Szülőszoba->Gyermekotthon->örökbefogadás-> keresés vér szerinti szülők után. Hogyan?
Szia!
Nem vagyok biztos benne (!), de valami olyasmi rémlik, hogy 18 éves korodig temagad nem nézhetsz utána a vérszerinti szüleidnek. Utána már kiadhatják az adatokat a gyermekotthonból, ha hagytak a szüleid címet, nevet, elérhetőséget. Vagy. A nevelőszüleid járhatnak utána. Bocs, ha esetleg nem jól tudom, csak így rémlik.
Ha elmúltál 18 éves, akkor a Gyámhivatal kiadhatja a nevét (de csak akkor, ha ő is beleegyezik!).
Tehát előbb megkeresik a szülőanyát (ha tudják a mostani címét) és engedélyét kérik, hogy kiadhatják-e a címét neked?
Ha igent mond, akkor megkapod a Gyámhivataltól az adatokat.
Amúgy ez elég veszélyes dolog, mert a szülőanyád ha megtudja a mostani neved, címed, akkor esetleg zaklatni fogja az örökbefogadó szüleidet és később téged is!!!
Kell ez neked?... :-(
Elvileg sehogy :( Gyakorlatilag keresheted akár ilyen oldalon is, mondjuk, ha tudod a születésed időpontját, helyét és pár körülményt, elképzelhető, hogy eljut a kérdésed a szülőanyádhoz is. Nem biztos azonban, hogy ő is kíváncsi Rád, ilyenkor ez azért elég fájdalmas tud lenni. Ha a kérdéseid között az szerepel, hogy miért hagyott el, szemrehányásokat szeretnél neki tenni, akkor pláne nem sok értelme van. Nyilván oka lehetett annak, hogy elhagyott, ha más nem, akkor az, hogy agyilag és szívileg alkalmatlan volt az anyaságra. Ebben az esetben pedig jobb is, hogy örökbe fogadtak, ők nyilvánvalóan AKARTAK Téged és törődtek Veled. Készülj fel, a múlt felkutatása nem minden esetben jár megnyugvással, nem biztos, hogy jó ötlet sebeket feltépni!
A kíváncsiságodat persze megértem, az embernek mindig fontosak a gyökerei, hogy szilárdan állni tudjon, de van, akinek csak ilyen cérnaszálak jutnak, amikbe veszélyes dolog kapaszkodni. Kívánom, hogy csak akkor találj Rá, ha ez megnyugvást és jó érzést okoz majd számodra, ha nem ez várna Rád, inkább soha ne kerüljön elő és remélem, így is meg tudsz majd békélni a sorsoddal!
Én azt gondolom, hogy nagyon szerencsés vagy : pici korodban kikerülhettél egy olyan helyzetből, ahol ha fel kellett volna nőnöd, most nem örülnél neki (alkoholista szülők, nyomor, éhezés, verés, nélkülözés, stb.)...
Kaptál egy olyan családot, ahol örültek neked, ahol szeretnek, te vagy a mindenük, mindent megadnak, kényelemben élhetsz és szeretetben!!!
Legyél hálás a Sorsnak, hogy ilyen szerencsés vagy! :D
Kérd ki a születési anyakönyvi kivonatodat. Azon az anya neve, anyja neve, címe mindenképp szerepel. Akkor a nevét már tudod. Utána e név alapján keresheted.
Ha elmúltál 18 akkor a gyámhivatal is kiadja azokkal az információkkal együtt ami még van neki, de a nevét a születésiről is megtudhatod.
"... Kérd ki a születési anyakönyvi kivonatodat. Azon az anya neve, anyja neve, címe mindenképp szerepel. Akkor a nevét már tudod. Utána e név alapján keresheted..."
Örökbefogadás után ÚJ születési anyakönyvi kivonatot kap a gyerek (a régit megsemmisítik) az örökbefogadó szüleinek a nevével!!!
Sőt, az anyakönyvből is törlik az eredeti adatokat, és attól a perctől kizárólag az örökbefogadó szülők neve szerepel az anyakönyvben.
Ez azért van így, mert az örökbefogadás TITKOS, megszüntetnek minden előző adatot, hogy ne lehessen a gyerek után nyomozni! (Nem véletlenül van ez így.)
Nem szemrehányásként szeretném feltenni a kérdést..ha azt mondja h mert nem kelletem neki v mert egy örömlány és kiszakadt a gumi akkor oké ennyi és tovább állok..De kitudja lehet h meghaltak v belehalt a szülésbe egyedül álló volt szülők nélkül stb..Régen azzal butultam h lehet titkos ügynökök voltak és azé nem lehetett gyerekük:)
Amugy meg beszédhibás vagyok, és a szakemberek szerint nem szervi baj én arra tippelek h lehet elszakítottak tőle és ez viselt meg..eltudom képzelni..ilyen lehetséges nem?..amikor 6évesen az örökbefogadott apum elhagyott minket (tudom hülye szó de nekem Ő az apum és nem tudtam most itt h kifejezni) akkor vmi tudathasadás lehetett mert az az elötti időkből nem emléxem semmire..
Tehát ha megtalálnám v vmi lehet meg szünne a beszédhibám..persze ha tényleg van hozzá köze..ilyen lehetséges?
Szia!
Ha nem szervi hiba miatt vagy az, akkor lehet, hogy pszichés eredetű tényleg. De ebben az esetben lehet hogy én azért se keresném meg az anyámat pl. Mi van ha tegyük fel a csalódásod még nagyobb lesz , mint az örömöd? Ne gondolj érzéketlennek, de lehet hogy nem éri meg a fáradozást. Bár az ember ugye mindig kíváncsi-fáncsi...Nem tudom, nehéz erre választ találni...
Van nyílt és titkos örökbefogadás. Az örökbefogadás során új születési anyakönyvi kivonatot állítanak ki és a gyermek felveszi az örökbefogadók családi nevét, még a keresztnevet is megváltoztathatják.
A nyílt során meg tudod keresni a gyámhivatalnál a szülőanyád adatait, a titkos esetén sajnos erre hivatalos úton semmi esély (ebben az esetben ő sem találhat még téged, ha keresne).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!