Miert ilyen ideg beteg anyum es apum?
egyfolytaba vernek,ha nem is csinalok semmi rosszat
az atlagom 4,5 lett..eddig szintiszta 5os voltam..
mar a 4er is vernek
a multkor ugy neg vert apam hogy lila lett a szemem://
es meg o volt felhaborodva mikor azt mondtam h nem akarom latni ot:/
mar tenyleg megutaltam anyamat es apamat
sokszor elakarok menni itthonrol
mar elegem an beloluk:/
legyszi segitsetek..
mit csinaljak??
kort es nemet is irjatok pls
13/l
koszi
nincs olyan felnott ember akiben megbizok mert mindenkinek kibeszelnek:/
Mittudomén, hogy mért vernek, talán mert agyatlanok?
Az agy 66%-a zsírból áll. Enni kell diót, zsíros halat, oliva olajat, ez újraépíti. Ezek hiánya elbutuláshoz vezet :)
A gyerekekkel ez van:
-semmibe nézik
-kibeszélik
-megütik őket
-sokszor nincsenek rájuk tekintettel
-megalázzák úgy, hogy kikérik maguknak, hogy az megalázás lenne
-ha szólni mersz érte, újabb megalázás
És ezek után felháborodnak, ha ki mersz akadni. Annyira tipikus! A gyerek az csak gyerek már évezredek óta. Sajnálom ezt azért, mert én még emlékszem rá, hogy nekem milyen rosszul esett egy-egy igazságtalanság, szóval magamról tudom, hogy a gyerek se hülye, átlát dolgokat, még ismerem a gyerek érzéseit, gondolkodásmódját is. Még a hibáit is, ha valamit helytelenül gondol. Az átlagszülő ezt viszont elfelejti, mire szülő lesz, és egy sajátos uralmi pozícióba kerül.
Gondolj az Árvácskára! Abban a műben Árvácskát lilára veri a kedvesanya, majd odanyújtja a kezét, amelyikkel ütötte, és Árvácskának kötelező megcsókolnia azt. Magyarul kezet csókol a gyerek azért, mert ütötték, máskülönben az agyonverés következett volna. Ennél megalázóbbat egy gyerek számára sem tudok elképzelni. És mindezt azért, mert ők már felnőttek...
Igaz, én is az vagyok, 27 éves, de úgy érzem, hogy a gyermekek kis világa még mindig nyitott könyv előttem, még nem felejtettem el megérteni őket.
koszi szepen.kedves vagy h ilyeneket irsz
de nem ertem h miert kell verni egy gyereket??
es mert nem lehet megerteni minket??
elvegre ok is voltak gyerekek:/
koszi
de nem merek szolni mert akkor neg jobban elvernek:(
Ahogy írták, keress meg egy gyermek-jólétist, hátha tud segíteni. Ha nem tudsz velük beszélni, akkor pláne.
Aztán majd csodálkoznak, ha leesnek a lábukról, és nem nyitod rájuk a kilincset, majd akkor fog jönni a következő:
-mindent a te érdekeidben tettünk
-felneveltünk
-enni adtunk
-hálátlan vagy.
Ilyenkor hajlamosak elfelejteni, hogy a gyerekből gyakorlatilag egy lelki toprongyot csináltak.
Kitartás, hátha javul a helyzet!
Mi városon lakunk, egy testvérpárt ismerek, akik összeverve bevonultak a családsegítőhöz, hogy innen addig el nem mennek, amíg ideiglenesen el nem helyezik őket, mert otthon többet nem alszanak. Sikerült nekik és az ivós apuka is változtatott egy kicsit.
Ha kis helyen laksz a védőnőd, orvosod is segíthet, de abban igazad van, egy mentális beteg, vagy iszákos szülő nem fog a rábeszélésre megváltozni. Olyan segítség kell, ami pár hétre legalább kivon a kezeik közül.
Szorítok érted!
40N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!