Mit tehetnék? Ha felhívok egy segélyvonalat miben tudnak segíteni? Elmeséljek mindent a mamának?
1. ne félj, a pánikbetegség örökölhető, de nem SORSSZERŰ.
2. és:
- A betegek mintegy 20 százaléka a gyógyszer szedését követően meggyógyul. 60-70 százalékuknak valóban évekig kell szedni a gyógyszereket. Sok esetben viszont a beteg spontán is meggyógyul. E mellett jelentős szerep jut a pszichoterápiának is, a két módszer kölcsönösen kiegészítik egymást. Így egy idő után a gyógyszerek fokozatosan csökkenthetők és el is hagyhatók. Erre törekedni kell, még átmeneti kudarcok ellenére is.
van remény, hogy Anyukád is meggyógyul.
Ha a mamával nincsenek igazán jóban, akkor nem neki szólnék, mert csak növelheti a szorongását...
tudod mit, Anyukád kezelőorvosával tudsz esetleg beszélni?
Megértelek, és átérzem, voltam ilyen helyzetben!
Lehet, hogy ha mama beszél anyuddal, akkor az csak olaj lesz a tűzre, mert nyilván nem hiába nem dicsekszik el a mamának a dolgokról! Nehogy aztán az legyen a baj, és azért tépjen meg, mert elmondtad a mamának! Szerintem próbálj meg beszélni vele, hogy ha nem használnak a gyógyszerek, akkor fel kellene keresni egy másik orvost, aki hatásos gyógyszereket ír fel. Ebben neki kell előre lépnie, így lépne a gyógyulás útjára. Ha te beszélsz egy pszichológussal vagy bárki mással, csak kibeszéled magadból a dolgokat, 1 óráig jól fog esni, utána megint csak rossz lesz.
Kedves kérdező!
Az első válaszoló levelét szeretném korrigálni.
1. A pánikbetegség nem örökölhető, maximum a hajlam. Ez nagyjából annyit jelent, aki sokat van fertőző betegek között, az hamarább meg is kapja.
2. A pánikbetegek 20 %-a hajlandó szakorvoshoz fordulni, és ennek a 20%-nak a 95 % a meggyógyul. Ez az utolsó az nagyon jó arány. Aki nem gyógyul, azt vagy rosszul kezelték, vagy nem szedi a gyógyszerét, vagy nem tartja be az utasításokat. Hátráltatja a gyógyulást a dohányzás, az alkohol, a további stresszes életmód. Nagyon fontos, hogy a beteg ebből így, úgy kitörjön. Ha van még kérdésed, írj.
első vagyok, elnézést nem jelöltem forrást:
Dr. György Sándor
ezek a források nem a fertőzéshez hasonlítják, de abban egyet értenek, hogyha genetikai tényezők is szerepet játszanak, akkor sem sorsszerű, hogy a gyerekeket érinteni fogja.
nem arra gondoltam, hogy a kezelőorvosnak öntsd ki a szíved és egy órára jobb lesz, hanem elmondani neki mi történik és hogy állítsa be jobban a kezelést..
Én voltam pánikbeteg, de az valahogy nem így néz ki. Legalábbis nálam nem, és sehol nem olvastam ilyesmiről.
Szerintem ez valami más. Vagy a depresszió, vagy valami más.
Szerintem, ha érdekelte ilyesmi, mint a jobb agyféltekés rajzolás, akkor kezdjen el meditálni. Vagy csináljátok együtt. Ha megkedveli és rászokik, szerintem simán lerakja a gyógyszereit, és ha nem is lesz minden tökéletes, de jobb lesz.
előző vagyok, elnézést, itt a forrásokkal foglalkoztam, ahelyett, hogy magával a kérdéssel.
tesóddal hány évesek vagytok?
egyik orvos se tudott segíteni eddig?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!