Kiss Géza2525 kérdése:
A mama testvére ki ő nekem?
Figyelt kérdés
2012. dec. 11. 17:37
2/9 anonim válasza:
Ha ő a nagymamád testvére akkor ő a nagynénikéd vagy nagybácsikád. Mondják úgy is hogy nagy-nagynéni vagy nagy-nagybácsi, de mivel a szüleid valamelyik testvére a nagybácsi vagy nagynéni és a kétszer nagy jelzőt nem kényelmes ejteni ezért becézéssel tesznek különbséget.
Nagynénikém vagy nagybácsikám, igy a legegyszerübb.
3/9 anonim válasza:
Ahogy már írták, és mi a keresztnév+ bácsival szólítjuk,pl Jancsi bácsi.
5/9 anonim válasza:
És én mit irtam te okos? Csak mondj egy élő ember aki ezt igy használja is a mindennapokban.
6/9 anonim válasza:
anagymmamanéni Nagypapabácsi!!!!!!!!!!!! :)
7/9 anonim válasza:
Hogy mindéig van egy okoskodó és van olyan ember akinek annyira szar az élete, hogy képes így is belekötni a másikba.. sajnálni tudom..
8/9 anonim válasza:
Mára már eléggé kikopott a nyelvből, de korábban erre mondták, hogy ángyikám. Az ángy, ángyi, ángyika a kissé távolibb nőrokon vagy női családtag általános elnevezése (volt).
9/9 anonim válasza:
A mama testvérére szerintem nincs kifejezés!
Az ángy: a szülő fiútestvérének a felesége!
Innen lehet böngészni [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!