Mit tegyek, ha nem szeret a nővérem?
Ő most 22, én 18.
Régebben sokat vitatkoztunk, nagyon sokat cseszegetett 4-5 éve, minden gondját rám vetítette ki, de anya mindig rászólt, ha alaptalan volt a vita. A testvérek közötti rivalizálás normális kisebb korban szerintem.
Amúgy, sok dolgot megtettünk egymásért, néha olyat is tett értem, amit sosem gondoltam volna.
Nem veszekszünk annyit, szoktunk néha beszélgetni, de sosem voltunk olyan viszonyban, hogy mindent megbeszélnénk egymással.
Azt, hogy nem szeret, apróbb dolgokból gondolom.
Nemrég azt mondta, hogy ha lesz gyereke, nem lehetek a keresztanyja. Nem dühében mondta, hanem mintha természetes dolog lenne...
Télre kiköltözött dolgozni Ausztriába, akkor neten beszélgettünk erről-arról. Nyárra visszajött és nemsokára újra visszamegy és mikor pakolt be, a húgunknak adott egy kis emléket és mikor kérdeztem, hogy én miért nem kapok, akkor azt felelte, hogy nekem úgyse fog hiányozni.
Múltkor kinn akart aludni az udvaron egy sátorban poénból, a barátja viszont nem akart vele menni, megkérdezte a húgunkat, ő sem akart és anya mondta, hogy majd én, én rávágtam, hogy jó, de ő csak félrehúzta a száját és mondta, hogy majd inkább holnap a barátjával.
Tegnap kérte, hogy nézzek meg valamit a naprátában. Át kellett lapoznom a szülinapom felett is és láttam, hogy nem jelölte be, mindenki másét, pl. a barátja KUTYÁJÁNAK szülinapját igen, de az enyémet nem.
Hogy kéne viselkednem? Beszéljek vele erről? (Sosem volt a családunk olyan, akik beszélnek az érzéseikről, vagy kimondják, hogy szeretik a másikat.)
Semmit. Bármilyen szomorú is, vedd tudomásul. Sírj a szobádban, írd ki magadból a naplódba. Ha nem szeret, az az ő készülékének a jele (valószínűleg irigy rád, vagy rád vetíti valamelyik női felmenőt). Nem lehet vele mit tenni.
Az, ahogy viselkedik veled, nem csak azt jelzi, hogy nem szeret, hanem inkább azt, hogy kifejezetten gyűlöl és ott akar belédrúgni, ahol tud. Ennek az alapja az irigység szokott lenni és az eldurvult testvérféltékenység - ami pedig igen nagy százalékban a kedves szülők (általában anyuka) sara, rossz vagy nem megfelelő nevelésének következménye.
Csak azért, mert nem szeret, vagy gyűlöl, még nem kell ám a lábtörlőjének lenned! Az agresszióját add szépen mindig vissza; egyébjént ignoráld őt, ahol lehet, és nem bándd, hogy a kapcsolatod eldurvult: nem a te dolgod, hogy egy kétszereplős kapcsolatot mindenáron jóként fanntarts, ha a másik csakis rombolni akar benne.
Az sem számít, hogy 4 évvel idősebb: mindketten felnőttek vagytok.
Te jóságos ég #3, ne akassz ki, kérlek szépen! Dehogy gyűlöl, akkor egy mocsok lenne, de nem az. Elvitt az egyetemre, körbevezetett, mikor gondolkodtam azon, hogy oda megyek, ahova ő járt. Oda is adta a jegyzeteit, a régi könyveit. Ha utálna, biztosan nem tenne ilyet.
Csak nem tudom, hogy hol rontottam el, vagy egyáltalán az én hibám-e, hogy így viselkedik, vagy más az ok...
Ezért kérdeztem, hogy más mit tenne. Azért nem fogok direkt keresztbe tenni neki, mert akármit tesz, testvérek maradunk örök életünkre.
Szerintem beszélj vele őszintén! Mond meg neki, hogy te tényleg nem tudod, hogy mért nem kedvel téged.
Lehet, hogy valamikor nagyon megbántottad, vagy te elértél valamit, amit ő is akart de neki nem sikerült, vagy úgy érzi, hogy téged jobban szeret valaki, aki neki is nagyon fontos... BÁRMI LEHET AZ OK...
Nekem ilyen nem volt, de volt egy lány a suliba, 4 éven keresztül, cseszegetett, piszkált... Egyszer megkérdeztem, hogy miért csinálja ezt, mert télleg nem tudtam. Kiderült, hogy az én legjobb barátnőm legjobb barátnője volt, és szerinte én vettem el tőle...
A lényeg, hogy megbeszéltük, és azóta hárman LB-k vagyunk.
Remélem segítettem!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!