Szoktad tesódat szemtől-szembe öcsinek vagy húginak hívni?
Soha nem hívtam húginak.
Viszont volt egy osztálytársam, az ő húgát mindenki húginak hívta, még a tanárok is.
25/L (22 éves "kishúggal")
Igen
Öcsém 18, én 24/L, bátyám 30
A bátyám szokott engem húginak hívni "szemtől szembe". Én őt "bátyuska", vagy hasonló megszólítással nem szoktam illetni, csak ha másnak beszélek róla, akkor is úgy, hogy "a bátyám".
Én 17/L, testvérem 29/F.
Nem szoktam. Mindig a nevén szólítom.
Tesóm: 17 éves lány
Én: 20 éves vagyok és fiú
Igen. Sőt általában ha másoknak beszélek róla, akkor is, én így szoktam meg (vagy "a tesóm").
23/l, (lassanként) 22/f öcsivel :).
Sosem szerettem ezt az öcsizést, nálunk a kutya volt Öcsi. Pont azért lett ez a neve, mert akkor született az öcsém, és nem akartuk, hogy 6 évesen is úgy mutatkozzon be, h szia, Öcsi vagyok, mint a szomszéd gyerek...meg a fél óvoda.
én 22, öcsém 19
Nem, soha. Én 21L ők 7L és 5L.
Páromat viszont mindenki öcsizi, még a húga is. Ő 24, nővére 26, húga 21.
Én sem mondom neki, hogy öcsi, csak ha másnak beszélek róla, és esetleg nem tudja a nevét, mert nem ismeri, akkor szoktam mondani, hogy "az öcsém". Ő is a nevemen szólít. Nálunk a szüleim azok, akik "Öcsikének" hívják, és öcsémnek van egy elég zűrös barátnője, és ő is most próbál így benyalni kicsit, hogy ő is öcsinek szólítja, annyira szánalmas tőle hallani...
Én 22/L, öcsém 20/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!