Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Most szakitanunk kell?

Most szakitanunk kell?

Figyelt kérdés
kiderült hogy a barátom nagymamája és az én nagymamám unokatestvérek... Akkkor most szakitanunk kellene? már egy éve járunk és nagyon szeretjük egymást és gondoljuk hogy a nagymamik rokonsága hozzánkig már csak halványan jut el .

2012. nov. 5. 19:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
73%
Ez a rokonság már semmilyen rokonság. Szeressétek egymást ezerrel! Az uralkodók sokkal közelebbi rokonokkal házasodtak, az sem volt probléma.
2012. nov. 5. 19:42
 12/18 anonim ***** válasza:
53%

Ez már nem is rokonság...:) Lehet gyereketek is.

Jó, hogy vissza nem vezetik Ádám-Éváig a rokonságot.

Az öregek hajlamosak rá..:) Ott is rokont keresnek, ahol nincs...

Legyetek boldogok!

Béke Veletek !

2012. nov. 5. 19:56
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
Én nem értek egyet az előttem szólókkal. Szerintem ez igenis közeli rokonság, főleg, ha első unokatestvérek. Én se örülnék neki, ha a lányom/fiam a rokonával járna.
2012. nov. 5. 22:39
 14/18 anonim ***** válasza:
53%

Ha a nagymamák első unokatestvérek, akkor harmad unokatestvérek vagytok. Az európai uralkodócsaládokban jellemzően már első unokatestvérek is házasodtak, Pl. Ferenc József és Sissy első unokatestvérek voltak.

A családjogi törvény most is engedélyezi elsőfokú unokatestvérek házasságát is.

1952. évi IV. törvény a házasságról, a családról és a gyámságról:

"8. § (1) Érvénytelen:

a) az egyenesági rokonok és

b) testvérek házassága, továbbá

c) a testvérnek testvére vér szerinti leszármazójával,

d) a házastársnak volt házastársa egyenesági rokonával, valamint

e) az örökbefogadónak az örökbefogadottal kötött házassága.

(2)15 A testvérnek testvére vér szerinti leszármazójával és a házastársnak volt házastársa egyenesági rokonával kötött házassága nem érvénytelen, ha a jegyző felmentést ad, akár a házasságkötés előtt, akár utóbb, a házasság fennállása alatt."

[link]

2012. nov. 6. 16:22
 15/18 mustafa33 ***** válasza:
A törvény és a szokás ezt már megengedi, de azért utódok egészségének érdekében ajánlott egy genetikai összeférhetőségi vizsgálat.
2012. nov. 7. 04:31
 16/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy érdekel-e valakit , de aóta van egy 10 hónapos kisfiúnk :) Egészséges és gyönyörű tiszta apja :)
2016. febr. 22. 21:51
 17/18 anonim ***** válasza:

Gratulálok Nektek! Sok boldogságot!

2016. febr. 22. 22:13
 18/18 anonim ***** válasza:
Gratulálok :)
2016. febr. 23. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!