Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Erdélyben élt felmenőimnek...

Erdélyben élt felmenőimnek hogy nézzek utána, ha a dédiim már régen meghaltak, én pedig nem tudok románul?

Figyelt kérdés
Egyáltalán hol, milyen kövnytárban, levéltárban kellene keresgélnem? annyit tudok hogy a dédiim, ükapáim asztalosok voltak, a régebben éltek pedig ha jól emlékszem nemesek voltak..

2012. jún. 21. 17:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Pontosan hol éltek az őseid?

2012. jún. 22. 19:09
 2/5 A kérdező kommentje:
nagyváradon..a dédiim. de tovább én sem tudom és a család egy része amerikába, ausztráliába ment anno,de volt aki maradt otthon, erdélyben. úgyhogy nem tudom :S
2012. jún. 22. 23:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Azt gondoltam, hogy többet fogok tudni segíteni, ha lesz tényleges település, de az a gond, hogy valamiért nem szerepel a felsorolásban, pedig egyházi székhely(!) Nagyvárad. Szóval Bihar vármegyénél kéne lenni és az 1895 utáni anyakönyvi kivonatokban tudnál keresgélni...

[link]

Persze az is elképzelhető, hogy valamelyik másik településen jegyezték ebben az időben, de ezt már neked kell kideríteni. Mindenesetre furcsa, hogy kihagyták (vagy más településsel összevonva található meg), mert önállóan kéne itt szerepelni.

Az 1895 előtti adatokat pedig itt éred el: [link]

Ki kell tapasztalni, meg az elírások is nehezíthetik a kutatást, de alapvetően hasznos adatbázis!

Sok sikert!

2012. jún. 23. 17:55
 4/5 A kérdező kommentje:
köszi szépen sokat segítettél!! :D
2012. jún. 24. 22:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Erdélyben minden településen van katolikus vagy református templom, és mivel anno mindenkit megkereszteltek, mindenki konfirmált vagy bérmálkozott és mindenkinek volt templomi esküvője, szóval a templomokban biztos megtalálod a keresett információkat.... és nem kell románul tudnod, hiszen a templomokban tuti mindenki beszél magyarul. Sok sikert a kereséshez! :)
2013. márc. 25. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!