Hogyan tudnám felkutatni a családfámat?
Esősorban letöltenék egy családfa kutató progit.
PL. My herytage. Feltölteném az ismert adataimat. Ennek van olyan lehetősége, hogy kiszalad a netre és keres azonosságokat. Kibővíteném levéltári adatokkal, esetleg szülőfalu templomában, Önkormányzatánál keresgélnék anyagot.
Valószínű, a netről is érkezhetnek adatok, ha van rokonságban számítógép és esetleg regisztrálnak valahol, ez a progi rákeres.
A familysearch tök jó oldal, csak sajnos nem minden anyakönyv van még fenn.
Az országos levéltárban megvan az összes anyakönyv másolata mikrofilmen, csak ehhez Pesten kell lenni. Elindulni így lehet: veszed azt a legrégebben élt felmenődet, akinek még tudod a nevét, születési idejét és helyét, aztán kikéred annak a településnek az anyakönyveit és megnézed benne. Az anyakönyvön rajta van a szülei neve és életkora, ebből már elindulhatsz visszafelé megkeresni az ő dokumentumaikat is. Én jelenleg a familysearchön csinálom ezt, de amit meg tudtam nézni, az már majdnem mind megvan, most már el kell mennem a levéltárba :) A házassági anyakönyvön is rajta van a szülei neve, a halottin is egy csomó adat.
Ja, a születésik 90 évre titkosítva vannak, tehát nem árt régebben élt rokonnal kezdeni. A házassági asszem 60, a halotti 30 év után lesz kereshető. De leszármazottnak kiadják, csak azt már nem tudom, hol lehet kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!