Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Te leállnál "vitatkozni" vagy...

Te leállnál "vitatkozni" vagy nem?

Figyelt kérdés

Édes apám szerint minden egyes álláspályázatos visszaírásra reagálnom kéne.

Pár hónapja keresek a munkám mellett egy másik állást. Szeretnék átköltözni a családommal egy másik városba (100 km-rel arrébb), de egyszerűen lehetetlen.

A biztosat a bizonytalanért nem akarom elhagyni.

Rengeteg hirdetésre küldtem el az önéletrajzom. A legjobban azon húztam fel magam, amikor egy egyszerű mezei állásnál is azt írták vissza, hogy a végzettségem nem megfelelő.

Angol tanár vagyok és fejlesztőpedagógus. Kiírtak egy pályázatot, amiben a feltételek annyi volt, hogy:

- Főiskola

- angol nyelv

Mivel ezt teljesítettnek láttam, így elküldtem. Erre visszaírtak ma egy ilyet, hogy:

"Tisztelt XY!

Köszönettel vettük elektronikus úton küldött pályázati anyagát, de sajnálattal kell értesítenem, hogy az Ön képesítése nem megfelelő az adott állás betöltésére!

További ... blablabla"

Édes apám szerint vissza kéne írnom, hogy miért nem felelek meg, ha a követelményeknek mégis csak megfelelek (főiskola végzettségem van egyébként)?

Ráadásul szerinte minden egyes állásra kellett volna írnom, hogy miért nem hívtak be? Főleg olyanokra, ahol az "elbírálás után és a személyes interjú után" szavak szerepeltek.

Tényleg álljak le "veszekedni"?

Nekem is rosszul esik, hogy nem sikerül elhelyezkednem (pedig állítólag hatalmas a munkahelytöbblet), de nem hinném, hogy ezzel sokra mennék.

2012. aug. 31. 16:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem érdemes. Én is kapok vissza ilyeneket, de vannak olyanok akik semmilyen visszajelzést nem kapnak.

Vitázással semmit sem érsz, sajnos.

2012. aug. 31. 16:33
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

:)

egyet-kettőt, ami tényleg tetszene és fura a válasz felhívnék:) már csak azért is, hogy aztán ha Apukám kérdezi, elmondhassam neki, hogy hatékony vagy nem a módszere:O)

2012. aug. 31. 16:35
 3/8 anonim ***** válasza:
93%

Igen, írj vissza, kérdezd meg, mi a pontos követelmény.

Mert szeretnél oda bekerülni, és te a kiírásból úgy láttad, megfelelsz a követelményeknek.

Te felvennél egy olyat, aki elsőre elfogadja: "Ha nem vettek fel, hát nem" ??!!

És meg se kérdezi, mi nem volt jó benne, nincs önbizalma, nem biztos abban, hogy ő a megfelelő?

Győzd meg őket róla!

Első válaszolónak igaza van abban, hogy sok cég vissza sem ír, sajnos, az más téma.

De ha már válaszra méltatnak, az már tárgyalási alap. Ne hagyd magad!

2012. aug. 31. 16:39
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ahol csak annyi volt a feltétel, hogy Főiskola és angol nyelv, és erről neked mindkettőről papírod van, akkor én is rákérdeznék, de a többire nem, hiszen egy-egy pályázatra több százan jelentkeznek, mindenkit nem hív be az interjúztató, az első szűrés önéletrajz alapján történik.
2012. aug. 31. 16:40
 5/8 harleynagyi ***** válasza:
81%
ilyen esetekbe szerintem irj vagy , telefonalj , hogy kicsit bovebben szeretned tudni miert nemfelesz meg a kovetelesnek , Mind ezt intelligensen kell megkerdezni , es az nem veszekedes .
2012. aug. 31. 16:41
 6/8 anonim ***** válasza:
91%
Őszintén szólva nem sok értelme lenne. Sok állás már be van töltve, amikor meghirdetik, és vagy az adott személyre írják a feltételeket, vagy írnak vmi általános dolgot, mert úgyis mindegy. Ha valami nagyon jó munkáról van szó, amire tényleg megfelelnél, akkor esetleg próbálkozhatsz, de az ilyenek kb. 100-ból egyszer ha bejönnek.
2012. aug. 31. 16:54
 7/8 anonim ***** válasza:
87%
Én biztos, hogy nem állnék le vitázni, mert annak semmi értelme, attól még nem fognak behívni, vagy alkalmazni, viszont ha egy következő álláshirdetésükre is jelentkeznél, biztosan emlékeznének rád a vita miatt.
2012. aug. 31. 16:56
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Változtass a stíluson. Küldj magadról másik képet. Próbáld meg jobban befogni hogy mi kellhet ahhoz az álláshoz. Én jelentkezőket válogattam. Mezei asszisztensi állásra a hirdetés feltétele után majdnem 100 levelet kaptam 3 óra alatt. Lehetetlenség szelektálni.

Első körben azt néztem, hogy hol lakik az illető. Tehát ha te költözés előtt állsz, akkor hangsúlyozd ki, hogy nem véletlenszerűen keresel arra állást, hanem direkt oda fogsz költözni a családoddal, és írj pár részletet hogy miért (mert a férjem ott fog dolgozni októbertől, vagy mert oda szeretném járatni az lányomat iskolába, vagy mit tudom én...) Ekkor tudni fogja a munkaadó, hogy nem kell a bejárásodat finanszíroznia.

Aztán, egy jó kép is sokat számít. A szimpátia is fontos. Ha rengeteg a jelentkező, valami alapján szelektálnia kell.

És miért azt írja, hogy a végzettséged nem fele meg? mert mit írjon? valamit kell mondani. de erre teljesen felesleges rákérdezni. Azért nem hívnak be, mert rengeteg a jelentkező, és ha érzi hogy nem sok esélyed van, nem fog odafárasztani a semmiért. Ha innen nézed, akkor még szívességet is tesznek.

Olyan munkavállalót meg még annyira se fognak alkalmazni aki kötekedik, és nem érti meg hogy nem.

Remélem sikerül találnod valamit :)

2012. aug. 31. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!