I. világháborúban meghalt rokon?
Az anya nevéből kellene kiindulnod, ha beavatsz az adatokba(ezek olyan régi dolgok, hogy különösebb visszaélést nem lehet már velük elkövetni, szóval szerintem elvileg személyiségi jogi és adatvédelmi jogi akadálya nincs) ,akkor esetleg megpróbálhatok segíteni.
Annó 2004-2005 táján foglalkoztam családtörténetekkel(annyira, hogy majdnem ebből írtam a szakdolimat is, de végül más témát választottam), beleáshatom magam kicsit a dologba...
Szolnokon a levéltárban is érdeklődhetsz a személy iránt.
Pozsonyi úton van a levéltár.
Ha végképp nincs adat vagy nem tudnak segíteni, akkor az Országos Levéltárban (Budapest, I. kerület) időpontot tudsz foglalni és segítenek neked ott is.
Az esetek 90%-ban van kiindulópont!
A helyi jegyzőt is felkeresheted Kisújszálláson vagy Karcagon, esetleg Szolnokon. Visszamenőleg az anyakönyvi hivatalban is vannak elérhető adatok. pl. házasság, születés esetén.
A világháború idején sok volt az ilyen gyerek, hogy nem volt apja, mert 1. eltűnt/meghalt a háborúban, 2. az anyát megerőszakolta egy ellenséges katona.
Mivel a gyerek az anya nevét kapta, az utóbbi valószínűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!