Ha az én dédnagypapám oszmán volt, akkor az török?
Dédnagypapám Rozmán
Régen anyunak azt mesélte hogy az ő ük ük nagyapja harcolt a csatában és mindenhol levágott farkak voltak a csatamezőn meg ilyenek.Családi történetek.Ö akkor most Török volt igaz?Vagy az oszmánok mások?
Bocsi nem igazán értem ezt
de Oszmán és ez 1000% biztos
Rengeteg Rozmán van Magyarországon a Törökök miatt
igen, rengeteg van és a nevük lovász-ból, vagy lovas-ból származik, mint írtam: Roßmann
de nem akarok veled ezen vitatkozni :)
ne is:)
dédim nem találna ki ilyet
..."-.-
szerintem tudja honnan származnak az ősei;)
A családi legendáriumokban rengeteg belemagyarázás, legendaszövés fordul elő. Én nem azt mondom, hogy tutira nincs igaza (bár a másik magyarázat etimológiailag logikusabbnak tűnik), de a családi történetek olyanok, mint a népmesék: szájról szájra terjednek, mindenki hozzátesz vagy elvesz valamit, aztán az ikszedik generációnál már valami egész más a sztori. :))
Elhiszem, hogy a dédi így hallotta a nagyapjától, azt is elhiszem, hogy mindennek volt alapja, csak azt nem hiszem el, hogy betűről betűre úgy történt, ahogy a családi legenda tartja. Mindenesetre szép és megőrzendő dolog ez, hogy a családotokban fennmaradtak ilyen régi regék.
Akkor minek kérdezted? Vagy nem is kérdés volt de dicsekvés ☻ ?
(Az oszmán pedig nem mindig török :( lehet bolgár, oláh, rác, sokác, bunyevác, bosnyák, egyiptomi, perzsa, gagauz, krimi tatár,... nagy volt az oszmán birodalom és sokféle volt az allatvalója ☺)
#5 rosszul tudod.
Mustafa 33 kommentjét olvasd el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!