Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Tényleg nagy esély van arra,...

Tényleg nagy esély van arra, hogy egy alkoholistának a gyereke (i) vagy gyűlölni fogják az alkoholt, vagy maguk is alkoholisták lesznek, vagy a ''sorsszerűen'' a párjuk lesz alkoholista?

Figyelt kérdés
2012. aug. 9. 22:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

ismerek egy fickót, már túl van a 40en, és soha életében egy kortyot sem ivott. az apja masszív piás volt, és ő megfogadta, hogy még az esélyét sem adja meg, rászokjon. tisztelem érte.

ismerek olyat is, akinek a szülei elég szépen tintáznak, de a srác túltesz rajtuk. és még ráadásul tagadja is.

a mi családunk nem absztinens, de részegen még egyik felmenőmet sem láttam. max alkalmakkor isznak. én helyesnek tartom ezt a középutat. állítólag az apai nagyapám elég szépen termelte befelé a szeszt, de a család azon ágával nem volt túl szoros a kapcsolatom, tehát rossz példa nem volt előttem.

2012. aug. 9. 23:38
 12/18 anonim ***** válasza:
Nálunk szinte mindenki ivott,apám,nagybátyám,nagyszüleim is mind alkoholisták voltak,már nem is élnek,kivéve nagyapám aki rokkant lett.Egyedül édesanyám nem ivott és nem iszik,szerencsére,én gyülölöm az alkoholt,férjem sem iszik alkoholt,nem birom elviselni többé az alkeszokat,egy boltban dolgozom ,persze,hogy a pia az egyik dolog ami jól fogy,nem a kenyér,és sok alkesz az hiszi ő rajta nem látszik,és nem is magának viszi a piát,szánalmasak.
2012. aug. 10. 05:58
 13/18 anonim ***** válasza:

Az én apum néha iszik,láttam már részegen,de ritka volt,mióta nem lakom otthon,nem is tudok róla,hogy ivott volna sokat..Anyum alkalmakkor iszik csak,én úgyszint.

Van,hogy ha haza megyek,akkor meg iszunk egy kis sört,de munka után,vagy én itthon,de az nagyon ritka.

Párom semennyit nem iszik.Alkalmakkor sem,(autóval ha megyünk,pláne)ha mondom neki,hogy ihatnánk egy kis bort vacsi után,hát akkor egy picit önt a kólához.De apósjelöltről sem tudom,hogy alkoholizálna...ritkán csak,párom még sem iszik sose,még csak sört se.

2012. aug. 10. 10:51
 14/18 anonim ***** válasza:

Ez elég hülye tendencia:D Mindenkinél megvan rá az esély, akár isznak a szülei, akár nem. Népbetegség. Apa ivott, én nem iszok alkoholt a rossz példa miatt. Párom se iszik alkoholt. Egyikünk se utálja, csak nagy ritkán iszunk egy kicsit, és ennyi:-). Nem gyűlölöm, csak megvagyok nélküle.,

24/N

2012. aug. 10. 15:17
 15/18 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, az alkoholisták most sem a számítógép előtt ülnek,hogy megmondják, miért isznak, hanem a kricsmiben...

:D

2012. aug. 10. 16:49
 16/18 anonim ***** válasza:

Ez tényleg 50-50%! Az én apám kő kemény alkoholista volt a legrosszabb fajtából,és nagyon agresszív is. Ráadásul rengeteget bagózott,2-3doboz naponta(8éve halott,legnagyobb részt ezek miatt elvitte a rák).

Én utálom az alkoholt,még alkalmakkor is alig megy le egy korty. Voltam már berúgva,még tinikoromban mikor diszkóztam. Aztán már ott sem ittam alkoholt! Nem esett jól! 3éve leszoktam a cigiről is.

A két fiútestvérem egyik sem alkoholista,akkor isznak ha buliznak,de nem sík részegre.

33/N

2012. aug. 10. 22:39
 17/18 anonim ***** válasza:

Ja és a párom sem iszik,még sört is csak szökőévben egyszer!

(utolsó vagyok)

2012. aug. 10. 22:41
 18/18 anonim ***** válasza:
Nekem az unokatestvéremnek a szülei alkoholisták és az egyik fiú skrizofén(nem tudom hogy kell leírni) a másik szint úgy iszik, csak dolgozik is. Nekem szüleim nem isznak, és én sem :) Szerintem befolyásolja de ez a gyerek felfogásától is függ. Hogy nem leszek olyan mint ők- vagy xarok a világra.
2012. aug. 15. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!