Mi a véleményetek az Orsolya névről?
Én is Orsolya vagyok.
Utálom, ha Orsikáznak (gyerekként is rühelltem, most felnőttként meg pláne).
2012. aug. 26. 17:34
22/30 Palotás Imre válasza:
17-es, azért az általad belinkelt honlap ( [link] jó nagy marhaságokat ír (pl: ...Tehetsége leginkább a számítástechnika és a matematika területein mutatkozik meg. A név viselõje elõre gondolkozik, és figyelme kitér minden apró részletre...). Mi köze ennek ahhoz, hogy a szülők milyen nevet adtak. Akkor már inkább az asztrológia, némi fenntartásokkal.
Egyetlen használható mondat a szövegben, hogy a latin Ursula névből származik: [link]
2012. aug. 27. 12:39
23/30 anonim válasza:
Én is Orsi vagyok :) Kiskoromban el nem tudtam viselni, de mára már megbarátkoztam vele és már nem is tudnék más nevet elképzelni magamnak. Engem egészen harmadikig csúfoltak azzal, hogy Korcsolya meg Orsóka. Az Orsikát mindig is utáltam és az volta legrosszabb, hogy a tanáraim így hívtak egészen hatodikig. És még véletlenül sem Orsi, nem, csak Orsolya vagy Orsika.
2012. aug. 27. 15:55
2012. aug. 29. 20:13
25/30 M Jutka válasza:
azert add ossze a csalad nevvel is...a fiam baratnoje is ORSIKA-nekem,es nagyon kedves is raadasul,nemcsak a neve:-)
2012. aug. 31. 20:28
26/30 anonim válasza:
Hát nekem mondjuk nem nagyon tetszik az Orsolya név. :|
De per pillanatban a korcsolya jutott róla eszembe xd
2012. aug. 31. 21:40
A változatosság kedvéért én is Orsolya vagyok. :) Szeretem a nevemet. Engem is nagyon sokféleképpen becéztek, de ezek a becézések is aranyosak ésnem undorító megjegyzések, mint más neveknél szokás. Voltam már korcsolya, korcsi, borso, borsi, solya, orsó, korsó.... ki milyen kreatív. De a környezetemben nem sok orsi van. Sőt a falumban ahol felnőttem csak én voltam az :)
2012. aug. 31. 21:48
egy ilyen nevű hölgyet 'ismerek'. sajnos elég csúnyán kiba**ott velem. emiatt pl a gyerekemnek nem adnám ezt a nevet.
de amúgy nem rossz, csak elég negatív érzést vált ki belőlem, mert egyből erre a hölgyre asszociálok..
ha elfogulatlanul nézném,akkor teljesen jó, lehet becézni is.
2016. júl. 14. 08:21
29/30 sabatini230 válasza:
Nagyon szep nev. A kislanyomat is Orsolyanak hivjak. Imadom.
2016. júl. 14. 11:16
2016. júl. 14. 19:32
Kapcsolódó kérdések: