartását, Önnek és az Önhöz tartozóknak? Ne hivatkozzon érzelmi okokra miközben hasznot húz, mert csak addig szolgálja ki ameddig megkapja a hasznát, utána, már nem is lesz olyan imádott a hatalom. A több mint ezeréves Magyarországon, az államszocializmusban húsz év volt amikor nem éhezett a magyar! Akkor érdekes módon, hol voltak a nagy határon kívüli Magyarok??? Most amikor ismét kilehet zsákmányolni, le lehet nyúzni a bőrt, a határon belüli Magyarról, mert a hatalom is ezt teszi, jönnek mint légy a..., és követelőznek. Hát milyen ember az ilyen??? Aki nem tartja tiszteletben a másik embert??? Ezek után még csodálkoznak, hogy nemkívánatosnak tartják az ilyen gondolkodást????? Pénzért vesznek állampolgárságot, és dirigálnak, ettől nagyobb gusztustalanságot még nem hordott a Föld a hátán! Ne arról beszéljen, hogy ki miért megy dolgozni, valahova. Arról, hogy az állampolgárságnak jogai és kötelezettségei vannak. Mind a kettőt be kell tartani, mert, aki csak a jogait szajkózza, és élősködik, az a kapzsi, kizsákmányoló, élősködő oldalát szolgálja ki. AZ IGAZI MAGYAR, NEM ADJA EL A LELKÉT, ÉS A BECSÜLETÉT, PÁR GARASÉRT!!!! Ez a különbség kettőnk között, hogy én nem hagyom el a szülőföldem, és nem ácsingózok kettős állampolgárágért, pedig két határon kívüli országba is mehetnék, de nem akarok élősködni, ott ahol nem tettem az asztalra. Pedig 1970-től több országnak vagyok tiszteletbeli állampolgára, teljes joggal, én mégsem élek semmilyen jogommal, a szülőkre való hivatkozás árán. Mert nem vagyok kapzsi és harácsoló. De nem is utálnak ki, mindenütt szeretettel fogadnak. Na látja ez a különbség köztem, és az újdonsült kettős állampolgárok között!!! Tisztelettel, és most lehet háborogni, az önös érdek érvényesítéséért, de emberileg kellene meg gondolni és nem a vagyonnak kellene, hogy vezérelje. Tisztelettel: TENGERPICI
2013. febr. 2. 07:55
 22/32 mustafa33 ***** válasza:

Tengerpici, ön olvassa egyáltalán mit írok, vagy jobban tudja mint én mit akarok? Kinek hódoltam be, te tengerpucu? Milyen aprópénzért? Én akkor sem hódoltam be a kommunista lumpenproletár arisztokráciának amikor abból valóban nagy hasznom lett volna. Ellentétben önnel, mert ugye akinek 1970-ben tiszteletbeli állampolgárságot osztogattak, az csak óberkommunista lehetett, az egyenlőbb az egyenlők között. (egyébbként ma a legtöbb állam szégyenkezik a szoci idején lett tiszteletbeli állampolgárai miatt. Meg azt is tudhatná, hogy ha akarná sem élhetne jogokkal, mert a tb. állampolgársághoz az nem jár!)) Nem elvtárs, én a másik oldalra álltam. Én munkát adtam a spicliknek akik megfigyeltek és jelentéseket írtak rólam ☻.

Hogy nem vesszük tudomásul a népszavazás eredményét a kettős állampolgárságról? De nagyon is tudomásul vesszük. Ott mutattátok meg ti kryptokommunisták és általuk elnemzetlenített idegenlelkű liberálbolsevikok, hogy egy kartaj zsíroskenyérér eldjátok a nemzetet. És az a zsíroskenyeret féltettétek tőlünk. Nem kell félteni, adja meg a címét és küldök önnek pár vekni kenyeret (Ha akarja, akár magyart is, lehet itt is kapni az üzletekben Hídvégardóit), még mangalicazsírt is küldök, ha éhes. Én nem sajnálom öntől. Milyen támogatásér állunk sorba? Arra a pár fillérre gondol amivel a magyar kormány igyekszik pótolni azt amit a mi adónkból nem ad meg a tót kormány a magyar kultúrára? Vagy amit a magyar iskoláknak juttatnak? Na azt az utóbit inkább ne adnák! Mert csak bevonzza a cigány purgyékat oda, és a magyar inkább nem adja oda a gyerekét. Kérdezi, hol voltunk a szocializmus idején? Na azt önnek kellene tudni! A bolsevik csürhe hirdette a proletár internacionalizmust, a nemzetnélküli munkásosztályt. Az akkori hatalom titkolta el létünket és ráadásul a magyar komcsik tagadtak meg már akkor. De úgy látom nem érdemes vitázni egy bolsevikkel, az amit a foxi-maxi egyetemek beléjök sulykoltak, súlyosan rögzült a kigumizott elmékben. Ha ´van miért a magyarságnak szégyelni magát, az az ilyen idegenlelkűek tömege mint ön.

2013. febr. 2. 22:51
 23/32 gráner andrás ***** válasza:
Igen tisztelt mustafa 33! Azt sem tudja , ki vagyok, de azért rágalmaz, pedig ha tudná, hogy 89 előtt, a hatalomnál, forradalmár voltam, 90 után meg mocskos kommunista. Pedig nem voltam és nem vagyok semmilyen ideológia pártfogója, sem tagja, és nem is szeretnék az lenni, mert az olyanok között mint ön és az önhöz hasonló, ócsárkodó, lenéző, embernek nem minősíthetők közé nem akarok tartozni, mert méltatlanok arra. Sajnálom azokat akiknek ön mondja meg a tutit. Amikor még ahhoz sem nőt fel, hogy emberhez méltó társadalomban élhessen. Csak legalább leírta volna, hogy mit is akar elérni a kettős állampolgárságával! Mert eddig amit leírt abból csak az derül ki, hogy én egy mocskos állat vagyok, mert nem akarom, hogy ön érvényesüljön, meg, hogy kevés a pénz amit a Magyar kormány ad! Úgy látom Ön is úgy van ezzel mint akik elhagyták az országot, a szebb jövő érdekében, majd az ország újjáépítésében, és az általuk szidott rendszerben, hagyták szenvedni a honfitársaikat. Majd 89 után visszajöttek és csináltak négy millió koldust az országban. Na, ha Ön is ezek közé tartozik, akkor biztosan nem kívánatos a tuti tippje senkinek. Épp elég élősködő van már itt. még sok is. Azért érdekelne, hogy mit is szeretne tenni, vagy értelmezni az alatt, hogy Ön érzelmi alapon és ócsárkodva, kommunistázva, hatalmat játszva, miért akar élősködni, ítélkezni ott ahová a nemzet nem hívta meg!!! Erre azért kíváncsi lennék, hogy miért teszi? Miért akar Istent játszani, ott ahová nem hívták meg, még csak vélemény nyilvánításra sem? Miért akarja másokra ráerőltetni, azt amit mások nem akarnak, lehet, hogy az önös érdekei, meg a kapzsiság már elvakította, és csak a vagyon, meg a kizsákmányolás lebeg a szeme előtt??? Az állampolgárságaimról meg annyit, hogy a TB- én kértem a rendes helyett, és 89 után is kaptam kettőt, amit nem a kommunisták intéztek, mert akkor pont az önök imádott uram bátyámék, és az anyaszentegyház volt van hatalmon. Képzelje, sem a kommunistáknak, sem önöknek, nincs hozzá köze, de még a jelenlegi Magyar hatalomnak sem. Ennyit az elvakultságáról, meg az irigy kapzsi elmaradott középkori gondolkodásáról. Vegye már észre, hogy ez a XXI. század, és nem a középkor. TENGERPICI
2013. febr. 3. 08:51
 24/32 mustafa33 ***** válasza:

Értem, a kért tB állampolgárság az Izraeli. így már értehető az a mocskolódás amit ellenünk művel.

Egyébbként még egyszer mondom, olvassa el amit írtam és meglátja hoyg magasról tojok a magyar állampolgárságra.

És írja már meg konkrétan mi az nagy haszon amivel kizsákmányolom Magyarországot.

Ha 1970-ben kapta a tb. állampolgárságot, akkor valószinűleg ön volt az a magyar katonatiszt aki megkérdezte tőlem 1968-ban, hogy: -gyerekek honnan tudtok ilyen szépen magyarul?

Mi ugyanis akkor éppen azzal voltunk elfoglalva, hogy fél téglával dobáljuk a magyar és szovjet katonai autókat, tankokat, amik jöttek elvtársi segítséget nyujtani a Dubčeki opportunisták ellen Csehszlovákiába. Kösz :(

2013. febr. 4. 13:59
 25/32 gráner andrás ***** válasza:

Igen tisztelt mustafa 33 ! Először is nem tartozom azok közé akiket ön említett. Én a szakmai elismerésemért kaptam amit kaptam és nem izraeli, ha így jobban tetszik. De nekem minden ember egyforma, éljen is az a Föld bármely államában, vagy földrészén. A fene nagy magyarságáról csak annyit, hogy nem kérdeztem meg 68ban öntől semmit, a másik meg az, hogy ha már, kiakar oktatni, magyar nyelvből, hát olvassa vissza, hogy tele van helyesírási hibával amit ír! Legalább arra figyeljen oda. Még mindég nem tudta megmondani, hogy mit szeretne elérni a kettős állampolgárságával. Inkább azzal foglalkozna, hogy konkrétan megmondaná, vagy leírná. De ez helyett ön mocskolódik, és mindenkit szid és elítél aki csak eszébe jut. Már bánom, hogy nem lettem kommunista, mert akkor most legalább szidhatna, de mivel mindég szabadgondolkodású, és demokratikusan gondolkodó egyén voltam, így leírom önnek is, hogy a demokrácia, az " NÉPHATALOM " , a demokratikus gondolkodás, pedig: " ANNYI ROSSZAT OKOZZ MÁSOKNAK, AMENNYI ROSSZAT MAGAD IS ELFOGADSZ MÁSOKTÓL " a KIVÁLTSÁGOSSÁG, MEG A DEMOKRÁCIA HALÁLA. Ahhoz hogy az emberek békésen tudjanak egymásmellet élni, tisztán világosan kell beszélni, mert azzal, hogy másokat mindenféle indok és ismeret nélkül el ítél, vagy ítélkezik felettük, még nem biztos, hogy igaza van. Abból csak az tűnik ki, hogy foggal körömmel ragaszkodik az önös érdekeihez. Nos 68 előtt és 68 után is jártam, az Ön által jelzett Csehszlovákiában, és amikor bementem egy üzletbe, vagy presszóba, a magyarul beszélők, ahogy meghallották a magyar szót, már nem is értették, csak a saját állam nyelvüket használták. Lehet, hogy Ön is ezek közé tartozik??? De akár igen, akár nem, elárulná, hogy mit is vár el a kettős állampolgársága révén, a határon belüli Magyaroktól???? Úgy teljesen egyértelműen, köntörfalazás nélkül!!! Mert erre még nem adott választ!!! Pedig a határon belüliek, szeretnék tudni, hogy mit szeretnének vagy akarnak, a kettős állampolgársággal, mi a céljuk, és mi az elvárásuk???? Mert szitkozódni azt tudnak, el ítélni, már tudnak, az önös érdekeik kapzsi kihasználását, már kinyilvánították, bele akarnak szólni egy ország belügyeibe, onnan határon kívülről, amikor nem is itt élnek. No már csak arra lennék kíváncsi, hogy mit is akarnak, a határon kívüli kettős állampolgársággal, el érni????? Ne feledje, nem voltam és nem vagyok, semmilyen ideológiának elkötelezve, és nem vagyok zsidó sem mint azt Ön tette, az utalásában. De fajgyűlölő sem vagyok! Amennyiben válaszolni kíván, a mocskolódás helyett, csak röviden tömören a kérdéseimre szíveskedjen válaszolni. Mert én szégyenlem magam, hogy egy állítólagos MAGYAR így kommunikál, mint ÖN! Ki kérem a MAGYAROK nevében, hogy gyalázkodjon, ítélkezzen, a Magyarok nevében!!!

Tisztelettel: TENGERPICI

2013. febr. 5. 08:11
 26/32 mustafa33 ***** válasza:

Rendben, Gráner úr. Röviden és tömören. Amikor ön lehordja a határontúli magyarokat mindenféle kapzsi, telhetetlen, lelkét eladóknak, akkor nem ön mocskolódik? És azután csodálkozik, hogy ény ugyan olyan hangnemben beszélek önről?

Már megint azt kérdezi mit akarok a kettős állampolgárságal, mit várok el e révén a határon belüli Magyaroktól. SEMMIT! még egyszer leírom, NEM KÉREK BELŐLE éppen ezért mert nem akarom, hogy élősködőnek nézzenek a maga fajták. Mert nekem nem kell az ön vagy a Gyurcsány kaviáros krutonja, de akár a zsíroskenyere sem. Nem akarjuk, hogy miattunk menjen tönkre Magyarország ☻.

De írja már le végre, nem is tudom hányadszor kérdezem, mi az a sok amit nekük adnak és attól megy tönkre Magyarország?

Eddig 36 szlovákiai magyar kérte a kettős állampolgárságot. El is vesztették az eddigi állampolgárságukat és hontalanok lettek, az állandó lakhelyükről kitörölték őket, pedig saját házukban laknak, most már idegenként. Köztük a 100 éves Tamás Ilonka néni. Tőle fél, hogy beleszól a politikába és szavazata megváltoztatja a választások eredményét. Ők eddig csak kellemetlenséget és megtorlást kaptak, mégis válalják. Vajon miért? Én tudom, ön nem? Sajnálom, nem is fogja tudni, mert az az önféléknek felfoghatatlan. És ha valami konkrét anyagi haszon nélkül történik, az önnek duplán érthetetlen. Mert vannak fogalmak, amik a materialista, mamon híveknek teljességel ismeretlenek. Mert úgy látom csak a saját kapzsi szemszögéből látja a világot és más embereket.

Ön miért kérvényezte több országtól a tiszteletbeli állampolgárságot? Abból mi haszna van? lehet hogy nekünk is az kell? Meg aztán miféle tiszteletbeli állampolgárság az amit kérvényezni kell? Azt máskép osztjaák, mint ahogy azt megkapta annó Sztálin elvtárs, Jászir Arrafat, vagy Csehszlovákiától Mohamed Reza Pahlavi iráni sah-in-sah.

Más, ha egy vitában valaki a helyesírásal kezd érvelni, azt jelenti, hogy más érve már nincs, be kell fejezni. Be is fejezem. Csak annyit fűzök hozzá, hogy bizonyára önnek érthetetlen okokból nem volt lehetőségem magyar helyesírást tanulni, ezért úgy írok, ahogy azt csak ellestem másoktól.

Még egyszer megismétlem csak az ön kedveért: Nem kérek magyar állampolgárságot és nem fogadok el semmit Magyarországtól (mármint az anyásoktól, vagy ahogy a székely testvérek nevezik, a táposoktól). Mert a sajnált falatot még a kódús is visszadobja. A mi, vagyis nagyapáink magyar állampolgárságát elvették megkérdezés nélkül. Akkor sem adták vissza, amikor kollektíven meg voltak apáink fosztva az "új" állampolgárságtól (1945-1948). Ezért az lett volna elfogadható, ha an bloc, szimbolikusan kijelenti Magyarország, hogy visszakaptuk MINDEN POLITIKAI JOG NÉLKüL! Nem úgy hogy azt kérni kell.

Nem koldulok! Az őseim a tizenharmadik századtól bizonyítottan itt éltek és magyarok voltak. tehát én is az vagyok. Ezen semmilyen határtologatás nem változtat, és ha ezt ön kétségbe vonja, arra magasról tojok.

Befejeztem, eszembe jutott, hogy vitázni csak egyenrangú partnerrel lehet, ha nem így van akkor az ember mindig a partnere szintjére süllyed. Ettől akarom önt megóvni ☻.

2013. febr. 5. 21:55
 27/32 gráner andrás ***** válasza:
Igen tisztelt mistafa 33! Először is nem kérvényeztem senkitől semmit! Felajánlották, hogy fogadjam el. Az emberi tisztesség úgy kívánja, ha valakinek barátságból fel ajánlanak valamit, tehát, ha vendégségben, meg kínálják tiszteletből, egy tea süteménnyel illik elfogadni, de már kérni nem illik. Amennyiben valakinél éppen ott van az étel az asztalon, de nem invitálják, hogy fogyasszon belőle, nem illik sem kérni, sem belenyúlni. Remélem eddig egyetértünk? Az, hogy Önöknél a hatalom, hogy áll hozzá ezekhez a dolgokhoz, az nem az én dolgom, maximum megítélem, vagy elítélem, tehát véleményt alkotok magamban, de az még nem jogosít fel semmi másra. Amikor a különböző hatalmak, felosztogatták, az országokat, különböző területekre. Annak az lenne a XXI. századi demokratikus megoldása, hogy a határ másik oldalán rekedt, honfitársaknak, szabad átjárást kellene biztosítani, hogy a szeretteikkel, bármikor találkozhassanak. De ez még nem jelenti azt, hogy beleszólunk mások belügyeibe, csupán emberi felebaráti szeretetből nem szakítsuk el egymástól azokat, akik a politikai játékok miatt, károsodtak. Remélem ez is világos és eléggé egyértelmű? Attól még nem kell, hogy állampolgárságuk megváltozzon, vagy több állampolgársággal rendelkezzenek. Ennyi van nekem is, és semmi többet nem is szeretnék. Amennyiben Ön is ezt szeretné, akkor talán ezt kellene kérni, és nem békemenetes megnyilvánulásokon, véleményt alkotni, vagy éppen beleszólni mások belügyeibe. Biztos vagyok benne, ha Önök ezt kérik az országukban, akkor az ottani hatalom, nem fog rá nemet mondani! De itt nem ez a kérdés, a megnyilvánulás, a határon belüli és a határon kívüli magyarságot, a határon belüli politika, a hatalom megtartása érdekében, manipulálja azokat, akik magyarnak vallják magukat, amit az Önök hatalma, úgy fogalmaz meg, hogy vagy itt, vagy ott, de egy hátsóval ne akarjon senki, egyszerre több székre ülni! Remélem ez is egyértelmű és világos? Tehát itt nem az okozza a félreértést, hogy Önök ne jöjjenek Magyarországra, csupán csak az, hogy az állampolgárság, nem csak jogokkal, de kötelezettségekkel is jár. Márpedig, ha azonos rangúak az állampolgárok, akkor minden tekintetben azonos elbírálás alá kell, hogy essenek, minden tekintetben. Ez egyszerű alapvető emberi és állampolgári jog és kötelezettség. Mert ez így tisztességes, hogy állampolgár és állampolgár között nem lehet különbséget tenni, semmilyen szempontból, hogy az egyiknek vannak, a másiknak nincsenek ugyan olyan kötelezettségei. Úgy érzem, hogy Ön sértődékenységében, maga sem tudja, vagy nem akarja, kimondani, hogy mit is szeretne valójában. Mert aki a feltett kérdésre, azzal válaszol, hogy " SEMMIT " az sértődött ember. Látja én nem megsértődtem, hanem, leírtam egy álláspontot, a határon kívüli magyarság, nemzeti összetartozására, amikor tisztelettel adóznak a határon belüliek, a határon kívülieknek. Csak éppen anyagi, vagy vagyoni vonzat nélkül, ami csupán a hovatartozás, és az emberi felebaráti szeretet megnyilvánulását, adja a másik iránt. Amennyiben Ön is ezt szeretné, biztosan nem lenne akadálya sem határon belül, sem határon kívül, a hatalomnak. Elég nehezen de remélem, hogy megértettük egymás álláspontját, nemzetiségi és hovatartozási kérdésben, de ha Ön másképpen gondolja, akkor biztosan valami számítói szándék vezérli, és nem a nemzeti összetartozás. Tisztelettel: TENGERPICI
2013. febr. 6. 09:07
 28/32 mustafa33 ***** válasza:

Gráner úr, sokadszor írom le, nem akarok semmit. Ahogy már írtam néhányszor, amikor először volt szó a kettős államplogárság lehetőségéről, minden politikai jog nélkül(!), örültem. Igen, akkor szerettem volna, mert erkölcsi elégtétel lett volna nekem és a többi elszakított magyarnak. Mondom erkölcsi, mert eszem ágában sem volt átköltözni Magyarországra és ott bármit is élvezni a jogokból. Ěppen hogy mi itt, az otthonunkban, Kassán, Léván, Munkácson, Sepsiszentgyörgyben, Temerinben... szerettünk volna Magyar állampolgárok lenni, nem Pesten vagy Miskolcon. Aki ott akar magyar állampolgár lenni, az lehet. Átköltözik és megszerzi a rendes állampolgárságot. Ez a lehetőség mindig is megvolt, de nem ez kellet. Ezzel csak Gyurcsányék ijesztgették a népet ("majd jön a sok román és szlovák, ideköltöznek és itt fogják szedni a nyugdíjat...") és a nép ezt bevette, pedig a nyugdíj onnan megy ahol az illető dolgozott, bárhol lakik is, de erről nem beszélt Fletó. (Az osztrák és német nyugdíjas is odaköltözik, mert a német nyugdíjból gazdagon él MO-n.)

De akkor mit szól azokhoz a magyar állampolgárokhoz akik kimennek dolgozni klülföldre és ott adóznak. Ezek félmillióan vannak. Ezektől nem sajnál semmit?

Mit szól azokhoz, akik felvásárolják Rajkát és más határmenti falut, ott élnek, de nem ott dogoznak, nem ott adóznak, de ott követelik az infastruktúrát, a szlovák óvodát, pedig nem magyarok, sem állampolgáságilag, sem nemzetileg?

Még mindig nem írta le azokat a javakat amiket nem adózván mégis a kettős állampolgár élvez?

Én a magyar igazolványt sem váltottam ki, mert nemzeti öntudatomhoz nem kell igazolvány és mert nem volt szükségem utazási, kulturális és más kedvezményekre. Attól én büszkébb vagyok. De elismerem, egy szegényebb sorsban élőnek lehet hogy szüksége van rá, ha Magyarországra akar látogatni.

Románia, Szlovákia osztogatta az állampolgárságot a külföldön élő szlovákoknak, románoknak, moldávoknak. Sok Magyarországi szlováknak is van kettős állampolgársága. Na és? Legyen. De akkor ne sajnálják ugyan azt tőlűnk. Mint ahogy ön. Önnek van nem is egy. De másoktól sajnálja. Önnek minek kellet? Ön milyen jogokkal él azok által? Gondolom semilyenekkel. Akkor miért nem hiszi el hogy másnak sem azért kell?

Írja: "Először is nem kérvényeztem senkitől semmit! DFelajánlották, hogy fogadjam el."

idézem a 23-as válaszát: " Az állampolgárságrtól még anyit, hogy a TB- én kértem a rendes helyett és 89 után is kaptam kettőt..." Ez nem ellentmondás?

2013. febr. 6. 19:41
 29/32 gráner andrás ***** válasza:
Tisztelt mustafa 33! Újvidék, Temerin ott él a rokonaim fele. Már Tito idejében meghívó levél nélkül át mehettem, a volt Jugoszláviába. Amikor akartam, szabadon. Gyurcsányt nem akarom védeni, de azt kell, hogy mondjam, hogy amikor beszéltek erről a dologról, mint kettős állampolgárság, akkor csak a jogi értelmezést feszegették. A szabad átjárást senki nem említette meg egyik oldalról sem. Szerintem, ha erről az oldalról közelítették volna meg, már akkor le lett volna rendezve. De a mai hatalomnak csak azért kellenek a kettős állampolgárok, hogy szavazatokat szerezzenek, uram bátyámék és az anyaszentegyház. Amiről nem tudnak, hogy ötezer forinttal vásárolják a szavazatokat, amit az aktivistái hordanak széz, egészen a polgármesteri választásokig, urambátyámék. Az akkori alkotmány, már mint a Gyurcsányék idejében, állampolgári alanyi jogot tartalmazott, most nincs alkotmány csak alaptörvény, az meg egy nagy nulla. Amire a megalkotója is rájött és állandóan toldozza, foltozza, módosítsa. A NÉP nem vett be semmit, csupán az akkori alkotmányt értelmezte, mert akkor minden állampolgárnak a jövedelme után adót kellet fizetni, a jövedelme után. Alapjaiban jogi félreértések miatt jutottak odáig, ami kialakult. Mostanra, meg már jogi szempontból lett belőle egy nagy zűrzavar. Az UNIÓS határok miatt. Amit senki nem akar rendbe rakni. Egyáltalán nem arról szól a határon túliak állampolgársága, hogy mit beszéltek akkor Gyurcsánnyal, és mit nem. Jogi, megkülönböztetést meg egy kormányfő ne tegyen állampolgár és állampolgár között. Ezt akkor, azon a bizonyos beszélgetésen, az önök képviselői, nem akarták tudomásul venni, az érvényes alkotmányos rendet, mert, ha akkor másképpen állnak hozzá, akkor semmi problémájuk nem lenne. Már régen bele lehetett volna rakni az alkotmányos rendben, hogy a határon túli magyarság, a nemzeti összetartozás miatt, megkaphatták volna az államfő választási jogukat, mert az államfő képviseli a magyarságot, a nemzeti összetartozás esetében is. Magyarországon nincs állampolgárság jogán adományozott, nyugellátás, csak szociális segély van, az is csak egy bizonyos ideig, és nem állandó jelleggel, aminek az összege, szinte semmire sem elég! Higgye el, hogy senki nem sajnálja sem Öntől sem mástól, ha bárhol kettős állampolgár akar leni, hát legyen, csak oda kell figyelni a jogi dolgokra is és nem úgy mint most, uram bátyámék és az anyaszentegyházzal karöltve, olyan intézkedéseket hoznak a kétharmad nevében, hogy már mindenkinek több joga van Magyarországon, mint az itt élő állampolgárnak. Ha azt mondom, hogy közel négy millió embernek, sem megélhetése, sem sapi betevő falatja, éhező gyermekek, és a mai hatalom a határon kívüli gyermekekre többet költ, a beiskolázásra, mint határon belül. Ez van ma Magyarországon. Szerintem egyáltalán nem lehet csodálkozni, hogy az állampolgárok többsége, nem ért egyet a jelenlegi helyzettel. Miközben tisztán látszik, hogy a hatalomnak csak addig kell a kettős állampolgár ameddig rászavaz. Utána ugyan úgy elfelejti mint a határon belülieket. Még egyszer el mondom, hogy senki nem sajnál senkitől semmit. Még egyszer el szeretném mondani, a Gyurcsányra való hivatkozására, hogy nem a Gyurcsány mondott nemet, azok akik elmentek népszavazásra. A kettő között meg ég és Föld a különbség, emberileg is meg jogilag is. Lehet, hogy Önöknek teljesen mást mondtak, és mondanak. Nem szabad összetéveszteni, a határátlépőt /TB/ az állampolgári jogokkal, mert az csak az adott területre szóló belépésre jogosít, és nem lesz még attól, sem kettős, sem teljes értékű állampolgár. Az csak az adott területi belépést biztosítja, és nem ad lehetőséget, sem a letelepedésre, sem a gazdálkodásra, sem az állandó, vagy ideiglenes, lakcím bejelentésre. Az csak egy látogatási jogosultságot biztosít, ha szükséges, akkor az ön fent tartást is saját magának kell biztosítani, addig amíg ott tartózkodik. Remélem így világos, hogy mi a különbség a három fogalom között. Ha rajtam múlna, már rég eltöröltem volna az országhatárokat, mert gyakorlatilag, már nincs nagy jelentősége, legalább is ott ahol a mindenáron magánosított rablógazdaság van érvényben. 89 után el osztogatták, fillérekért felvásárolták a határon kívüliek az országot, már csak különböző nemzetiségűek gyarmata lett, az agyon szabdalt Magyarország. Ahol a benne élők csak vergődnek, mert sem munkahely sem megélhetés. Már jobban nem lehet szétzilálni az országot, a határ és a hatalom, már csak státusz szimbólum. A fejetlenség és a bársonyszékért folyó harcban, mindent ígérnek és mindent megtesznek, hogy ki szolgálhassa ki a pénz hatalmát. Ez a mai Magyarország, Már nincs jelentősége, hogy ki milyen állampolgárság címén van határon belül, vagy kívül. Csupán az UNIÓS vergődés van, a határokkal, hogy kik legyenek kívül és kik legyenek belül. Ez lett, a nagy nemzetiségi identitásból, hogy már elvesztette, jelentőségét a nemzet fogalma, a határon belüliek, meg már mindenkiben csak a kizsákmányolót, az elnyomót látják, mert ahogy jöttek be a határon kívüliek, úgy lett egyre rosszabb a határon belülieknek. Erről szól Magyarország a XXI. század elején. Higgye el senki nem akarja, hogy ne legyen kettős állampolgár, legyen!!! A jogi kiváltságosság már senki nem lep meg Magyarországon, ezen már túl tették magukat, a határon belüliek. Egyel több vagy kevesebb kiváltságos ebben a hatalmas országban, már nem oszt nem szoroz. A jogi kiváltságosság meg csak úgy is addig tart amíg meg nem elégelik a határon belüliek. Remélem nem sértettem meg önérzetében??? Ha úgy érzi, akkor elnézést kérek, egyáltalán nem a megkülönböztetés, vezérel, csupán a tényeket szerettem volna ismertetni. De ha itt határon belül élnek hozzátartozói, és csak úgy tud velük találkozni, hogy kettős állampolgárnak kell lennie, kérje bátran és nyugtassa meg az önérzetét, meg a nemzeti hovatartozását, de nem árt a valóságot is ismerni. Mert amiről nem beszélnek az még attól létezik. Teljesen feleslegesnek tartom, hogy ideológiai, vagy hovatartozási kérdés miatt, bárkivel is haragudjak valakire. Tisztelettel: TENGERPICI
2013. febr. 7. 09:21
 30/32 anonim válasza:
Mustafa ! Ne is vitatkozz fölösleges én tudom, hogy igazad van és aki nem érti és érzi át azoknak a MAGYAROKNAK a sorsát akiket igazságtalanul elszakítottak Magyarországtól, akiknek idegenek, akinek semmi keresnivalójuk és beleszólásuk nem volt hazánk sorsába, húztak egy vonalat, hogy a mai naptól ti nem tartoztok Magyarországhoz, szóval aki nem érzi át nemzettestvéreink sorsát az számomra nem magyar. Én palóc vagyok. Őseim az 1500-as években Balassagyarmat és Hollókő környékén éltek. Innen vándoroltak át Ipolytarnócra és házasodtak össze más Fülek környéki palócokkal. Trianon után a családom fele szlovákiához került, de SOHA nem lettek szlovákok. Mindig is magyar palócok voltak és a mai napig is azok maradtak. A kérdésre válaszolva, igen akinek az apja és anyja palóc az magyar. Egy palóc Sisa.
2013. márc. 25. 00:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!