Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek én c. gány vagyok...

Szerintetek én c. gány vagyok vagy magyar?

Figyelt kérdés

Szeretném megkérdezni, hogy minek tartotok a leírás alapján. Őszinte választ kérek. Nem haragszom meg senkire, bármit is írjon. De egyvalamit kérek. Csak rólam mondjatok véleményt. A szüleimről, testvéreimről ne.

Szóval az én édesanyukám és vér szerinti apukám magyarok. Anyukám 3 éves koromban ment feleségül egy cigány emberhez, azóta ő az én apukám.

A családunk a következőképpen tevődik össze: egy édestestvérem van (akivel közös mindkét szülőnk), 3 sima testvérem (akiket a nevelőapukám hozott a családba így nem vérrokonaim) és három féltestvérem (édesanya és nevelőapa közös gyermekei).

Tízen vagyunk tehát a családban (8 gyerek).

Nekem sötétbarna a hajam és kicsit kreolosabb a bőröm (érdekességként: a kicsi féltestvéreim szőkék és fehérbőrűek).

Városban élünk, az ország nyugati felében. Apukámnak a város szélén van egy tanyája, ahol vannak lovaink, szamarunk, disznónk, birkák, kecskék. Apa itt a saját tanyáján dolgozik, illetve van három lovaskocsink, azokkal jár a nagyobb tesókkal vasat, lomot gyűjteni, fát-szénát hordani illetve éjszakai kimaradásokkor el tudom képzelni, hogy lopni.

A városi házunk háromszobás (csak kettő a lakószoba) és itt is vannak állatok (kutyák, cicák, baromfik, galambok, nyulak). Bennt a házban nagyon nagy a kosz és a rendetlenség (az a típus, amivel nem lehet mihez kezdeni, mert hiába takarítunk és rakunk rendet naponta többször, maga a ház bútorzata, padlózata etc... nagyon öreg és ócska, másrészt meg annyian vagyunk ilyen kis helyen, hogy elég ha mindenki három hanyag mozdulatot tesz és mindjárt minden koszos és káoszos - különösen rossz időben, amikor az udvarról vagy a tanyáról érkeznek haza a férfiak, akik naponta többször jönnek-mennek.)

Aki látja, hogy hogyan élünk és látja a testvéreimet vagy apukámat, az azonnal c.gánylánynak tart természetesen. Aki ezt nem látja, annak valószínűleg ez eszébe se jutna.

Én egyébként egészen jól érzem magam a családunkban. Főleg ha azokra a kérdésekre gondolok, amiket itt a színmagyar családokban élő gyermekek feltesznek.

Nálunk is vannak problémák. Veszekedések és balhék. De senki nem durvult még soha el és elmondhatom, hogy nagy vonalakban szeret mindenki mindenkit.

Még annyit írnék, hogy igazi c.gány családokkal, közösséggel semmilyen kapcsolatunk nincs. Illetve, ami van az mind apa tanyájához köthetők.

Nekem csak magyar barátaim vannak az iskolában.

Szeretném tudni, hogy szerintetek magyar vagyok vagy sem?

Köszönöm a válaszokat.

14 éves lány

2012. szept. 1. 16:54
1 2 3
 1/25 yuda ***** válasza:
100%

Nem értem a kérdésed.

Akinek apja, anyja cigány, az cigány.

Akinek egyik szülője cigány, másik magyar, az félcigány.

Akinek apja, anyja magyar, az maga is magyar.

Ez utóbbit írtad magadról, szóval nem értem mit akarsz kérdezni, ha egyszer ezt írtad?!

-vagy nem tudod értelmezni?

2012. szept. 1. 17:01
 2/25 anonim válasza:
79%
Mindenki az aminek érzi magát. De mivel hogy a vér szerinti szüleid magyarok, ezért te is magyar vagy.
2012. szept. 1. 17:02
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Nincs jelentősége, csak az számit hogy 14 évesen igy tudsz irni és fogalmazni. Innentöl kezdve lehetnél szénfekete is egy hófehér világban, akkor is megtalálnád a számodra tökéletes utat és elfogadtatnád magad a világgal.
 4/25 anonim ***** válasza:
Ez tényleg ennyire fontos neked.
 5/25 anonim ***** válasza:
61%

Akarmilyen szinü a böröd az emeberek csoportjaba tartozol,legyel magyar ,cigany v. kinai....a gyülöletet az emberek talaltak ki.Különben ha anyanyelved magyar,szüleid magyarok,akkor magyar vagy.

nem ertem miert fontos ez neked,mikor nagyon jol tudodo hogy mi vagy,a fö amit irtal hogy a csaladban boldodgok vagytok.

2012. szept. 1. 17:03
 6/25 anonim ***** válasza:
Tudod,egy ep eszu ember azt mondja erre,h az vagy ,akinek hiszed magad. De gondolom oka van,h feltetted ezt a kerdest. Ne foglalkozz az ilyenekkel. Kulonben is a csaladot nem lehet megvalogatni. De ahogy olvasom teljesen normalis az eletetek. Majd ha kicsit idosebb leszel nem fog erdekelni,h ki mit gondol remelhetoleg.
2012. szept. 1. 17:03
 7/25 anonim ***** válasza:
Az vagy, aminek tartod magad.
2012. szept. 1. 17:05
 8/25 anonim ***** válasza:
Származást tekintve magyar vagy. Féltestvéreid -édesanyád és nevelőapád gyerekei pedig "félvérek". Mivel tagadják a fajok különbözőségét, ezért az van hivatalosan, hogy ha cigánynak vallod magad akkor az vagy -mindemellett persze magyar állampolgár marad az illető. De léteznek úgynevezett "fehércigányok" is. Nálunk azokat hívják így akik ugyan magyarnak születtek, azonban teljes mértékben átvették a cigány kultúrát.
2012. szept. 1. 17:05
 9/25 anonim ***** válasza:
Nem vagy cigány,csak nagycsaládos.Az nem ugyanaz:D
2012. szept. 1. 17:43
 10/25 anonim ***** válasza:
szerintem nem vagy cigány
2012. szept. 1. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!