Szerintetek én c. gány vagyok vagy magyar?
Szeretném megkérdezni, hogy minek tartotok a leírás alapján. Őszinte választ kérek. Nem haragszom meg senkire, bármit is írjon. De egyvalamit kérek. Csak rólam mondjatok véleményt. A szüleimről, testvéreimről ne.
Szóval az én édesanyukám és vér szerinti apukám magyarok. Anyukám 3 éves koromban ment feleségül egy cigány emberhez, azóta ő az én apukám.
A családunk a következőképpen tevődik össze: egy édestestvérem van (akivel közös mindkét szülőnk), 3 sima testvérem (akiket a nevelőapukám hozott a családba így nem vérrokonaim) és három féltestvérem (édesanya és nevelőapa közös gyermekei).
Tízen vagyunk tehát a családban (8 gyerek).
Nekem sötétbarna a hajam és kicsit kreolosabb a bőröm (érdekességként: a kicsi féltestvéreim szőkék és fehérbőrűek).
Városban élünk, az ország nyugati felében. Apukámnak a város szélén van egy tanyája, ahol vannak lovaink, szamarunk, disznónk, birkák, kecskék. Apa itt a saját tanyáján dolgozik, illetve van három lovaskocsink, azokkal jár a nagyobb tesókkal vasat, lomot gyűjteni, fát-szénát hordani illetve éjszakai kimaradásokkor el tudom képzelni, hogy lopni.
A városi házunk háromszobás (csak kettő a lakószoba) és itt is vannak állatok (kutyák, cicák, baromfik, galambok, nyulak). Bennt a házban nagyon nagy a kosz és a rendetlenség (az a típus, amivel nem lehet mihez kezdeni, mert hiába takarítunk és rakunk rendet naponta többször, maga a ház bútorzata, padlózata etc... nagyon öreg és ócska, másrészt meg annyian vagyunk ilyen kis helyen, hogy elég ha mindenki három hanyag mozdulatot tesz és mindjárt minden koszos és káoszos - különösen rossz időben, amikor az udvarról vagy a tanyáról érkeznek haza a férfiak, akik naponta többször jönnek-mennek.)
Aki látja, hogy hogyan élünk és látja a testvéreimet vagy apukámat, az azonnal c.gánylánynak tart természetesen. Aki ezt nem látja, annak valószínűleg ez eszébe se jutna.
Én egyébként egészen jól érzem magam a családunkban. Főleg ha azokra a kérdésekre gondolok, amiket itt a színmagyar családokban élő gyermekek feltesznek.
Nálunk is vannak problémák. Veszekedések és balhék. De senki nem durvult még soha el és elmondhatom, hogy nagy vonalakban szeret mindenki mindenkit.
Még annyit írnék, hogy igazi c.gány családokkal, közösséggel semmilyen kapcsolatunk nincs. Illetve, ami van az mind apa tanyájához köthetők.
Nekem csak magyar barátaim vannak az iskolában.
Szeretném tudni, hogy szerintetek magyar vagyok vagy sem?
Köszönöm a válaszokat.
14 éves lány
Nem vagy cigány.
Csatlakozom ahhoz a válaszolóhoz, aki azt írta, hogy aki így ír, fogalmaz, pláne 14 évesen, az mindegy, hogy cigány vagy sem. Értelmes lánynak tűnsz és ne foglalkozz senkivel, hogy mit mond. Az a lényeg, hogy Te jól érzed magad a családoddal.
Aki fajokat emlegetett: az ember egy faj. A kutya egy másik. A zebra szintén másik. Emberek között nincs faji különbség, egyébként nem lennének nemzőképesek a különböző RASSZOKBÓL származó (fekete, ázsiai, fehér, stb.) emberek.
A cigány és a magyar sem zárja ki egymást. Aki magyar állampolgárságú szülők gyereke (még ha mindketten cigányok is), az magyar. Emellett lehet cigány, zsidó, akár fekete is, ha magyar állampolgárságú.
A köznyelv hülye megfogalmazása, hogy cigány-magyar. Helyesebb lenne a cigány - nem cigány megfogalmazás.
Te pedig az vagy, aminek tartod magad. Származási alapon csak magyarnak számítasz, de ha a cigány kultúrát magadénak érzed, akkor cigány IS lehetsz. A magyarságot ez nem zárja ki.
Aminek tartod magad. Most én hiába mondom pl, hogy teniszlabda attól te még embernek gondolod magad.
De ez a magyarozás, cigányozás egy akkora baromság.
Állampolgárságod milyen? Milyen nyelven írsz,olvasol,beszélsz?
Sosem a bőröd színe fog határozni hanem a viselkedésed. Az meg tanulható.
Elmagyarázok neked valamit.. :)
Aki tud viselkedni normálisan, nem büdös, nem taligába viszik a szülei az nem cigány, Ponttosítok! Arra nem fogják mondani hogy cigány.
Vagyis: letsz te full cigány (vérre gondoltam) ha normális vagy nem pedig "gyaaa dikk ma hee gazsi, mennyünk má libát lopni, utána meg afjuk le a vasat a méhbe"
12/19-nél lévő
Hozzászóláshoz szeretném a magán véleményemet hozzá tűzni.
Igen az ember valóban egy faj. De mint az közismert (talán még ma is tanítják az iskolában)ezen belül léteznek rasszok. 12 rassz.
Az emberi fajt nem jó össze keverni/össze hasonlítani a kutyával és a zebrával. Ez a két állt szintén két különböző fajba tartozik.
Emberek között létezik faji különbség. Ezzel nem aszt akarom mondani ,hogy valamelyik jobb vagy rosszabb lenne, senki se értse félre.
A különböző rasszok eddig mind nemző képesek. Lásd a legközelebbi példát a József városi "kínai" piacot. Félig kínai fél magyar kisgyerekek. Vígan élnek.
Vagy néger és fehér ember utóda. De még sokat lehetne sorolni. Ezeknek a végeredménye már az eugenetika ami már nem kapcsolódik szorosan a témához.
Sajnos a származásunkat vagy fajunkat nem tagadhatjuk le mert azzal saját magunkat tagadnánk meg.
Ha az illető eszkimó elég nehezen vallhatná magát négernek.
Fizikai gátjai lennének. Természetesen a kultúrát/vallást vallhatja és felveheti egy adott ország állampolgárságát vagy ha x országba születik automatikusan megkapja.(jelenlegi törvények szerint) de tényleges mivoltát nemigen cáfolhatja/tagadhatja(hogy milyen rasszba is tartozik valójában).
Az ,hogy valaki cigány önmagában azzal semmi gond vagy baj nincs. Itt csak a viselkedéssel vannak problémák mint az köztudott.
Ezzel a hozzá szólással nem vitát akartam generálni vagy emberek eredetét feszegetni pusztán a véleményemet mondtam el. Mint ahogy azt sokan ezen az oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!